Аеропорт «Вінниця» закривають на реконструкцію. Вартість робіт — 2,2 мільярда гривень!

Аеропорт «Вінниця» закривають на реконструкцію. Вартість робіт — 2,2 мільярда гривень!
  • Цього року заплановано розпочати реконструкцію вінницького летовища.
  • Її робитимуть у дві черги: замінять аеродромне обладнання, оновлять злітно-посадкову смугу.
  • На час реконструкції, міжнародний аеропорт «Вінниця» припине свою роботу. Але коли саме — дата невідома.

На сайті міністерства інфраструктури виклали інформацію про плани оновлення регіональних аеропортів. Керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України Микола Божко зазначав, що у 2019 році почнуть реконструкцію міжнародного аеропорту у Вінниці. 

Коротко: буде повна модернізація технічних систем, злітно-посадкової смуги та суміжного обладнання для аеродрому, що почнуть робити вже в 2019-му.

Реконструкцію проведуть у дві черги.

Відео дня

У рамках першої черги замінять покриття злітно-посадкової смуги, руліжну доріжку (РД-3), відремонтують освітлення, водовідведення та покриття перону, замінять радіотехнічне забезпечення польотів та багато іншого. На роботи з держбюджету запланували 1 мільярд 13 мільйонів гривень. Початок та кінець робіт - у 2019 році.

У рамках другої черги дороблять перон, візьмуться за огородження периметру аеродрому та прокладання нових доріг, відремонтують будівлю командно-диспетчерського пункту з КПП тощо. Попередній кошторис: — 1 мільярд 202 мільйони гривень. Термін реалізації 18 місяців, але коли почнуться роботи - не вказано.

Під час реконструкції летовище працювати не буде.

— Плануємо, що до кінця 2019 року відбудеться перший рейс з аеропорту Вінниці, — казав керівник Держагентства інфраструктурних проектів Микола Божко.

Питали у керівника вінницького аеропорту Ярослава Мазурця, чи відома вже дата, коли аеродром закриють на ремонт?

— Наразі ця дата нам невідома. Станом на сьогодні рейси виконуються, з міжнародного аеропорту «Вінниця» як вилітають, так прилітають, — коротко відповів Мазурець.

Довідка

Міжнародний аеропорт «Вінниця» територіально знаходиться у селі Гавришівка, це 7,5 кілометрів на схід від залізничної станції.

Аеродром збудований в 1985 році. У 80-і роки Вінниця була зв’язана прямими рейсами з Києвом, Мінськом, Москвою, Ригою, Донецьком, Луганськом, Чернівцями, Запоріжжям та іншими містами. Аеродром був розрахований на пасажиропотік 400 людей на годину. 

Довжина бетонної злітної смуги 2,5 кілометри. Такої смуги досить для зльоту і посадки повітряних суден індексу 6, категорії 4D та нижче (Боїнг-737. Аеробус A320, Ту-154, Іл-76, Ан-74, Ан-12).

Регулярні рейси з Вінниці були до 1999 року. У 2007 році його навіть хотіли продати. За такий стратегічний об’єкт обласна рада бажала отримати близько 100 мільйонів гривень. У 2008 році в його ремонт вклали шість мільйонів гривень й присвоїли статус міжнародного. З грудня 2013 року аеропорт у комунальній власності міста.

За 2018 рік через «ворота» вінницького аеропорту пройшли 60 873 пасажири.

Нагадаємо, раніше вартість реконструкції летовища оцінювали у 1 мільярд гривень.

Читайте також:

Фото: фб-сторінка міжнародного аеропорту «Вінниця», сайт міністерства інфраструктури України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олексій

    Ага, вже є гіперлуп, міст на ватутіна, міст у Сабарів та кільцева дорога, відремонтовані всі дороги та вирішена проблема заторів, проблема загазованості міста та відсутності каналізації на 1/3 території міста. Залишилось сама нагальна та знакова проблема - летовище, адже кожен мешканець міста гнітиться цими старими плитами ходячи по ним кожен день, адже авіарейсів з бомжацькими зарплатами стільки, що аж flightradar гавришівський аеропорт забуває показувати.
  • Евгений Попов

    Вова з Петею готують собі стартовий майданчик?  То ж все одно не дадуть))
  • Валентина Ярошепта

    Было б здорово если бы летали в Неаполь !!!
  • Kazimir

    А як же гіперлуп? Чи є кошти і на нього?
    А автодороги?

    Олексій reply Kazimir

    Гіперлуп вже побудовано, уклались у 5 днів. Совкові пятирічки відпочивають. Омельяну до 30 березня ще космодром у Якушинцях потрібно побудувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up