«Старим важко подолати ці 100 метрів» Чому забрали зупинку на Замостянській

«Старим важко подолати ці 100 метрів» Чому забрали зупинку на Замостянській
«Ці додаткових 100 метрів від зупинки до лікарні — для мене важко» — казав 90-річний пенсіонер Григорій Бойко. Невдоволені вінничани закликають мерію перемістити зупинку на старе місце
  • Вінничани скаржаться на перенесення зупинок на Замостянській.
  • Люди не можуть зрозуміти навіщо прибрали трамвайну зупинку, яка десятки років була біля лікарні.
  • У мерії відповіли, що зробили це, щоб підвищити комфорт для жителів. Та обіцяють незабаром облаштувати ще одну зупинку

Торік на вулиці Замостянській виконали першу чергу реконструкції: звузили дорогу, поклали нові тротуари, посадили нові дерева та багато іншого. Вінничани нарікають, що разом з цим ремонтом перенесли зупинку трамваю: раніше зупинка «Вінницький педагогічний університет» знаходилася впритул до Центру медико-санітарної допомоги №4, а нині її посунули на сотню метрів до студентських гуртожитків, у бік Будинку офіцерів.

— Навіщо було взагалі переносити цю зупинку? Люди поважного віку тепер їдуть 120 метрів від нової зупинки до поліклініки, що для них важко. А взимку ще й небезпечно, бо на тротуарах сніг, крига, а старенькі ледве пересуваються з паличками, — казала пенсіонерка Наталія Янко.

Відео дня

Наталія Янко знаходиться біля того місця, де раніше була трамвайна зупинка

Жінка порахувала, що між новою зупинкою та тією, що на Будинку офіцерів — 100 метрів. А від нової зупинки до «Зорі» — біля 800 метрів. Тож Янко написала звернення до мерії, аби перенесли зупинку на старе місце.

— Нам відповіли, що розміщення трамвайних зупинок було розроблено відповідно до проектно-кошторисної документації. Чиновники посилаються на ДБН 360-92, де вказано, що відстань між зупинками може бути до 500 метрів, — казала Наталія Янко. — Але не було громадського обговорення цього проекту, ніхто нас не інформував про зміни вулиці. Нашу думку не взяли до уваги при розробці проекту реконструкції вулиці.

Нова зупинка знаходиться за 120 метрів від того місця, де вона була раніше

Запитали думку людей, які проходили біля лікарні.

— Я сюди приїжджаю раз на тиждень, міряти тиск. І мене влаштовувала та зупинка, яка була раніше. Бо тепер ці додаткових 100 метрів від зупинки до лікарні — це для мене важко, — сказав пенсіонер Григорій Бойко.

— Їжджу часто в поліклініку, ноги болять. Нова зупинка не влаштовує. Нехай зроблять як раніше було, — сказала пенсіонерка Ніна.

— Не подобається, що прибрали зупинку від лікарні. Але ж назад її не повернуть. Бо стільки вже зробили, і асфальт новий поклали, — сказала вінничанка, яка представилася Алісою.

Чому ж вирішили змінити місце зупинки транспорту, яке тут була десятиліттями? Керівник «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук розказав, що таке це було зроблено «для підвищення комфорту мешканців».

— Щоб зменшити відстань від житлових будинків до зупинки та зменшити інтервали між трамвайними зупинками. Коли будівельники візьмуться за реконструкцію другої черги вулиці Замостянська, то біля Центрального міського стадіону облаштують ще одну трамвайну зупинку. Вона буде перед «Локомотивом», ближче до «Зорі». Зупинку, яка зараз знаходиться за «Прозорим офісом» поставимо перед адміністративною будівлею.

Візуалізація розташування зупинок, яку показували в жовтні 2018-го

Можливо нову зупинку розмістити краще ближче до лікарні? Тобто з правого боку стадіону — питав журналіст.

— Це питання ми ще не обговорювали, — відповів Кравчук.

Запланували нові реконструкції

Цього року продовжать реконструкцію вулиці Замостянської — від стадіону «Локомотив» до 45-го заводу. Там, як і на першій черзі, облаштують «оксамитову» колію для трамваїв, замінять труби, дроти та інші комунікації, відремонтують дорогу і тротуари, зроблять нове освітлення тощо.

Кошторисна вартість реконструкції 2-ої черги — 101 мільйон гривень. Ці кошти візьмуть з Держфонду регіонального розвитку та бюджету Вінницької міської ОТГ. Реконструкцію планують розпочати вже цієї весни та завершити восени 2019 року. Утім, тендер на виконання робіт у ProZorro, станом на 9 квітня, ще не оголосили.

На наступні роки запланували реконструкцію проспекту Коцюбинського та реконструкцію вулиці Стрілецької на відрізку від Замостянської до Тимірязєва.

Вас може зацікавити наступний матеріал: На Соборній хочуть замінити колію за 46,8 мільйона гривень

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Анатолий

    Какие 120 метров? Рулетку подарить? Журналисты алё? Фактчекинг вообще делаете?

    Krot reply Анатолий

    97 метрів виходить, якщо лінійкою міряти
  • Олексій

    Все, що потрібно знати про юзабіліті проекту -- коротко показане на фото.
  • AleX Spritus

    Все для комфорту громадян, але ці самі громадяни скаржаться на відсутність цього комфорта. Логіка від "просторового розвитку".
  • Сан Василич

    Всё для народа, в любое время года !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up