Нова школа на Поділлі та п’ять VinLine. Плани розбудови Вінниці на 2020 рік

Нова школа на Поділлі та п’ять VinLine. Плани розбудови Вінниці на 2020 рік
Найдорожчий об’єкт — реконструкція Замостянської. На другу чергу витратили 92 мільйони гривень, а загалом ремонт вулиці від Будинку офіцерів до 45-го заводу коштував понад 170 мільйонів!
  • Чим запам’ятався 2019 рік? Завершили реконструкцію Замостянської, зібрали чотири нових тролейбуси, а місто вчергове назвали найкомфортнішим в Україні. 
  • Наступного року закінчать кілька довгобудів. Зокрема, запустять нову школу на Поділлі, утеплять 15 закладів освіти та повноцінно увімкнуть е-квиток.
  • Але видатки на всі ці плани мають ще ухвалити на останній сесії міськради у 2019 році.

Бюджет міста на 2019 рік складає 4,8 мільярда гривень. Втім, майже 70% цієї суми «з’їли» видатки на освіту, соцзахист та медицину. Тому на розбудову міста залишилося тільки 470 мільйонів гривень.

Що зробили?

На ці кошти місту вдалося капітально відремонтувати 13,5 кілометра доріг та зробити поточний ремонт на 162 вулицях, виконати поточний ремонт тротуарів площею майже 3400 м². І облаштували ще 11 кілометрів велодоріжок: більша частина з них зроблена на дорогах, де забрали місця в автомобілів під велорух.

Розвивали й промисловість міста. Цього року відкрили завод, де роблять сонячні панелі «Kness PV», тут створили 150 робочих місць. 

Відео дня

А щоб інвестори вкладали у Вінницю, міська влада розбудовує Індустріальний парк — територію в кінці Немирівського шосе, де діють різні пільги для виробників.

Там почали будувати бетонну дорогу, проклали 6,9 кілометра водопроводу та каналізації.

Наймасштабнішим будівництвом 2019-го стала Замостянська. Другу чергу вулиці, від стадіону до 45-го заводу відкрили до Дня міста. Тепер вулиця має нову дорогу, алеї, озеленення та невдоволених автомобілістів, яким ніде паркуватися: місця стоянки «розкидали» вздовж всієї вулиці.

Закінчили й «довгобуд» — головний вхід з Аркою у Центральний парк. У його реконструкцію, що тривала з літа 2018 року до вересня 2019-го, вклали 17,4 мільйона гривень.

Цього року відремонтували два автобуси, 22 тролейбуси та 15 трамваїв. А замість складання нових VinWay, транспортники почали робити тролейбуси VinLine на базі білоруського кузова «МАЗ». Цього року їх зробили чотири: останній випустять на маршрут під Новий рік. До того ж, запустили е-квиток у всіх трамваях та 50 тролейбусах.

Освіта міста мала 1,159 мільярда гривень у 2019 році, з яких більша частина пішла на зарплати. Втім, цього року розпочали реконструювати та утеплювати одразу 13 закладів освіти, а під кінець року прийняли в комунальну власність два дитсадки: на Коцюбинського, 43Г і на Трамвайній, 4Б. У одному з них буде створений приватний заклад з бюджетними місцями.

І на кінець року вінничани дізналися, що наше місто знову найкомфортніше в Україні. Це вже п’ятий рік поспіль.

Що у планах?

Наступний рік буде для міської влади роботою над «домашнім завданням», яке не виконали у попередні роки.

Усе ще є декілька довгобудів, які почали робити у попередні роки. Серед них Регіональний кардіоцентр, який будують за 32,5 мільйона доларів зі Світовим банком на Хмельницькому шосе (почали у 2018 році); новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги на Київській, 68 (будують з осені 2017 року); спорткомплекс на Янгеля, 48, який завершать вже не під кінець 2019 року, а аж у 2021 році.

Очікуваний у серпні 2019-го старт реконструкції злітної смуги відклали через недоліки тендерної документації. Під кінець листопада аеропорт «Вінниця» підписав угоду на 896 мільйонів гривень з фірмою «Шляхове будівництво «Альтком», яка до Євро-2012 будувала аеропорт Донецька.

У 2020 році заплановано будівництво доріг у Вінницькому індустріальному парку та на вулиці Гонти (від Київської до Батозької); капремонт доріг на вулицях Данила Нечая (від Московської до Брацлавської), Сабарівського шосе, Черняховського.

Крім того, почнуть будувати два заводи: «HEAD Вінниця», де робитимуть спорядження для зимових видів спорту, завод з виробництва харчової добавки для ліків (лецитину) та муніципального технопарку у колишніх будівлях заводу «Кристал».

До наступної осені запустять школу на Поділлі. Там буде місце для 1200 учнів, заклад отримав статус гімназії №24 і навчатиме учнів до 9 класу. А ще збираються завершити утеплення 15 закладів освіти та продовжать реконструкцію з добудовою дитсадка №16.

Транспортники зберуть одразу п’ять тролейбусів VinLine та куплять нових 10 автобусів. І очікується, що до весни 2020 року повноцінно запрацює електронний квиток в усьому громадському транспорті Вінниці й селища Десна.

Погодити такі плани на розбудову Вінниці мають на останній сесії міськради у 2019 році. Вона відбудеться 27 грудня, і на неї також винесуть розгляд проекту Бюджету міста на 2020 рік.

Читайте також:

Фото: архів «20хв», vmr.gov.ua, fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ilko

    Супер!
    Вот только когда сделают аэропорт? Или сделают его вообще?

    AK reply Ilko

    Вже не зроблять, узбагойся.

    Валерий Чудновский reply Ilko

    Якщо буде фінансування з держбюджету, то злітну смугу зроблять протягом 2020-2021 року.
    Паралельно хочуть робити й аеровокзал, на реконструкцію якого міська влада шукає інвестора.
  • 111

    А нові мости Вінниці я так розумію не потрібні???

    AK reply 111

    Був у планах, але зестаду він не потрібен, по коліях перелізуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up