Реконструкцію Замостянської-2 обіцяють завершити до Дня міста Вінниці

Реконструкцію Замостянської-2 обіцяють завершити до Дня міста Вінниці
  • Цього літа взялися ремонтувати другу чергу Замостянської — від стадіону до «Зорі».
  • Нині там суцільний будмайданчик, а восени обіцяють здати готовий об’єкт: з «оксамитовою» колією, лавами, 220 деревами та основою під «Варшавський замок».
  • Загалом, реконструкція 2-ої черги коштує 89 мільйона гривень.

З 12 червня на Замостянській кипить робота. Будівельники риють котловани, заливають бетон, вкладають нові колії та комунікації. Керівник департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко курує цей проект і розказав, що вдалося зробити за неповний місяць.

— Ще в червні ми виконали підготовчі роботи. Зробили земляні роботи та тепер приступили до основних видів робіт. Зараз в нас завершується облаштування всіх підземних комунікацій — водогін, каналізація і приступаємо до облаштування зливової каналізації, якої тут взагалі раніше не було, — каже Ніценко.

Відео дня

КОЛІЇ Найбільше робітників працює зараз над новими коліями. Їх роблять за технологією «оксамитовий шлях» — рейки ставлять на широкі плити, які вкладаються у«сендвіч» з гідроізоляції, щебеню, асфальту.

— Під колією зробили дренажну частину та зараз активно працюємо над монтажем рейок. При цьому вінницькі транспортники зварюють їх між собою, таким чином на колії буде мінімальна кількість стиків, що позитивно впливає на експлуатацію та комфорт від перевезення, — каже Ніценко.

Він додав, що на улаштування першої частини колії робітникам потрібно ще три тижні, а загалом монтаж колій планують завершити за 1,5 місяці.

 

ЗУПИНКИ. До того ж, у проекті заплановано перенести дві зупинки громадського транспорту. За розрахунками комунального підприємства «Агенція просторового розвитку» краще їх облаштувати біля «Прозорого офісу» (зараз на повороті на вулиці Янгеля) та біля стадіону (зараз це зупинка біля Палацу «Зоря»), оскільки там «точки тяжіння» і більше людей. 

Однак літні вінничани пропонували змістити зупинки ближче до лікарні, про що в матеріалі: «Старим важко подолати ці 100 метрів» Чому забрали зупинку на Замостянській

— Зупинкові павільйони будуть аналогічні тим, як і на першій черзі Замостянської. Але є свої відмінності: навіси матимуть матове скло, — каже Ніценко.

 

ДЕРЕВА. На заміну зрубаним деревам, які були на Замостянській-2 висадять в чотири рази більше саджанців.

— Раніше їх було 50. Молоді дерева вдалося пересадити, — розказує Володимир Ніценко. — На заміну зрізаним посадимо 220 дерев. Нагадаю, що на 1-й черзі посадили 210 дерев. Майже всі прижилися, крім ялинок і горобин, яким складно рости поблизу дороги. Зараз намагаємося їх прикормлювати. Відстежуємо цю ситуацію, якщо не вдасться, то пересадимо на інше місце.

ВАРШАВСЬКИЙ ЗАМОК. Проектом передбачено влаштування 40 лавок і 31 урни. Ліхтарі будуть такими ж як і на першій черзі, а електромережу (крім контактної мережі для трамваїв) прокладають під землею.

У проектній документації було вказано, що підрядник зробить фундамент під «Варшавський замок» на перехресті зі Стрілецькою. Для чого і що саме це буде?

— Проектом передбачено забетонувати там майданчик метр на метр, і все. Але ми звернулися до наших польських колег з Варшави, що якщо вони мають бажання, то можуть подарувати нам інсталяцію, яка пов'язана з історією Варшави. Як приклад, у столиці Польщі є міні-копія Варшавського замку. Це як приклад.

А якщо відповіді не буде, то очікуємо пропозиції від наших митців зробити цікаву родзинку для цього мікрорайону. Щоб жителі пам'ятали народну назву «Варшава», — роз’яснив міський голова Сергій Моргунов.

Королівський замок у Варшаві, Польща.

СТРОКИ СКОРОТИЛИ. У договорі з підрядником — товариством «Шляхбуд» — було вказано, що реконструкція має завершитися навесні 2020 року. Втім, керівник департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко розказав, що строки вдалося скоротити..

— Ми не знали, чи буде фінансування від держави, тому планувати завершити реконструкцію в наступному році. Але кошти надійшли на рахунки, матеріали майже всі вже закуплені. Тому в цьому році до Дня міста, 7 вересня, маємо завершити.

Загальна вартість реконструкції — 89 мільйонів 392 тисячі 356 гривень, з яких 50% — покриває місцевий бюджет, а іншу половину — Держфонд регіонального розвитку.

Нагадаємо, після завершення ремонту Замостянської запланували реконструкцію проспекту Коцюбинського та реконструкцію вулиці Стрілецької на відрізку від Замостянської до Тимірязєва.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Орест Лютий

    Зварювання рейок https://www.youtube.com/watch?v=5qmLxHUM7sw , шліфування рейок https://www.youtube.com/watch?v=ZhzeK2r-JhU.... покажіть це працівникам

  • Влад

    Задовбала реклама. Може і хороша людина, але за такої надоїдливої реклами на всіх ресурсах, ніколи не проголосую. Просто жах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up