«Так» на всі п’ять питань. Показали перші результати президентського опитування

«Так» на всі п’ять питань. Показали перші результати президентського опитування
Фото: Михайло Курдюков
  • Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко розповів, що в опитуванні президента взяли участь до п’яти мільйонів українців.
  • Поки опрацювали до 80% анкет. І за результатами — «так» отримали усі п’ять питань від президента Зеленського.
  • Що будуть робити з відповідями далі та хто виконавець опитування?

На брифінгу, який провела партія «Слуга Народу», розказали про підсумки місцевих виборів для політсили. Зокрема, приділили частину часу поясненням, що за «5 питань від президента» пролунали біля дільниць у день виборів.

— Хочу наголосити, що це не було референдумом чи соцдослідженням, тому що ніякої виборки не було. Це — загальнонаціональне опитування, схоже на екзитпол. В принципі, воно відбулося на дуже високому рівні. Невеликий відсоток браку, — говорив очільник політсили Олександр Корнієнко.

За його словами, в опитуванні взяли участь до п’яти мільйонів громадян. 

Відео дня

Що з відповідями буде далі?

Корнієнко сказав, що будуть робити з результатами опитування.

— Будемо враховувати у своїй діяльності. Наприклад, по 3-му питанню (скорочення чисельності депутатів до 300). Це можна швидко зробити, бо законопроект змін до Конституції вже пройшов перевірку Конституційного суду. Далі буде питання до колег (депутатів - авт.), хто захоче «увільнути» від голосування при підтримці людей майже 90%, — каже голова партії «Слуги Народу».

По інших питаннях Корнієнко відповів, що потрібно «буде їх обговорювати у фракції та комітетах Верховної Ради» і можна буде виносити на голосування як законопроекти.

— По п’ятому питанню (Будапештський меморандум - авт.) мені зараз складно відповісти. Поступово дамо хід всім п’яти питанням, які підняли в опитуванні президента. Почнемо, зі скорочення депутатів, — сказав Олександр Корнієнко.

Хто виконавець опитування

Очільник партії «Слуга Народу» розповів, що інцидентів було небагато: до десяти на всю Україну. Один з них стався у Вінниці: на Вишеньці волонтера, що проводив опитування від президента, штовхнули і пошкодили скриньку.

Також Олександр Корнієнко сказав, що фінансування опитування Зеленського взяла на себе партія «Слуга Народу». Обрахунок ще ведеться і буде зображений у звіті до НАЗК. 

— Для того, щоб уникнути звинувачень у передвиборчій агітації, ми свідомо не називали назву соціологічної компанії, яка є організатором опитування. Тепер ми можемо назвати виконавця — це компанія Зе-Медіа. З цією компанією ми працювали й на парламентських виборах, в неї є повна акредитація, — говорив Корнієнко.

За даними Opendatabot, товариство «Зе-Медіа» було створено в 2007 році, у 2018-му — перебувало в стані припинення, але відновило свою роботу в 2019 році. Спочатку мало вид діяльності «Оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами», а нині — «Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм».

За дослідженням порталу strana.ua, на виборах до Верховної Ради компанія «Зе-Медіа» заробила 17 мільйонів гривень. Партія «Слуга Народу» платила цьому товариство за розміщення реклами на білбордах. Більше, ніж «Зе-Медіа», президентська партія заплатила тільки телеканалу «1+1» — 28,5 мільйонів гривень.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • AK

    Гівноопитування із фальшем, порушеннями та вибірковістю.
  • Volodymyr Maydyk

    А за тиждень цвк заявить, що на виборах взяли участь 3,5 млн виборців😄

    Анастасия Климентьева reply Volodymyr Maydyk

    Все вірно, всі решта в Польщі
  • Humennyi Oleh

    Вже є багато відео, як самі опитувачі заповнюють бланки.
  • Раїса Кравець

    А відповіді  по декілька разів в числі тих 5млн? 😄

    Volodymyr Maydyk reply Раїса Кравець

    то вони за своїх родичів хрестики ставили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up