П'ять кримінальних справ і постріли в Тульчині. Підсумки поліцейського главку про вибори

П'ять кримінальних справ і постріли в Тульчині. Підсумки поліцейського главку про вибори
Фото: поліція Вінницької області
  • На порушників виборчого законодавства в області склали дев'ять адмінпротоколів та розпочали п'ять кримінальних проваджень.
  • Про деталі порушень на брифінгу у Прес-клубі розповів керівник поліцейського главку Іван Іщенко.

Станом на  26 жовтня зареєстровані 158 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Розпочали 5 кримінальних проваджень, на 9 правопорушників склали  адмінпротоколи. Про це повідомив сьогодні, 26 жовтня, на брифінгу начальник поліції Вінниччини Іван Іщенко. 

Керівник поліції зазначив, що більша кількість повідомлень про вчинення правопорушень  стосувалась незаконної агітації, проведення опитування «5 питань від президента», відсутності у списках виборців та порушень роботи дільничних виборчих комісій.

Відео дня

Слідством розпочато п'ять кримінальних справ через незаконне використання виборчого бюлетеня, хуліганство, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (інформація про замінування дільниці), знищення чи пошкодження об’єктів власності та два провадження, пов’язані з нападом на виборчу дільницю у місті Тульчин і вчинення супротиву поліцейським.

Під час брифінгу Іван Іщенко розповів присутнім подробиці розкриття нападу на виборчу комісію та спроби заволодіння ними виборчої документації.

— Близько четвертої години ранку в Тульчині, коли члени ДВК після підрахунку голосів виходили з виборчої дільниці із скринькою і виборчою документацією, до них під'їхало троє громадян з Київської області, серед яких жінка. Підбігли до членів комісії, почали погрожувати і забирати виборчу документацію. Крики почув поліцейський, який закривав двері дільниці, підбіг. Вони почали кидатися на нього, поліцейський табельною зброєю зробив кілька пострілів вгору. Приїхала підмога, громадян доставлено в Тульчинський відділ поліції, відкрито кримінальне впровадження. Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.


Читайте також:

Вибухівка і незаконна агітація. Про кримінал у день виборів розповів головний поліцейський області

На Вінниччині до поліції надійшло 143 повідомлення про порушення виборів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up