Вибухівка і незаконна агітація. Про кримінал у день виборів розповів головний поліцейський області

Вибухівка і незаконна агітація. Про кримінал у день виборів розповів головний поліцейський області
Фото: фейсбук-сторінка Поліції Вінницької області
  • У день голосування поліція Вінниччини станом на 10.00 зафіксувала 29 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.
  • Серед порушень: замінування, псування бюлетенів, незаконна агітація та інше.   
  • Про це на прес-конференції у Вінницькому Прес-клубі розповів керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко.

Лише кілька годин пройшло з початку виборчого процесу, а порушень на дільницях Вінниччини зафіксували чимало. Про найгучніші випадки розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко під час прес-марафону у Вінницькому Прес-клубі. 

Так, близько опівдня з Тиврівського району повідомили про замінування.

Відео дня

— Сьогодні, 25 жовтня, на спецлінію 102 надійшло повідомлення про замінування виборчих дільниць у селищі Тиврів, селах Довгополівка та Кліщів Тиврівського району, — повідомив керівник обласного главку. — На зазначених дільницях працюють вибухотехнічна служба поліції та кінологи. Інформація про замінування надійшла до поліції близько 11.40 від невідомого чоловіка. Місцева поліція вживає всіх заходів, аби забезпечити безпеку громадянам. На дільницях провели евакуацію. Поліція встановлює особу чоловіка, який повідомив про замінування. 

Також за фактом хуліганських дій відносно волонтера, який проводив опитування, відкрили кримінальне провадження. 

— На Вишенці, поблизу однієї з виборчих дільниць, на вулиці Андрія Первозванного чоловік  штовхнув волонтера та розбив скриньку для проведення опитування «5 питань від президента». Поліцейські встановили зловмисника та розпочали розслідування, — розповів полковник поліції Іван Іщенко. — Протягом пів години після надходження повідомлення про вчинення цього правопорушника працівники вишенської поліції встановили та затримали правопорушника. Ним виявився 46-річний вінничанин. За хуліганство передбачено обмеження волі на строк до 5 років.

В Погребищі сьогодні розклеювали негативну інформацію проти кандидата.

— Близько 9 години до Погребищенського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що в Погребищі на вулиці Коцюбинського невідомий чоловік роздає та розклеює інформацію негативного характеру про одного з кандидатів на посаду міського голови. 65-річного правопорушника поліцейські доставили до відділення поліції та склали адміністративний протокол.  

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді накладання штрафу в розмірі до 300 неоподаткованих мінімумів.

На одній із виборчих дільниць у Ямпільському районі місцева жителька отримала виборчі бюлетені без пред’явлення паспорту. 

— До поліції надійшло повідомлення від спостерігача однієї із виборчих дільниць у Миронівці, який повідомив, що член виборчої комісії видала місцевій жительці бюлетень без пред’явлення паспорта. Під час перевірки інформація підтвердилась, –— сказав начальник поліції.

Керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко повідомив, що на всіх виборчих дільницях Вінниці та області чергують представники поліції та спецпризначенці, а це більше 600 чоловік, також задіяна держслужба з надзвичайних ситуацій.

Також заявив, що станом на 17 годину до поліції надійшло 103 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, розпочато три кримінальні провадження за статтями хуліганство, незаконне використання виборчого бюлетеню та повідомлення про замінування дільниці.

У разі виявлення порушень виборчого законодавства, головний поліцейський Вінниччини закликав громадян телефонувати за номером «102». Поліція обіцяла реагувати на всі виклики. 

 

Читайте також:

Відновили роботу дільниць, які «замінували». Повідомлення були неправдиві

Опитування від Зеленського. Вінничанин пошкодив скриньку та штовхнув волонтера

На Вінниччині тривають місцеві вибори 2020. Хроніка порушень (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up