Привокзальну площу хочуть переробити в транспортний вузол. Деталі та візуалізація

Привокзальну площу хочуть переробити в транспортний вузол. Деталі та візуалізація
  • Площу перед Залізничним вокзалом поділять між лініями громадського транспорту. 
  • За півсотні метрів від головного входу зупинятиметься трамвай, а далі — смуги для тролейбусу, автобусу, приватного транспорту і приміських маршрутів.
  • Фахівці представили передпроектне бачення нової Привокзальної. А де будуть місця для стоянки авто?

Привокзальну площу будуть реконструювати за швейцарським зразком. Робота над проектом змін розпочалася ще в 2012 році. Фахівці пропонують, щоб перед Залізничним вокзалом зупинялись всі види громадського транспорту: трамвай, автобус, тролейбус та маршрутки. А на місці існуючого трамвайного кільця побудують багаторівневий паркінг, на 300 місць. 

Розробку проектної документації запланували на 2022 рік. Нині, на сторінці міського голови Сергія Моргунова, показали передпроектне бачення майбутньої Привокзальної площі.

Транспортний вузол

Привокзальна площа стане місцем, де можна буде зручно пересісти на будь-який вид громадського транспорту. Фахівці вважають, що платформи посадки-висадки пасажирів мають бути максимально наближеними до вокзалу. Наприклад, трамвайна зупинка буде в 50-ти метрах від головного входу. 

Відео дня

Планується, що саме рейковий транспорт (дві лінії) буде найближчим до вокзалу. Потім, платформи розставлять у такій послідовності: тролейбус, автобус, таксі та смуга для приватного транспорту. А поблизу ТЦ — дві лінії приміського автобусу.

На площі перед Залізничним вокзалом хочуть зробити трамвайне кільце. А на місці нинішнього розворотного кола — багаторівневий паркінг на 300 авто. На самій Привокзальній площі залишиться близько 25-30 паркомісць для автомобілів, про що говорив раніше директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

Висадять близько 100 дерев

Щоб Привокзальна не була виключно асфальтовим полем, фахівці пропонують поставити криті зупинки для очікування транспорту, висадити близько сотні нових дерев, збільшити пішохідні тротуари (на 20% за рахунок компактних платформ), поставити нові світильники.

«Розробка робочого проекту реконструкції Привокзальної площі орієнтовно планується на наступний рік. А для початку робіт необхідно закумулювати значний фінансовий ресурс та заручитися підтримкою зацікавлених сторін», — йдеться в дописі міського голови.

Оновлення Привокзальної площі, нагадаємо, є частиною масштабного проекту перебудови проспекту Коцюбинського. За намірами міської влади вздовж всього проспекту почне курсувати трамвай, перероблять площі Перемоги і Героїв Чорнобиля та впорядкують паркомісця. Про це в матеріалі: Трамвай, мінімум парковок і нова Привокзальна. Яким може стати проспект Коцюбинського

Опитування

Як ставитесь до намірів влади щодо реконструкції площі Привокзальної ?


 

Читайте також:

Тролейбуси, 200 дерев і «без звуження» доріг. Якою буде нова Батозька

Трамвай №7 замість тролейбусу №5. Німецькі фахівці схвалили план зміни транспорту Вінниці

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Володимир Демченко

    спочатку зробіть парковки для особистого транспорту, а потім робіть перебудову!
  • Как-то так

    Зара хохли будуть кричать про зраду
  • Как-то так

    Супер. Як у Львові зробити. Дякую
  • Читач48

    коцюбинського превратится в сплошную пробку, там сейчас сложно нормально проехать  а потом и подавно. короче пора стрелятьгоре реформаторов , дерибанят бюджет города в бестолковщину

    Юрий Игнатенко reply Читач48

    "Дерибанят", когда велодорожки рисуют и подземные мусорки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up