Київський міст за «крок» до початку ремонту. Чи перекриють його знову?

Київський міст за «крок» до початку ремонту. Чи перекриють його знову?
За планом, який вказаний у тендері, ремонт мосту має тривати з 4 червня 2020-го і до 1 липня 2021 року. Проте, фірма-виконавець ще не підписала підряд з вінницькою мерією
  • Мерія обрала підрядника на завершення ремонту Київського мосту.
  • Ним стане київська фірма «Граніт Україна», яка за всі роботи отримає 13,6 мільйона гривень. Якщо, звісно, візьметься за підряд.
  • Розказуємо, що відомо про компанію, чому потрібно ремонтувати міст і чи буде його перекриття, як це робили під час реконструкції в 2017-2018 роках.

У мерії обрали підрядника, який має завершити реконструкцію Київського мосту, розпочату ще в 2017 році. Ним стане дочірнє підприємство «Граніт Україна», яке на виконання робіт отримає 13 мільйонів 658 тисяч 700 гривень, про що є повідомлення у системі закупівель ProZorro. 

Ремонт з 4 червня

З компанією «Граніт Україна» домовилися на пряму, оскільки попередні тендери скасовували через відсутність учасників.

У новому тендері відсутня тендерна документація. Однак, з минулих невдалих закупівель відомо, що робітники мають зробити поліуретанове покриття тротуарів з обох боків мосту (958 кв. м); виконати захист відремонтованих та підсилених опор під мостом (9800 кв. м), облаштувати нові сходи з мосту до пляжів біля річки (53 м); змонтувати перила і колесовідбій (800 м); замінити 10 ліхтарів; укріпити конуси шляхопроводу під мостом.

Відео дня

На час реконструкції 2017-2018 років, нагадаємо, Київський міст декілька разів перекривали. Чи будуть це робити знову?

— Ні, ті роботи, які передбачені новою закупівлею, можна виконувати й під час руху транспорту. Це ж не опори і не дорогу робити, — відповів директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

При цьому ДП «Граніт Україна» ще не підписало договір з міською владою, однак за протоколом переговорів директор підприємства Олександр Крапивко надав довідку, що немає підстав для відмови від участі в тендері. 

— Як тільки приїде їхній директор, то одразу договір підпишемо. За планом робітники спочатку мають зробити тротуари, — зазначив Кравець.

За планом, який був вказаний у тендері, ремонт Київського мосту триватиме з 4 червня 2020 року до 1 липня 2021 року.

Суди і три невдалих тендери

А в чому справа? Київський міст вже ж ремонтували! Товариство «МСУ-2» виконувало реконструкцію мосту протягом 2017-2018 років та освоїло 68 мільйонів гривень. За ці гроші міст укріпили, розширили тротуари, зробили нову дорогу, освітлення та багато іншого. Але не завершили захисне покриття відремонтованих опор і тротуарів, які потріскалися минулого року.

Обдертий тротуар на Київському мосту / Фото зроблене 1 червня 2020-го

Мерія відмовилися приймати тротуари такої якості, а підрядник — усувати пошкодження. У результаті дві сторони звернулися до Господарського суду, де через дев’ять місяців розгляду справи вирішили розірвати угоду. Позов міськради задовольнили частково. Як результат, Київський міст й цю зиму пережив без захисту. Подробиці суду в матеріалі: Мерія перемогла у суді по Київському мосту: договір з підрядником розірвали, але гроші не повернули

Однак «епопея» з незавершеним Київським мостом на цьому не закінчилася. Щоб обрати нового виконавця робіт міська влада тричі (!) проводила тендер у ProZorro. 

Перша (в лютому) і друга спроба (в березні) знайти підрядника виявилися невдалими: на тендер не було претендентів, ніхто не хоче ремонтувати Київський міст. А спроба №3 у травні була скасована вже самим замовником: департамент капбуду відхилив пропозиції двох претендентів. Товариство «Міст Інжінірінг» не відповідає умовам тендерної документації, а ДП «Граніт Україна» — має неповний пакет документів до пропозиції.

Останню компанію на тендер №4 запросив вже сам департамент капітального будівництва. І як ми бачимо з документації на «ProZorro» компанії «Граніт Україна» ще з 22 травня пропонують укласти договір про виконання підряду.

Що відомо про «Граніт Україна»?

За даними системи Clarity Project, компанія була зареєстрована в 2005 році у Києві. Є дочірнім підприємством товариства «Енергопромімпекс». Очолює цю компанію і «дочку» Олександр Крапивко, який також є й кінцевим власником у обох компаніях.

За інформацією руху Чесно, Олександр в 2012 році балотувався до Верховної Ради, був №34 у виборчому списку Партії пенсіонерів України, але так і не став нардепом.

ДП «Граніт Україна» має 100 тисяч гривень статутного капіталу, а серед видів діяльності має «42.11 Будівництво доріг і автострад», «42.13 Будівництво мостів і тунелів», «43.12 Підготовчі роботи на будівельному майданчику» тощо.

З 2017 року тільки у 9 з 33 тендерах стали переможцями. Більшість робіт у «Граніт Україна» замовляла одеська філія «Адміністрації морських портів», де найдорожчою закупівлею є будівництво транспортної естакади на 47,9 мільйонів гривень.

Біля Київського мосту, нагадаємо, «Мазда» вилетіла з дороги та збила жінку-пішохода.


 

Читайте також:

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

За проектом киян створять «Альтман сквер» у центрі Вінниці

На ідеї, як змінити Вінницю, дають 8 мільйонів гривень. Заявки приймають онлайн

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Торон Туй

  • Nord Kirsten

    А все же, кто будет отвечать, что деньги налогоплательщиков потрачены бездарно? В отставку никто не пойдет что ли? Или как обычно "Ну, бывает"?

    Veronika Orlova reply Nord Kirsten

    Вы правы, как обычно. Только интересно, в чём заключается победа мерии в суде?
  • Martin Libher

    та по ньому йдешь навітть не відчуваєшь що він новий
  • Ivan Tykhoniuk

    А чому що некомфортний
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up