Ввечері відбудеться "криваве" місячне затемнення. Як його краще пережити

Ввечері відбудеться "криваве" місячне затемнення. Як його краще пережити
  • Сьогодні ввечері відбудеться друге часткове місячне затемнення 2017 року.
  • Де можна побачити вінничанам «кривавий Місяць» та що не слід робити?

Сьогодні ввечері, 7 серпня, українці, так само, як і жителі багатьох інших країн Європи, Африки, Азії, а також Австралії, матимуть змогу спостерігати часткове місячне затемнення — вже вдруге цього року. Перед цим місячне затемнення було 11 лютого 2017 року.

«Тінь від Землі закриє південну чверть повного Місяця, а освітлена частина біля кордону тіні почервоніє. Саме тому астрономи такі події ще називають «кривавим Місяцем». Це триватиме майже дві години, а краще всього затемнення буде видно в 21.20 за київським часом», - розказує вінницька астроном Надія Почапська.

Природне явище можна буде спостерігати не тільки за допомогою спеціальних оптичних приладів, а й неозброєним оком.

Відео дня

Спостерігати це небесне явище можна буде в Азії, Африці, Австралії, Антарктиді, Європі, в тому числі і на всій території України, за умови ясної погоди.

Початок місячного затемнення 7 серпня 2017 року відбудеться о 20.22 за київським часом. Його максимальна фаза буде припадати на 21.20. А закінчення о 22.18.

Варто зазначити, що за прогнозами синоптиків вночі очікується хмарність. Через це може бути не видно затемнення. Але його транслюватимуть онлайн на сайтах Slooh.com та Space.com.

Медики попереджують, що в період місячного затемнення підвищуються дратівливість, вразливість, примхливість, бажання сперечатися, невдоволення собою і оточуючими. З'ясування відносин найчастіше призводить до скандалів і нервових зривів. Не виключені емоційна нестабільність, неадекватність дій, рецидиви психічних хвороб, а також безпричинні капризи дітей.

- В цей час радять кидати шкідливі звички. Варто відмовитись від паління, споживання надмірної їжі. Якщо вас є якійсь проект, який вас обтяжує, зараз гарний час, щоб його покинути. Також розірвіть стосунки з негативними людьми, - зазначає Почапська.

 

А що не варто робити в ці дні,  дивіться в наступному сюжеті:


«Сьогоднішнє часткове місячне затемнення передує так званому «Великому американському затемненню» — повному сонячному затемненню, яке відбудеться 21 серпня. Його не можна буде побачити в Україні, а лише в Північній та частково в Південній Америці», - зазначає Почапська.

Астроном нагадує, що між цими затемненнями можна буде спостерігати ще одне красиве природне явище: серпневий зорепад. В ніч з 12 на 13 серпня активність метеорного потоку Персеїди буде максимальною, в цю ніч можна буде помітити в небі до 100 «падаючих зірок» на годину.

Варто зазначити, що зараз відкрився набір до безкоштовного астрономічного гуртка на базі Центру технічної творчості.

- Діти займаються в суботу та неділю. В Центр творчості я беру дітей від 10 до 21 року. Є два великих телескопи, в які ми спостерігаємо.  В астрономічному гуртку проводять дослідження та наукові роботи, - зазначає керівник гуртка Надія Іванівна.

Записатись до гуртка можна за телефоном 098 -041-93-21 (Почапська Надія Іванівна)

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Задунайский Торонтуй

    Крестным ходом по нему ударить. Бога просить чтобы отменил.
  • З.А.Глядач

    Як його пережити? Просто не займатися дурницями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up