Очисні споруди на Сабарові відремонтують за 44 мільйони гривень

Очисні споруди на Сабарові відремонтують за 44 мільйони гривень
  • Це не перша спроба почати ремонт очисних споруд. Спочатку «Вінницяоблводоканал» пропонувало 24 мільйони за ремонтні роботи. Але ту угоду розірвали.

У липні 2018-го підприємство «Вінницяоблводоканал» оголосили масштабний тендер на реконструкцію очисних споруд. Заплатити за цей ремонт готові були майже 48,5 мільйонів гривень — такою була очікувана вартість проекту.

Три компанії-учасники подали свої пропозиції. І всі три учасники були відхилені тендерним комітетом «Вінницяоблводоканал» через невідповідність критеріям закупівлі — подали не всі необхідні документи.

Через тиждень після скасування першої закупівлі, підприємство оголосило новий тендер на таку ж суму. Тепер список учасників трохи змінився: пропозиції подали чотири компанії. Дві з них не приймали участь минулого разу.

Відео дня

Аукціон проходив у три етапи. Ані на першому, ані на другому з них жодна компанія не зменшувала вартість своєї пропозиції. На останньому раунді учасники «ІСБК» та «Подільські будови» зробили кроки на зниження ціни. Перемогу отримала компанія «Подільські будови» з розривом у 105,96 гривень.

Таким чином, «Вінницяоблводоканал» зекономило 3 мільйони та 900 тисяч гривень, уклавши угоду на 44,5 мільйони.

Перша спроба

Обласний водоканал не вперше намагається реконструювати очисні споруди на Сабарові. У жовтні 2017-го підприємство оголосило такий самий тендер, але вартість його була суттєво нижчою — 24 мільйони гривень. От тільки учасників не знайшлося.

Спробу повторили через місяць. Вартість та сама, і знову жодна компанія не висунула пропозиції.

Після цього на Prozorro з’явився звіт про укладений договір на ремонт очисних із компанією «ІСБК». Справа в тому, що Закон «Про публічні закупівлі» дозволяє замовнику самому знаходити виконавців робіт, якщо на два аналогічні тендери поспіль ніхто не відгукнувся.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «ІСБК» зареєстрована в Києві на Олександра Панченка, але її коріння веде до Польщі. Кінцевий власник «ІСБК» — компанія «Сісадор», власником якої є Кокошинськи Марцін Збігнєв. До речі, окрім як із підприємством «Вінницяоблводоканал», «ІСБК» не працювало з жодним іншим замовником у рамках тендерів на Prozorro.

Водоканал навіть встиг у кінці грудня 2017-го перерахувати на рахунок «ІСБК» 1,6 мільйона бюджетних гривень. А через півроку після цього підрядник відмовився виконувати роботи. Угоду розірвали. Чи повернули кошти — невідомо. У підписаній додатковій угоді про розірвання основного договору немає ані слова про повернення.

Компанія «Подільські будови» зареєстрована у Ямполі. Очолює її Ігор Дашко, власник — Євген Балабух із села Довжок Ямпільского району. Аналогічні роботи компанія виконувала для «Ямпільводоканал» у 2017-му році.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оля

    Эвгену балабуху часом не 75 чи 80 років? Певно чиємусь тестю чи свекру треба хату поремонтувати, корову купити і скважину пробити. От і крутяться. Я так бач. А так хто зна як воно справді в тому Ямполі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up