Реконструкція між Будинком офіцерів та Ювілейним. Що каже про це мер Вінниці?

Реконструкція між Будинком офіцерів та Ювілейним. Що каже про це мер Вінниці?
  • Київські архітектори розробили концепцію оновлення площі між Будинком офіцерів та Ювілейним. 
  • Фахівці хочуть створити тут сквер та повністю забрати стоянку і проїзд на вулицю Винниченка з Замостянської. 
  • Запитали ставлення до такої ідеї у міського голови Сергія Моргунова.

Протягом трьох місяців тривав архітектурний конкурс щодо концепції простору між «Ювілейним» та Будинком офіцерів. Нині — це прохідна ділянка, а згодом може стати сквером зі скейт парком, оглядовими майданчиками та місцем для спілкування. 

Проект розробили столичні архітектори зі студій KOTSIUBA та SHOVK.

Але не всі їх ідеї схвалили вінничани. Зокрема, містян обурило те, що в новому публічному просторі не буде стоянки для авто і заберуть проїзд з Замостянської на Винниченка.

Відео дня

У опитуванні, яке робили на сайті «20хвилин», 35,45% проголосували, що ставляться негативно до ліквідації проїзду. Водночас, 50,61% — схвалюють таку ідею.

А як до цього проекту ставиться міський голова Сергій Моргунов?

— У будь-якому випадку там публічний простір треба удосконалювати і створювати умови, в першу чергу, для людей. Щоб вони мали можливість і відпочити, і просто безпечно пересуватися. На будь-якій території. Це наше завдання, що закладено в Концепцію інтегрованого розвитку-2030.

Зараз фахівці остаточно визначаються із завданням для групи архітекторів, що перемогли на конкурсі. Ну і будемо розглядати питання щодо виготовлення проектно-кошторисної документації, визначення вартості проекту, можливостей бюджету та будемо його робити.

Ви схвалюєте ліквідацію проїзду з Замостянської на Бевза-Винниченка?

— Думаю, що це питання, в першу чергу, до фахівців, що займаються просторовим розвитком. Сам архітектурний конкурс проходив при підтримці та консультуванні наших швейцарських партнерів. А вони є найкращими в урбаністиці. 

Багато проектів у Вінниці ми реалізовуємо разом зі швейцарськими урбаністами. І на сьогодні вже реалізовані проекти не створюють незручності для вінничан, а навпаки. Думаю, що якщо є таке рішення [щодо ліквідації проїзду - авт.] і є такі можливості, і це не створить ніяких незручностей для вінничан, то це має право на життя, — сказав мер Вінниці Сергій Моргунов.

Опитування

Як ставитесь до ліквідації проїзду між площею Перемоги та вулицею Вінниченка?

Читайте також:

Фото: kotsiuba.com, fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергей

    Пусть Моргунов сходит в прозорый офис на ул.Космонатов.Там в пенсон. фонде пенсионеры ждут очереди по 50 чел. Любые мелкие вопросы инспекторы  решают 1 чел за 1 час. Инспекторы работают медлено.

    Моргунов больше уже мером  не будешь!

    Давай до свидания!

    Анна Павлівна reply Сергей

    А Моргунов сам знает, что его песенка уже спета. Скоро Гройсман вернется и наведет порядок!

    Анна Павлівна reply Сергей

    І не тільки з пенс. фонда. А соц. захист? Вобще безграмотні та некомпетентні. Одна каже одне, друга - зовсім інше. І ніхто нізащо не відповідає. Сидять і манікюрами любуються...
  • Vercetti15

    давно пора тот ужас привести в порядок, таксисты идите
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up