Рекорду бути! Юні вінничани намалювали 20 казкових сюжетів піском у прямому ефірі

Рекорду бути! Юні вінничани намалювали 20 казкових сюжетів піском у прямому ефірі
У встановленні рекорду взяли участь 38 дітей
  • Учасники Центру пісочного мистецтва MSart стали рекордсменами України.
  • Діти, менш як за 30 хвилин, створили 20 казкових сюжетів способом піскової анімації.
  • Через карантинні обмеження встановлення рекорду транслювалось онлайн.

Маленькі вінничани, віком від шести до 16 років, сьогодні, 7 березня, встановили Національний рекорд. На сцені драмтеатру вони намалювали піском 20 сюжетів із відомих усім казок. А спостерігати за чарівним дійством могли всі охочі завдяки прямій трансляції на YouTube

Першою на сцену вийшла керівниця Центру пісочної анімації MS Art Світлана Мелобенська. Під спів вінничанки Ольги Мельник вона створила маленький шедевр і налаштувала своїх учнів на потрібний лад.

Відео дня

Встановлення рекорду — справа не проста. Тому за дотриманням правил слідкували керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова та представник книги рекордів України Вадим Вітковський. 

— Вітаю всіх з початком весни, — розпочала Лана Вєтрова. — Хочу сказати, що цей настрій з яким ми починаємо сьогоднішній рекорд свідчить про те, що творчість — вічна. Вона розтоплює будь-які сніги й будь-які морози.  Нам дуже приємно, що саме такий цікавий вид творчості представлений на Національний рекорд України.

За її словами, раніше такого ще не було.

— Це вперше й ми відкриваємо цією номінацією цілу низку подібних рекордів, — додала Лана Вєтрова.

Вона ж і озвучила правила для маленьких митців: на створення 20 казкових сюжетів передбачено лише пів години часу.

— Відлік починається з першим доторком до екрана (за яким працюють діти — авт.) й завершується за 30 хвилин, — наголосила керівниця Національного реєстру рекордів України. 

Вадим Вітковський також звернувся з вітальним словом до учасників.

— Вінниччина наша знала вже багато рекордів, які реєструвалися Книгою рекордів України, але такої номінації ще не було. Важливо, що майбутніми рекордсменами можуть стати зовсім маленькі дітки, наші земляки, — сказав він. — Книга рекордів України робить велику справу в нашій державі. Вона не лише реєструє, але й інформує, виховує і дає путівку маленьким дітям до суміжних мистецтв.

За його словами, пісочна анімація може стати поштовхом до режисури, малярства, сценарного мистецтва й кінематографу.

— А ще можна вітати не тільки діток, але також їхніх батьків, бо це велика нагорода для родин, — зауважив Вадим Вітковський.

Загалом у культурній події взяли участь 38 дітей. Вони працювали в парі, а казки були поділені на тематичні блоки.

Розпочалось все з п’яти відомих народних українських казок: «Курочки Ряби», «Колобка», «Солом’яного Бичка», «Рукавички», «Івасика-Телесика».

Далі маленькі митці працювали над сюжетами казок, де головною героїнею є дівчина. Так за допомогою магії піску на екрані з’явились «Русалонька», «Попелюшка», «Аліса в країні Чудес», «Білосніжка та сім гномів» і «Червона Шапочка».

Після цього вони розповіли пісочні історії «Кота в Чоботях», «Буратіно», «Дамбо», «Бембі» та «Вінні Пуха».

А завершували казковий парад відомі сюжети, де головним є чоловічий персонаж: «Бременські музики», «1000 і 1 ніч», «Снігова королева», «Гаррі Поттер» і «Маленький принц».

Злагоджена командна робота й тривалі тренування дали свій результат. Менш як за 30 хвилин дітлахи стали рекордсменами України. Відповідне свідоцтво Центру пісочної анімації вручила Лана Вєтрова.

— Як ви бачите, в мене в руках свідчення того, що сьогодні нове досягнення в Україні встановлено. Встановлено дітьми у місті Вінниці, — урочисто сказала вона. — Ви бачили, як чарівно змінювався один сюжет на інший та як цікаво діти інтерпретували своє бачення творчості. 

Під час відтворення казок діти посміхались і зовсім не показували хвилювання. Це, за словами Лани Вєтрової, доводить, що справжня творчість приносить задоволення.

— Отож ми маємо нову номінацію, яка називається «Найбільша кількість казкових сюжетів створених сипучою анімацією», — підсумувала вона. — І я хочу представити сьогодні нових рекордсменів України!

Подивитися як саме встановлювався Національний рекорд України можна за посиланням.

Додамо також, що сьогоднішній захід мав ще й благодійну мету. Маленькі художники вирішили привернути увагу до Нікіти Добровольського, якому потрібна допомога. Детальніше про це можна прочитати в дописі на facebook-сторінці керівниці Центру пісочної анімації MS Art Світлани Мелобенської.

Зображення із YouTube-трансляції

 

Читайте також:

Велика подія для міста або Як маленькі вінничани готуються до встановлення рекорду України

Вінницьке льодове побоїще й військова хитрість Івана Богуна. Деталі розповідає Олександр Федоришен

Не про тюльпани: якою буде перша мирна акція за права жінок у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up