У Вінниці є 90 ліжок в реанімаціях під COVID-19. Більше половини з них зайняті

У Вінниці є 90 ліжок в реанімаціях під COVID-19. Більше половини з них зайняті
Фото: fb.com/SAMorgunov
  • В міських медзакладах є 90 місць у реанімації для лікування пацієнтів з важким перебігом коронавірусу. За даними РНБО, на сьогодні зайнятими є 58.
  • Медики кажуть, що спостерігається певна стабілізація поширення хвороби, але зросла летальність.
  • За інформацією від мерії, загальний ліжковий фонд зайнятий на 75%. Наразі на ковід у Вінниці хворіють понад вісім тисяч людей.

У Вінниці створили ще шість реанімаційних ліжок для важких хворих на коронавірус: три в міській лікарні №3 та стільки ж в пологовому будинку №1. Кожне з них оснащене апаратом ШВЛ, монітором пацієнта, шприцевими дозаторами для введення ліків та інфузоматами. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє міський голова Сергій Моргунов.

«Відзначу, що у міських лікарнях у відділеннях реанімації та палатах інтенсивної терапії нині облаштовано 90 місць для допомоги пацієнтам з важким перебігом хвороби. На жаль, вони не є вільними — постійно лікують пацієнтів з коронавірусом», — йдеться в дописі.

Відео дня

Мер Вінниці повідомляє, що на сьогодні зайняті 75% ковідних ліжок в міських медзакладах. За даними мапи госпіталізацій РНБО у Вінниці з 1019 ліжок, виділених під ковід, зайнятими є 774 місця в стаціонарах. Тут лежать 592 пацієнти з підтвердженим ковідом та 182 людини з підозрою на коронавірус.

— У Вінниці наразі хворіють на COVID-19 понад 8 тисяч людей. Кілька останніх тижнів спостерігається певна стабілізація, але якщо порівнювати з лютим, то тоді хворіло півтори тисячі пацієнтів, а зараз їх більше 8 тисяч, — сказав директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. — Разом із тим, впродовж останнього тижня знову зростала смертність. Вінниця має показник летальності 2 %. Такий самий показник і по Україні в цілому. За останні сім днів померло 56 мешканців громади, за попередній тиждень – 52.

На сьогодні у місті спостерігається зниження кількості нових випадків захворюваності на ковід. Так, за останні сім днів зафіксовано 1203 інфікувань.

Під контролем сімейних лікарів наразі перебуває 6064 людей. З них – 1065 – члени сімей, контактні громадяни, 4928 – з легким або безсимптомним перебігом, 71 – з підозрою на ковід під амбулаторним спостереженням.

Раніше, нагадаємо, ми дізнались скільки вінничан вже вакцинувалися від COVID-19 і ще 7 питань про щеплення.

 

Читайте також:

Вінниця серед лідерів. Де минулої доби виявили найбільше хворих на COVID-19

Комп’ютерна томографія та УЗД легень. Зібрали адреси і ціни у Вінниці

У мене коронавірус і немає сімейного лікаря — що робити? Розповідаємо на власному досвіді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svyatoslav Usatyuk

    Ліжка під когось зарезервовані, що по районам розвозять?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up