Вінницький нотаріус подає у суд на активіста через звинувачення в «сірих» схемах

Вінницький нотаріус подає у суд на активіста через звинувачення в «сірих» схемах
  • Скільки сторін насправді потрібно для оформлення довіреностей та чому важливо уважно читати та розуміти документи, які ви підписуєте.
  • Вінницький нотаріус Марина Ткачук розповіла про особливості професії та відповіла на звинувачення у свою адресу стосовно причетності до «сірих» земельних схем.

Нагадаємо, нещодавно у соцмережах почали рекламувати новий вид заробітку — потрібно лише дві години вільного часу і паспортні дані. Виявилось, що швидкі гроші вінничанам пропонують за довіреність на право власності на землю.

Вінницький активіст Андрій Гайдай відгукнувся на цей вид заробітку та побував в приймальні нотаріуса, через якого оформлювали довіреності на землю. А ще таємно зняв все на телефон.

Активіст розмістив відео на своїй Фейсбук сторінці, додавши, що нотаріус Марина Ткачук, яка на його думку брала участь у цій схемі, має бути позбавлена ліцензії.

Відео дня

Нотаріус зав’язалась з редакцією 20minut.ua і розповіла, що була обурена та ображена таким звинуваченням.

— Про так звані «сірі» схеми із землею я вперше почула з посту цього чоловіка, який чомусь вирішив, що я до них причетна, — розповідає Марина Ткачук. — Мені про звинувачення розповіли знайомі. Коли я ввечері прочитала статтю, то жахнулась. У так званих «схемах» може опинитись будь-який нотаріус, який посвідчує будь-яку довіреність.

Нотаріус розповідає, що справді працює під час карантину, адже за законом офіційно має на це право.

— Зазвичай, для видачі довіреності, довіритель приходить сам, коли він з повіреним уклав усний договір доручення на вчинення певних дій, а довіреність — це просто публічний документ, який підтверджує повноваження повіреного та відображає їх домовленість, — розповідає Марина Ткачук. — Довіреність — це односторонній правочин, тобто під час її оформлення має бути присутня лише одна сторона — довіритель, яка підписує документ. Особу представника нотаріус не встановлює. Ви можете навіть прийти та сказати, що хочете видати довіреність на будь-кого, на продаж будь-чого. І я посвідчу таку довіреність, не перевіряючи чи є у вас у власності це майно. Але якщо ви прийдете оформляти купівлю-продаж цього майна, то це вже інше питання.

За словами Марини Ткачук, у роботу нотаріуса також входить роз’яснення юридичних наслідків правочину.

— Чоловік знімав мене таємно, коли я проводила роз’яснювальну роботу присутнім, то вже з цього відео, можна зробити висновок, що я не на камеру консультувала людей, а сумлінно виконувала свої професійні обов’язки, — каже нотаріус.

За словами нотаріуса, дуже важливо, щоб люди перед тим, як підписати документ, консультувались, читали і тільки при повному розумінні його суті та правових наслідків підписували його, тим більше, що у більшості нотаріусів консультації безкоштовні.

— У мене в кабінеті навіть підготовлені окуляри для тих, хто погано бачить. І вони у мене всі читають, — розповідає Марина Ткачук. — Деякі соромляться, що вони погано бачать, кажуть: «Я вам вірю». Я таке не приймаю, вони всі читають документи і підтверджують, що розуміють зміст документа, який мають підписати.

За словами Марини Ткачук, вона працює у нотаріальній діяльності вже 23 роки й не може допустити паплюження ділової репутації. Тому збирається захищати честь, гідність та ділову репутацію у суді.
 

Читайте також:

Два гектари за 500 гривень. Активіст показав, як у Вінниці почали скуповувати землю

«Помремо — скажуть коронавірус» Як вінничанка з дитиною лікує пневмонію вдома

«Вона по 100 разів викликає швидку», — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

Як правильно купувати та дезінфікувати продукти під час карантину. Відеоінструкція

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (73)
  • Наталья Мыслицкая

    Я обурена! Цей Гайдай, він хто, що дозволяє собі розкидатись таким звинуваченням? Нотаріус, виконує свою роботу!
    Марина Ткачук, гарний спеціаліст та дуже порядна і чесна людина, яка точно не заслуговує на таке звинувачення!!!
  • Джаспер Данлоп

    Але, администрация дайте Линк на Ткачук

    Сергей reply Джаспер Данлоп

    Ты сначала на себя предоставь Линк!
  • Женя Винницкий

    жаль его не снимали когда он вымагал бабло за то чтобы не выкидывать свои видосики про антисанитарию в магазинах

    Сергей reply Женя Винницкий

    Так он оказывается не только провокатор, а еще и вымагатель! Куда смотрит руководство ВО "Свобода"?????
  • Юрий Бондарук

    Що значить: "особу нотаріус не встановлює"? Ви що на приколі? Як на мене, то нотаріус МАЄ встановлювати НЕ ТІЛЬКИ особу, а й витребувати в особи довідки (чи сертифікати) від НАРКОЛОГА та ПСИХІАТРА. Адже особа може бути в зміненому стані свідомості і не відповідати за свої дії. Особливо стосується хворих людей, які вже ПРОХОДИЛИ ЛІКУВАННЯ і СТОЯТЬ НА ОБЛІКУ в психіатра чи нарколога! Адже завтра ЦЯ ОСОБА, скаже, я нічого не памятаю і нічого не підписував і буде правий! Бачив репортаж де пяниця (що стоїть на обліку у нарколога) багато разів продавав свою квартиру, а потім відміняв договір)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up