У «Хіміку» пропонують зробити скейт-парк. Що там відбувається за парканом?

У «Хіміку» пропонують зробити скейт-парк. Що там відбувається за парканом?
«Сподіваємося на позитивну відповідь і побудову скейт-майданчику, щоб наше місто було найкомфортнішим не лише для дорослих і зовсім маленьких, але й для підлітків», — петицію подали від імені молоді Вінниці
  • «Підлітки катаються в непридатних місцях, а скейт-парк в Центральному парку небезпечний», — пише автор петиції Артем Самоєнко. 
  • Він подав звернення, щоб побудувати новий скейт-парк в парку «Хімік».
  • Зелену зону на Замості зараз огородили під реконструкцію. А чи можна там ще розмістити майданчик для екстремалів?

У Вінниці пропонують створити новий скейт-парк. Для цього 15 березня подали петицію.

«Скейт-парк який вже існує в місті виявився непридатним і навіть небезпечним для життя підлітків, — пише у зверненні Артем Самоєнко. — Хлопці і дівчата катаються в основному по дорозі, біля будівлі Прозорого офісу, на території Універмагу, біля пам'ятників та ще в багатьох непридатних для цього місцях, звідки їх постійно проганяє охорона, скаржаться люди і погрожують поліцією».

Табличка на території Універмагу

Автор звернення пропонує встановити скейт-парк на території «Хіміку», який зараз реконструюють.

Відео дня

«Головним акцентом парку є здоровий спосіб життя, врахування потреб різних вікових та соціальних груп і сприяти їх взаємодії. Дуже сподіваємося на позитивну відповідь і побудову Скейт-майданчику, щоб наше місто було найкомфортнішим не лише для дорослого населення і зовсім маленьких дітей, але й для підлітків», — пише Самоєнко.

Станом на зараз петиція отримала 160 голосів. А потрібно щонайменше 350 підписів, щоб її розглянули у вінницькій мерії. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Що роблять з «Хіміком»

Зараз парк «Хімік» огороджують, щоб провести реконструкцію. Підрядник — приватне підприємство «Рослана» — за 20 мільйонів гривень полагодить паркан, замінить освітлення, має прокласти заново всі комунікації, що пролягають під територією «Хіміка», встановити нові дитячі, спортивні майданчики та багато іншого.

От тільки скейт-парку в плані реконструкції «Хіміка» немає. Чи можна внести зміни?

— Майданчику для скейт-парку, справді, немає у проектно-кошторисній документації, — каже директор міського департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко. — Але якщо громада хоче скейт-парк, то для цього є інструмент «Бюджет громадських ініціатив». Тобто, окремим проектом скейт-парк у «Хіміку» може бути. А от внести його як складову нинішнього проекту реконструкції буде складно організаційно і призведе до зупинки робіт.

З березня навколо парку стали споруджувати огорожу. Фото Тетяни Сімакової зі fb-спільноти «Дизайн міського середовища»

Ніценко розказав, що територію парку огородили, щоб убезпечити оточуючих: у «Хіміку» виконуватимуть земляні роботи, для чого залучають важку техніку.

Спочатку будуть ліхтарі

Два роки тому, навесні 2019-го, «Хімік» отримав концепцію розвитку. Її сформували після серії обговорень з мешканцями вулиць Некрасова - Героїв Крут - Запорожця, що прилягають до території парку.

У результаті парк, площею 2,27 гектара, поділять на три зони: «реакція» для взаємодії з сусідами, близькими чи іншими людьми, «розчинення» для спокійного відпочинку серед природи, «вибух» для занять спортом. 

Пряма алея крізь парк стане хвилястою, для приємних прогулянок. Зруйнований паркан та арка — під реконструкцію. Передбачений монтаж нових дитячих майданчиків, ключової локації з лавкою добросусідства та подіумом для вуличних виступів тощо.

«Хімік» будуть ремонтувати чергами, як це робили з проспектом Космонавтів та вулицею Замостянською. Спочатку візьмуться за ліхтарі. 

У лютому, нагадаємо, в парку «Хімік» зрізали три десятки дерев

 

Читайте також:

За два роки і 3,7 мільйона гривень відремонтують дім на Соборній. Що там буде?

Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського

Першу чергу реконструкції вінницького аеропорту планують завершити до кінця 2022 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up