Регіональний кардіоцентр на Хмельницькому шосе: що вже побудували?

Регіональний кардіоцентр на Хмельницькому шосе: що вже побудували?

У Вінниці поруч із міською клінічною лікарнею №1 будують регіональний кардіоцентр за європейськими стандартами.

— Уже зведено п'ять поверхів 7-поверхової будівлі стаціонару. Тривають роботи із спорудження допоміжних будівель, — зазначає мер Вінниці Сергій Моргунов.

За його словами, це наймасштабніше будівництво в сфері охорони здоров’я за роки незалежності у місті та нашому регіоні. І це взагалі унікальний проект для України, адже зараз це єдина лікарня, яка будується з «нуля» спільно зі Світовим банком.

Відео дня

— Найважливіша для нас мета – забезпечити доступ до якісної медичної послуги хворим на серцево-судинні захворювання. Майбутня лікарня буде облаштована за європейськими стандартами медичного обслуговування, — повідомляє Моргунов.

За проектом центр матиме 138 ліжок, зокрема, 6 – реанімаційних. Будуть створені комфортні умови для перебування пацієнтів і роботи персоналу, а також планується оснастити центр обладнанням провідних світових виробників.

Раніше ми повідомляли, що новий лікувально-діагностичний кардіологічний центр будує київська компанія ТОВ «КСМ-Груп», яка перемогла на міжнародних тендерах та отримала фінансування від Світового банку. А це 32,5 мільйона доларів, де внесок банку складає 90%, а решта — міський та обласний бюджет.

Варто додати, проект будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології реалізується спільними зусиллями Уряду України, Вінницької ОДА та Вінницькою міською радою у співпраці зі Світовим банком.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up