Потяги, дитячі табори та басейни: у МОЗ розповіли про послаблення карантину

Потяги, дитячі табори та басейни: у МОЗ розповіли про послаблення карантину
  • За умови сприятливої епідеміологічної ситуації з 1 червня в Україні планується третій етап послаблення карантину.

З 1 червня можуть бути такі ослаблення:

  • відкриття басейнів і спортзалів;
  • відвідування освітніх занять у групах не більше ніж 10 людей, наприклад, розпочнуть роботу автошколи;
  • запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.

Про це під час брифінгу повідомив заступник очільника МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 «Щодо басейнів і спортзалів найближчим часом, буквально сьогодні-завтра, на сайті МОЗ будуть розміщені рекомендації щодо протиепідемічних норм, які повинні бути забезпечені у разі, коли власники вирішать відкрити спортзал або басейн», — додав Ляшко.

Відео дня

 

Він також зазначив, що раніше МОЗ не розглядало можливості відкриття басейнів на третьому етапі послаблення карантину, однак нові дані щодо можливості поширення збудника коронавірусу через воду дозволили переглянути таке рішення.

Дитячі табори та ресторани

Повноцінна робота ресторанів і закладів громадського харчування можлива з 10 червня. МОЗ із розумінням ставиться до підприємців, але епідеміологічна ситуація не дозволяє зробити це раніше.

Відкриття дитячих таборів можливе на останньому етапі виходу з карантину, щоб ризик коронавірусної інфекції був максимально низький. Такі результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 26 травня.

МОЗ заздалегідь надасть рекомендації щодо умов відкриття та діяльності цих дитячих закладів.

«Адаптивний» (локальний) карантин

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) з урахуванням критеріїв:

  •  загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити менше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Наказом МОЗ встановлено чіткий алгоритм проведення ІФА-тестувань, перелік осіб, які підлягають тестуванню, та випадки, коли це доцільно. Провести ІФА-тестування можна буде як у державних, так і в приватних закладах.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні діє так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 26 травня: в Україні вже 21 584 хворих, на Вінниччині +18 за добу

У Вінницькій області зафіксували 910 випадків коронавірусу. Цифри по районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталия Войт

    Меня интеоесует : дети до 14 лет могут сами гулять или нет?
    А то как то тупо выгуливать 12 летнего ребенка ростом 174.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up