Писала про коронавірус в шкільному вайбері. За поширення фейків судили вчительку біології

Писала про коронавірус в шкільному вайбері. За поширення фейків судили вчительку біології
  • У судовому реєстрі знайшли 39 рішень, в яких розглядали справи про порушення карантину на Вінниччині. Тільки три провадження закінчилися штрафом на 17 000 гривень.
  • При цьому суди розглядають й справи про поширення фейків щодо коронавірусу. Судили, зокрема, вчительку біології з Хмільника й працівницю м’ясокомбінату з Літина.

Так, станом на 20 квітня, у Єдиному держреєстрі судових рішень знайшли 39 проваджень про порушення карантину, які розглянули в судах нашої області. Третина з них стосується підприємців, що продовжили роботу магазинів під час карантину. Кілька судових рішень є на перевізників і людей, які прибули з-за кордону та не дотрималися 14-денної самоізоляції. Але штраф на 17 тисяч отримали два підприємця з Гайсина і чоловік, який повернувся з Чехії.

Більше так не роби! Добре?

З нині опублікованих судових рішень є й такі, які закінчилися для порушників попередженням на словах. У Липовці вирішили не штрафувати пенсіонера, який сидів у міському сквері без захисної маски. Чоловік вину визнав і пояснив, що не знав про обмеження в період карантину, оскільки у нього згорів телевізор, газети ніде не продаються, бібліотека закрита. Враховуючи малозначність вчиненого правопорушення, суд обмежився усним зауваженням.

За те, що була з прилавком магазину без засобів захисту, не отримала штраф і власниця продуктового магазину в селі Дерешова Мурованокуриловецького району. Жінка провину визнала та пояснила, що була без маски і рукавичок, коли магазин був закритий та ще не приймав відвідувачів. Як покарання отримала від суду усне зауваження.

Відео дня

СБУ вийшло на працівницю м’ясокомбінату

У судовому реєстрі також відшукали рішення щодо поширення неправдивих чуток про коронавірус. За це передбачене покарання — штраф від 170 до 255 гривень або один місяць виправних робіт (стаття 173-1 Адмінкодексу).

Вчителька біології з Хмільника відбулася усним попередженням. Поліція встановила, що 13 квітня жінка поширювала фейки про поширення коронавірусу у шкільному вайбер-чаті гімназії №1. Вона свою провину визнала, просила суд суворо не карати, оскільки не мала умислу поширювати паніку серед населення. Справу закрили за малозначністю порушення.

Працівниця літинського м’ясокомбінату 1 квітня написала у фейсбук-спільноті, що на території Літинського району зафіксовані факти зараження коронавірусом. Обласне управління СБУ повідомило про допис жительки літинський відділ поліції, який склав на жінку протокол про адмінпорушення. 

У письмовому поясненні жінка вказала, що не розповсюджувала інформацію про коронавірус, а лише обговорювала інформацію зі своїм знайомим. Суд покарав її штрафом на 170 гривень і ще стягнув 420 гривень судового збору.

У першій частині матеріалу, нагадаємо, розповіли кого оштрафували за порушення карантину

 

 

Читайте також:

Засудили чоловіка, який вкрав мощі з храму на Келецькій

Вінницький нотаріус подає у суд на активіста через звинувачення в «сірих» схемах

Не дочекався рішення суду. Пам'ять про найстарішого майданівця, побитого «Беркутом»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олег Огоньков

    Интересно как узнали, что она фейк "поширювала...". Если еще ученые заявляют, что многое им не ясно . Или кому-то уже ясно?....
  • Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!
  • Григорій Часник

    "....Обласне управління СБУ повідомило про допис жительки літинський відділ поліції." ::)), Йому більще нічим займатися ? Ця жінка створила загрозу існуванню держави, як це робить у нас відкрито 5 колона на чолі з мертвечуками-рабіновичами ?
  • AK

    Всі плотимо податки щоб недоменти до суду довели продавчиню чи пенсіонера за незаконною постановою кабміну. Браво, гарна робота. А попи московські точно всі у масках були?

    arkadijj arkadijj reply AK

    А попов с так называемого мацковского патриархата на до было силовым методом просто закрыть церкви так как это сделали в самой мацкве . Все церкви в Греции были закрыты простым решением главного санитарного врача Греции. Что греки меньше верят в бога? Нет не меньше просто в стране действует закон и у жителей страны есть ум. И ни кто не кричит про какие то права человека когда речь идёт об ЭПИДЕМИИ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up