Прес-конференція: «Трудова міграція та працевлаштування за кордоном: як вберегтися від лабет торгівців людьми» (Новини компаній)

Прес-конференція: «Трудова міграція та працевлаштування за кордоном: 
як вберегтися від лабет торгівців людьми» (Новини компаній)

28 березня 2019 року (четвер) в конференц-залі Вінницького обласного центру зайнятості, м.Вінниця, вул. Стрілецька, 3а, об 11-00 відбулась прес-конференція з нагоди завершення проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Вінницької області щодо безпечної міграції та працевлаштування».

Впровадження проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Вінницької області щодо безпечної міграції та працевлаштування» серед безробітних та вразливої молоді дозволяє говорити про підвищення обізнаності потенційних трудових мігрантів щодо небезпеки явища торгівлі людьми до 80%. Таким чином у своїй діяльності громадська організація «Джерело надії» підтримує Глобальні цілі сталого розвитку.  Під час проекту реалізувалась 8 ціль «Гідна праця та економічне зростання» та 10 ціль «Скорочення нерівності». 

Заключним заходом проекту для 200 безробітних осіб, стало проведення квесту «Лабіринт можливостей» за методологією Програми протидії торгівлі людьми Представництва в Україні Міжнародної організації з міграції. Учасники квесту дізнались реальні історії вербування, знайшли вихід із реальних ситуацій та уникали потрапляння в торгівлю людьми, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування та перевіривши власні знання  щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Щороку кількість людей, постраждалих від торгівлі людьми та ідентифікованих відповідальними службами, стрімко зростає. До такого вибору найчастіше вдаються активні на ринку праці особи, що втратили роботу та перебувають у її пошуках, зокрема ті, хто має профтехосвіту. Як свідчить статистика, 51% ідентифікованих жертв торгівлі людьми складають випускники ПТНЗ. 5% усіх постраждалих від торгівлі людьми українців – це молодь до 18 років.

Проект реалізовано ВОПО «Джерело надії» за сприяння Міжнародної організації з міграції та фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади й Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія.

Довідково: Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії» працює на ринку соціальних послуг з 2006 року. Одним із основних напрямків роботи є запобігання та протидія торгівлі людьми. Завдяки плідній співпраці організації з місцевими органами влади, поліцією та за допомоги міжнародних організацій та донорів на Вінниччині ідентифіковано та ведеться реінтеграційна робота із 59 особами, постраждалими від торгів людьми, що є найвищим показником серед областей України.

Facebook www.facebook.com/djerelo.nadii/
Сайт springofhope.org.ua
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up