Ремонт проспекту Космонавтів. Як це виглядає і чого хочуть містяни?

Ремонт проспекту Космонавтів. Як це виглядає і чого хочуть містяни?

Нещодавно почалася реконструкція II черги проспекту Космонавтів, в рамках якої планують створити фонтан, кілька дитячих майданчиків, оновити тротуар. Журналісти RIA/20minut запитали у вінничан, чого б вони хотіли побачити на оновленому проспекті?

 

Багато містян гуляють щодня цим проспектом. На відновленій частині людей більше, ніж на старій частині проспекту Космонавтів, але незабаром це має змінитися.

- Ми би хотіли більше лавочок, бо тут так людно, а сісти ніде, - каже 30-річна домогосподарка Марина, в якої на руках дитина.

Вінничанка Лілія звернула увагу на те, що через ремонти виникнуть незручності.

Відео дня

- Якщо зроблять так, як там (на І черзі - авт.), то буде гарно, - каже 48-річна вінничанка. - Але під час першого ремонту він дуже сильно тягнувся.

Військовослужбовець Роман, який гуляв разом зі своєю сім’єю хоче, щоб оновлена алея була в таком ж стилі, як і вже відремонтована частина.

- Нам там дуже подобається, - каже 35-річний військовий. - А так ще було б добре більше дитячих майданчиків.

В той же час, будівельники проводять підготовчі роботи: знімають старий асфальт, щоб викласти тротуар плиткою.

- Коли закінчимо, сказати поки що не можемо, - відповідає Ігор Щерба. - Нам поки що треба вийти в план. Зараз демонтуємо старе покриття, щоб почати вкладати гранітну брусчатку. Буде так само, як і в I черзі.

Далі поступово проводитимуться роботи, які змінять зовнішній вигляд проспекту. Родзинкою цієї частини проспекту Космонавтів стане фонтан на перехресті з вулицею Келецькою.

Нагадаємо, реконструкцію ІІ черги проспекту Космонавтів планують зробити до кінця 2016 року. В рамках ремонтних робіт замінять тротуар, облаштують дитячий майданчик, фонтан, нову велосипедну доріжку. Планується встановити 84 лавки та більше 250 світильників. Буде Wi-Fi зона і "стовпи-зарядки".

Вартість робіт по реконструкції другої черги проспекту Космонавтів, протяжністю 0,459 км. складає 27,8 млн. гривень. Більшу частину з цієї суми виділили з Державного фонду регіонального розвитку. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up