Будинок-паркінг, алея на Стрілецькій та музей: нові проекти для Вінниці у 2019 році

Будинок-паркінг, алея на Стрілецькій та музей: нові проекти для Вінниці у 2019 році
Головне фото — ілюстративне, з архіву «20хвилин»
  • У мерії хочуть внести зміни у програму капітального будівництва на 2019 рік, на що додатково виділять 4,8 мільйона гривень.
  • Їх розподілять на сім проектів, серед яких будівництво входу в парк на Вишеньці, реконструкція аеропорту «Вінниця», будівництво п’ятиповерхового паркінгу за будівлею міськради.

До сесії міськради, що відбудеться 22 лютого, підготували зміни до Програми капітального будівництва на 2019 рік. За ними планують виділити 150 тисяч гривень на реконструкцію головного входу парку «Дружби народів», що по вулиці Первозванного (колишня Стахурського - авт.).

Рішення було прийнято. Усі присутні на сесії 49 депутатів проголосували «За»

— Ці кошти будуть спрямовані на коригування проектно-кошторисної документації, — розказав директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Відео дня

Нині, вхід у парк непримітний та слугує паркінгом для автомобілів. Поряд декілька лавок з сувенірами, їжею, невелике кафе.

Як раніше розказував колишній головний архітектор міста Олександр Рекута, вхідна група у парк Дружби народів буде «інтерактивною»: деякі елементи конструкції можна буде обертати, міняти місцями.

Крім того, хочуть виділити 800 тисяч гривень на проектування п’ятиповерхового паркінгу за будівлею міської ради на Соборній,59 та спрямувати 400 тисяч гривень на реконструкцію даху будівлі Палацу дітей та юнацтва, що на Хмельницькому шосе, 22.

Торік, поряд з Палацом, збудували футбольне поле.

За планами чиновників, паркінг буде за будівлею міської ради на Соборній,59. Він буде висотою п’ять поверхів й тут одночасно можна буде розмістити 170 машин

До того ж, департамент комунального господарства запросив у мерії гроші на два проекти:

  • 12 тисяч гривень на реконструкцію вулиці Стрілецької
  • 98 тисяч гривень на реконструкцію вулиці Проектної (дорога до Індустріального парку, що на Немирівському шосе).

— Ці кошти підуть на оплату роботи проектантам. Зокрема, 12 тисяч на проектування зеленої зони від Замостянської до Тимірязєва. А 98 тисяч гривень – на проектування вулиці Проектної, яка в майбутньому матиме розгалужену мережу з освітленням і тротуарами до підприємств в Індустріальному парку, — сказав очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко.

Прогулянкова алея на Стрілецькій (колишня Червоноармійська - авт.)

Нині в індустріальному парку є «Барлінек», завод «Green Cool», заплановано - завод австрійської корпорації «HEAD».

Понад 2,6 мільйона гривень виділяють на реконструкцію аеродрому вінницького летовища.

А ще 800 тисяч гривень закладають на реконструкцію будівлі на Соборній, 89. Раніше у мерії казали, що там заплановано розмістити Музей історії Вінниці.

Усі ці видатки ще мають схвалити на сесії міськради, 22 лютого

Читайте також:

Фото в матеріалі: архів «20хвилин», скріншоти з Google Maps

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Aleksandr Dvirniy

    Сколько зелени)))
  • Natasha Makarova

    а не дофига ли денег на "коригування кошторису" в 150 тыс??? И 800 тыс только на разработку проекта паркинга?! Озверели уже окончательно, св.....и, такими кусками бюджет пилять
  • Sergiy Grygorenko

    А Коцюбинського так невзначай вже з трамваєм намалювали. І залишили по одній смузі руху в обох напрямках

    Dim Vin reply Sergiy Grygorenko

    Валерий Чудновский , мля пзц. де, громадські обговорення? Де грьобаний ДК вінниця, де здоровий глузд? Проектанти і замовники. Крапка.

    Sergiy Grygorenko reply Sergiy Grygorenko

    Валерий Чудновский це бредова ідея

    Валерий Чудновский reply Sergiy Grygorenko

    Фото до матеріалу є ілюстративним.
    Але проспект Коцюбинського також будуть змінювати.
    https://vn.20minut.ua/Podii/zelena-milya-nova-koliya-ta-biznes-tsentri-yak-zminyat-prospekt-kotsyu-10687455.html

    Anton Z. reply Sergiy Grygorenko

    Тож так і планується. Дивись проект Вінницька Миля
  • Dim Vin

    Не радує тенднція - при союзі було мало машин і широкі вулиці, а зараз овердофіга машин і звуження совєцких вулиць. Логіка в проєктантів вітдихає. Мождиво тому що вони не місцеві? За такі проекти лінчувати потрібно.

    Поpошок reply Dim Vin

    СРСР не існує більше 27 років, ау прокинься. Автомобілізація Вінниці погано впливає на екологію і час пересування містом. Тому перш за все головним на вулицях є пішохід і зручний, екологічний громадський транспорт великої пасажиромісткості, а приватні авто це є проблема. Із за останніх скільки дороги не розширюйте усе одно все буде запаковано відрами, із 6 смуг проспекту Коцюбинського по факту лише залишається по півтори в кожному напрямку. Тому зробити обмеження по пропускній спроможності вулиці Коцюбинського це найкращий варіант на даний момент. Місту потрібен адекватний транспорт, а не ржаві відра запаковані  ялинкою по вулицям і тротуарам нашого міста

    Soj Stein reply Поpошок

    да, в історичні центри треба менше пускати машини - і так неначе весь громадський транспорт проходить через одну вулицю.

    Поpошок reply Поpошок

    Поpошок reply Поpошок

    Чи їзду і паркування на зеленій зоні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up