Петиція до президента: вінничани вимагають перевірку «Енери Вінниці»

Петиція до президента: вінничани вимагають перевірку «Енери Вінниці»
  • На офіційному інтернет-представництві Президента України виклали петицію.
  • Люди звинувачують компанію «Енера Вінниця» у недобросовісності.

Вчора, 14 червня 2019 року, Офіційне інтернет-представництво Президента України оприлюднило електронну петицію №22/061512-еп під назвою «Фінансова та антикорупційна перевірка енергетичної компанії ТОВ Енера Вінниця».

Її авторка Ілона Хуторна пише, що ТОВ "Енера Вінниця" недобросовісно виконує свої функції, користуючись своїм становищем .

— Невірно, в сторону збільшення, робить нарахування споживачам згідно споживчої
електроенергії (потім вимагає сплати з споживача по нереальним боргам). Створює постійні незручності споживачам, своєю невідповідною роботою (не реагують на звернення споживачів, не відповідають на запити та листи), — зазначає Хуторна.

Відео дня

Станом на сьогодні, 15 червня, петицію підписали 83 людини із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишився 91 день. Звернення можна підтримати ТУТ.

Нагадаємо, з першого січня 2019-го розпочався перехід до енергоринку. Електроенергію будуть продавати товариства-постачальники, виведені з вертикальної структури обленерго. Для вінничан — це товариство «Енера Вінниця», яке постачатиме світло населенню до 1 липня 2020 року. Після цієї дати побутові споживачі можуть залишитися або з цією компанією, або обрати собі іншого постачальника.

Відкрили прийом громадян у прозорих офісах Вінниці

Варто зазначити, у трьох Прозорих офісах почали працювати представники «Вінницяобленерго» та «Енера Вінниця»:

  • «Вишенька» (вулиця Космонавтів,30),
  • «Старе місто» (вулиця Брацлавська,85),
  • «Замостя» (вулиця Замостянська,7).

Згодом прийом громадян будуть вони здійснювати і у Центрах обслуговування споживачів управлінських компаній (колишніх ЖЕКів).

До працівників «Вінницяобленерго» мешканці можуть звернутися з питаннями:

  1. щодо показів електролічильників від населення;
  2. щодо обмеження, припинення та відновлення електропостачання;
  3. щодо укладання договорів з розподілу електричної енергії.

У компетенції працівники ТОВ «Енера Вінниця» наступні напрямки:

  1. відкриття або закриття пільг;
  2. друк  рахунків за спожиту електричну енергію побутовими споживачами;
  3. отримання показів лічильників електричної енергії та надання їх в АТ «Вінницяобленерго»;
  4. надання довідок про відсутність заборгованості за спожиту електричну енергію;
  5. консультація споживачів щодо порядку розрахунків за спожиту електричну енергію;
  6. консультація споживачів щодо укладення договору на постачання електричної енергії;
  7. роз’яснення споживачам щодо нарахування за спожиту електричну енергію;
  8. перевірка зарахованих коштів на особові рахунки споживачів електричної енергії.

Реквізити та контакти

Центр обслуговування клієнтів для Вінниці та Вінницького району знаходиться за адресою Вінниця, вулиця Пирогова, 131. Його працівники роз’яснили, що найчастіше питають споживачі.

— Найбільше люди запитують про тарифи: які вони є для побутових споживачів, які для юридичних осіб. Побутові споживачі приходять до нас, аби переоформити особовий рахунок, запитують про оформлення пільг та субсидій. Підприємці запитують про ліміти. Цю всю інформацію можна дізнатися від наших співробітників, — сказала інженер по роботі з юридичними особами Валентина Мамчур.

Показники з лічильників можна подати за телефоном: (0432)-32-97-77. Ще можна отримати роз’яснення за електронною поштою: [email protected]; а також подивитися на сайті: http://vin.enera.ua

Банківські реквізити для оплати комунальних послуг побутовим споживачам: р/р №26038300543121 МФО 302076 АТ «Ощадбанк»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Наталка Столяр

    В березні вже була одна петиція, але не назбирала підписів!
    Вчора в прозорому офісі на Космонавтів в 10-30 вже була така черга до представника Енери, що оператор в офісі не радив брати вже талони на цей день.
  • Таня Лазаренко

    Я теж ними не задоволена
  • Наталка Столяр

    Дякуємо Ілоні за створення петиції! Сподіваюся, що зберемо підписи.  Після  виникнення цієї "прокладки"(«Енерa Вінниця») почався суцільний жах. Щомісяця безрезультатні "спілкування" у колцентрі «Енерa Вінниця», з їх представником у ЖЕКу,  з бухгалтерами, керівником.  Гроші на виділену пільгу від міського бюджету отримують, але   в рахунку її не проводять. Тобто, привласнюють. Посилаються не технічні проблеми.  Відверто насміхаються, нічого не бояться и від самого керівника почула: "Телебачення уже було, ну і що...? Запрошуйте". Просиділа у якомусь відділі, куди направив сам керівник майже годину, слухала їх пустопорожні розмови в робочий час, а на наступний місяць теж саме. Взагалі, залишилося дуже неприємне   враження... Але джерело їх доходів - наші гроші. Усього за 5 місяців 8 відвідувань. Черги и прокльони вже доведених до відчаю людей...

    Игорь reply Наталка Столяр

    А как фамилия этого смелого керівника, и где его кабинет, народ должен знать своих хероев

    Наталка Столяр reply Игорь

    Не поцікавилася. На Пирогова 131, в офісі. Але ця "смелость"  є моральною убогістю, моральною злиденністю.

    Жора reply Наталка Столяр

    Не вешай лапшу , просто Энера ликвидировала посредников  ,и они подняли шум. Ведь остались без работы

    Думаю запуск Энеры это для Моргунова мэра как открытие Киевского моста после ремонта.
    ----
    Все отлично !

    Наталка Столяр reply Жора

    Жора! Ви з Енери? Сотні людей в чергах з претензіями! То хто підняв шум? Споживачи?
  • Наталия Князюк

    Я за ,але петицію підписати не виходить!! Лишили на Вороновицю одного контролера з смішною зарплатнею і нам не лишили вибору, а поставили перед фактом. А вибір має бути!! Має бути конкуренція для надання якісних послуг!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up