Цей день, 11 листопада: яке сьогодні свято, прикмети та забобони

Цей день, 11 листопада: яке сьогодні свято, прикмети та забобони

У понеділок, 11 листопада 2019 року, за православним календарем згадують про Аврамія Овчара та Анастасію Овечницю.

Свято отримало назву на честь двох святих, пам’ять яких відзначається сьогодні, — Анастасії Римлянині і Аврамия Ростовського.  Святу Анастасію вважали заступницею овець, а святого Аврамия — покровителем вівчарів.

Жінки в цей день пекли смачні пироги і пригощали ними пастухів. Вірили, що завдяки цьому вони будуть краще стежити за стадом.

У південних районах стрижка овець закінчувалася в цей день. З вовни пряли нитки, в’язали рукавиці і шкарпетки, ткали матерію, яку потім застосовували в пошитті верхнього одягу. Дітям 11 листопада загадували всілякі загадки про овець.

Відео дня

Народні прикмети та повір’я

Щоб сім’я була міцною і дружньою, 11 листопада всі її члени повинні зібратися разом.

Якщо дівчина в цей день одягне коралове намисто, то буде щасливою і коханою. А якщо намисто повісити вдома на видному місці, то житло буде захищено від злих духів.

Цей день не варто проводити в компанії малознайомих людей. Можливі сварки на рівному місці.

Дитину одну залишати не можна, інакше трапиться з нею неприємність.

Прикмети погоди

Зазвичай 11 листопада вітер посилюється. Люди аналізували погодні явища в цей день, щоб визначити погоду на найближчий час:

  • Якщо йде сніг або дощ, то в день Архангела Михайла (21 листопада) буде відлига.
  • Низько рухаються хмари по небу – до похолодання.
  • Якщо вночі іній, то днем снігу не буде.
  • Голуби воркують – значить, погода буде хороша.

Людина, народжена 11 листопада, буде добре розуміти тварин. Вона може стати пастухом. Люди, що з’явилися на світ в цей день, проживуть довге життя. В якості талісмана їм підходить бурштин.

Що можна робити 11 листопада

Цей день варто провести зі своєю сім’єю. Кажуть, якщо зібратися усім разом – родина буде дружня і міцна.

Якщо у вас є намисто – сміливо одягайте і буде щастя.

Що не можна робити 11 листопада

Постарайтеся обмежити своє спілкування незнайомими людьми, адже це може призвести до сварки зі справжніми друзями.

Не залишайте цього дня дитину саму вдома, бо є ймовірність отримати великі неприємності.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up