На завершений ремонт Арки Центрального парку дають ще 5,3 мільйона гривень

На завершений ремонт Арки Центрального парку дають ще 5,3 мільйона гривень
  • Головний вхід у Центральний парк почали ремонтувати влітку 2018-го.
  • На оновлення Арки, шпиля і навколишньої території витратили 14 мільйонів 699 тисяч гривень.
  • Утім, днями стало відомо, що на вже готовий об’єкт збираються дати ще 5 мільйонів 304 тисячі гривень! Чому так?

Реконструкцію входу в парк з Аркою робили з літа 2018-го. Роботи оцінили у 17,4 мільйона гривень. За результатами торгів тендер отримало товариство «Олеріт», яке запропонувало 14,699 мільйона гривень. У міську «скарбницю» повернули 2,7 мільйона зекономлених коштів. Але, як виявилося, 14 з лишкою мільйонів не стали остаточною ціною за ремонт.

ЗАПЛАТИЛИ НЕ ЗА ВСЕ. У ProZorro оголосили тендер на додаткові роботи щодо входу з Аркою. Департамент капітального будівництва хоче сплатити ще 5 мільйонів 304 тисячі гривень все тому ж «Олеріту».

У обґрунтуванні до нового тендеру йдеться, що «необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті [...] стали через непередбачувані обставини [...] за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним договором; загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50 % вартості головного договору».

Відео дня

При тому, роботи станом на 2 серпня (цієї дати оголосили тендер) вже завершені. Тож за що саме підрядник отримає гроші?

— Фактично, це оплата за вже виконані підрядником роботи. Оскільки вони працювали довше та зробили більше, то був перерахунок кошторису, коригування і збільшилася ціна, — розказав директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

ТРИВАЛИЙ РЕМОНТ. Реконструкцію входу в парк з Аркою робили з літа 2018 року. За тендером підрядник — товариство «Олеріт» — мало зробити капремонт сходів, оновити тротуари і бордюри, зробити реставрацію Арки, Шпиля та «парасольок» біля ресторану «Європа».

Утім, під час виконання робіт проект продовжував змінюватися: чиновники відмовилися від мозаїки з ластівкою, що мала б бути перед Аркою; скульптур «Щедрик» і «Закохані»; ремонту огорожі навколо лебединого озера; лавок з перголами тощо.

Водночас змінилися і терміни завершення проекту. За договором всі роботи мали закінчитися до 1 жовтня 2018-го, але останні «штрихи» біля Арки робили у травні-червні 2019 року.

Товариство «Олеріт» є давнім фаворитом у міської влади: протягом 2016-2018 років компанія отримала тендерів на загальну суму 81 мільйон гривень! Про це в матеріалі: Як департамент капітального будівництва закрив очі на порушення у мільйонних тендерах

ПРО ЦІНУ ФОНТАНЧИКА. На сайті міськради знайшли ціну фонтана поблизу Арки. Загальна ціна — 949 тисяч 147 гривень. З неї — 330 тисяч 418 гривень витратили на будівельні роботи; 618 728 гривень на закупівлю матеріалів та обладнання.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Олексій

    Ви б підняли папери та розібрались, журналісти... Або написали б, хто супротив чинить, тоді і виборець правильний вибір зробить, а так, хроніка...
  • Сергей Украинец

    а шо так мало))))))
  • Антон

    Бажаю Моргунову, Кравцю і прібліжоним жити по таким сметам, на які вони витрачають Бюджетні кошти. Бажаю щоб Моргунову виставляти будівельники і всі інші робочі такі ж самі смети. Щоб йому за бєсєдку вдома метр на два виставили рахунок на 2 мільйони гривень, щоб йому зробили басейн вдома метр на метр за 5 мільйонів гривень.
  • Зневажливий

    А в мене одне питання до Моргуна. А що це ти пане голово все тратиш гроші на кацапського писаку Пєшкова-Горького? Коли ти вже перейменуєш парк в Шевченка. Давно назріла пора перейменувати.

    Олексій reply Зневажливий

    Леонтовича чи Коцюбинського!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up