У Вінниці посипався дах школи №21. В мерії кажуть, що покрівлю зняли будівельники

У Вінниці посипався дах школи №21. В мерії кажуть, що покрівлю зняли будівельники
«Нічого особливого. Просто падають шматки даху», — написала вінничанка Ольга Дмитрик. В департаменті освіти кажуть, що дах не валиться, а плити завчасно зняли будівельники
  • У соцмережах пишуть, що в школі №21 почався валитись дах. Вчора 12 травня біля актової зали валялись уламки бетону, місце обгородили стрічкою.
  • Батьки школярів обурені: заклад є найстарішим на Вишеньці, але за 65 років не отримав капітального ремонту.
  • У департаменті освіти повідомили — покрівля не обвалилася, її частково зняли. Для чого і коли заклад отримає капремонт з утепленням?

У соцмережах повідомляють, що з покрівлі школи №21 падають шматки даху.

«12 травня, школа №21, Вінниця. Нічого особливого. Просто падають шматки даху. ШМАТКИ ДАХУ У ШКОЛІ. Так буденно», — написала на своїй fb-сторінці вінничанка Ольга Дмитрик.

Відео дня

На її світлинах видно, що біля стін школи на асфальті валяються купи каміння. Небезпечну територію обгородили стрічкою.

65 років без капремонту

На своїй інстаграм-сторінці вінничанка Анастасія опублікувала відео з цієї школи. Пізніше ми зв’язалися з нею. Анастасія — мама двох молодших школярів, які ходять до школи №21. Каже, що їй тепер страшно водити малечу до школи. 

— Дах посипався з одноповерхової будівлі актової зали. Підняли спеціально документи — жодного капремонту. Десь якась мама знайшла жінку-депутата. І це завдяки їй ввечері приїхала бригада і демонтували бетонні плити, які мали звалитися з даху. Спасибі їм велике. Але на цьому все: працівники школи накрили пластиковою плівкою те місце, де зараз немає покрівлі, — каже вінничанка.

На кінець нашої розмови жінка відзначає, що їй подобається школа №21, але обурює те, що влада не звертає уваги на цей заклад.

— Школа хороша, вона є найстарішою і найпершою школою на Вишеньці. Їй 65 років. І вона давно вже мала отримати капітальний ремонт. І мені не зрозуміло, чому на неї влада не звертає уваги, — каже Анастасія.

«Плити не звалилися. Їх зняли будівельники»

Чому почав валитись дах школи? Що було зроблено, щоб запобігти біді? Коли буде капремонт приміщень? За роз’ясненнями звернулися до директорки департаменту освіти міськради Оксани Яценко.

— Дах не валиться. Шість бетонних плит зняли з покрівлі маніпулятором. Сьогодні о шостій вечора їх мають забрати, — пояснює посадовиця і далі розлого пояснила ситуацію.

Яценко розповідає, що два місяці тому до неї звернувся директор школи №21. Повідомив про критичну ситуацію з покрівлею актової зали: бетонні плити небезпечно нахилилися і можуть впасти. Інженер технагляду перевірив на місці та зробив висновок, що нахил є, але не критичний.

— Буквально позавчора, ввечері, до мене знову звернувся директор. Сказав, що плити ще більше нахилилися. Інженер з технагляду разом з будівельниками були вчора, підтвердили його слова і було вирішено зняти плити, які могли впасти, — каже директор департаменту освіти.

Хотіли зняти обережно, але не все вдалося: плити встановлені з моменту будівництва школи, гачки, за які можна було підчепити конструкцію, заіржавіли. Тому довелося розрізати руберойд і збивати бетон.

— Виникли і уламки, які є на фото в соцмережах. Але це не обвал покрівлі, а результат роботи маніпулятора і будівельників, — сказала Оксана Яценко.

Ремонт покрівлі буде в цьому році

Капремонт покрівлі актової зали зроблять в 2021 році, щоб школа нормально перезимувала. А ще цьогоріч підготують проектно-кошторисну документацію на утеплення (термомодернізацію) всієї школи №21.

Решта планів мерії — це завершити ремонт двох дитсадків, шкіл №2 і 13; продовжити роботи по Палацу дітей та юнацтва. Плюс, мають підсилити фундамент школи №23 з подальшими роботами по утепленню заклада. А наскільки можливо, що школу №21 почнуть ремонтувати в наступному році або через рік?

— Це 100% так і буде, бо цього року матимемо готовий проект. Але все залежить від фінансування і наповнення міського бюджету. На жаль, ці два ковідних роки нас вибили абсолютно з того графіку ремонтів, який мав би бути. Пріоритетом, наразі, є медична галузь міста, — відповіла Оксана Яценко.

Біля Вінницьких Хуторів, нагадаємо, відкриють новий дитсадок.

 

Читайте також:

«Врятуймо школу!» У Сутисках перекривати дорогу вийдуть батьки, вчителі, випускники

«Піти в школу після паузи — це стрес». Психологи рекомендують, як адаптуватися після дистанційки

Є три можливості. Ми дізналися, чи реально тепер у Вінниці вчитися в школі не за місцем проживання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Dima Oleksiyovych

    Шановні Вінничани, буль ласка, підтримайте цю питицію👍

    https://petition.e-dem.ua/vinnytsia/Petition/View/2153

  • Shults Oksana

    Краще автівки під цим фото працівників 😷😷😷
  • Татьяна Колесова

    Ця школа була дуже потужна і сильна на протязі багатьох років. Це моя рідна школа. І з часів її закінчення,  жодних вагомих змін в інфраструктурі не видно. Стадіон ще моєї фізри там нічого не змінилось. Хоча зміни є, собак почали вигулювали. Але чесно кажучи для дітей він і не підходить тільки собакам можна. Вікна змінили і то не в усій школі, і чула що туалет зробили. Але за стільки часу це мізер. Вона у спальному районі там дітей багато і школа може працювати у 2зміни, як колись давно. Але ні, дітей немає🤷‍♀️. І я вважаю то політика адміністрації школи. Можливо я помиляюсь, але то моя власна думка на яку маю право. На моїй дівочій пам'яті три директора і лише з останнім все так сумно. Дорогенький, Андрій Сергійович, до чого ж 21 дожилась. Шановний, робіть те шо мали б зробити. Або звільнить місце для більш амбіціозних людей.

    Татьяна Колесова reply Татьяна Колесова

    Ольга Дмитрик так було і таке. Колись інші школи приходили грати на наш стадіон. Я вже і забула

    Ольга Дмитрик reply Татьяна Колесова

    Татьяна Колесова
    Думаю, це думка абсолютної більшості, Тань! Ти згадай, у нас навіть постійно проводили міжшкільні футбольні матчі, бо стадіон був придатний до того!))
    Коротше, сум до чого «довели» 😢
  • Nataliia Mohyr

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up