На Поділлі створили гімназію №24. У ній будуть вчитися до 9 класу

На Поділлі створили гімназію №24. У ній будуть вчитися до 9 класу
  • Депутати міськради, 29 листопада, ухвалили рішення про створення комунального закладу «Гімназія №24» та затвердили її Статут.
  • Заклад розрахований на 1200 учнів, які тут будуть вчитися з 1 по 9 клас.
  • Чому так і коли запустять гімназію?

Освітній заклад, який будують останнє десятиліття за вулицею Бортняка, 3, вводять в освітню мережу міськради. На сесії погодили створення гімназії №24, яка отримала свій номер від колишньої вечірньої школи на Привокзальній.

За статутом у закладі будуть вчитися з 1 по 9 клас. До першого класу братимуть дітей, віком від шести років, що живуть на території обслуговування закладу, до початку навчального року за наказом директора закладу.

Відео дня

Розпитали директора департаменту освіти Оксану Яценко про особливості нової гімназії №24:

— Проектна потужність закладу 1200 місць для школярів. Об'єкт готовий приблизно на 70%. І планується, що гімназія №24 запрацює з 1 вересня 2020 року.

Чи матиме вона поглиблений вектор навчання?

— Департамент освіти не приймає рішення про профільність навчання. Такі повноваження має педагогічна рада закладу, що буде створена з відкриттям цього закладу.

Яка буде територія обслуговування гімназії №24?

— Це питання буде виноситися на засідання виконкому. Передбачається, що у гімназії будуть вчитися діти з мікрорайону Поділля та частини вулиці Пирогова, що прилягає до цього району.

Чому тут зможуть вчитися тільки до 9 класу?

— Був здійснений моніторинг і побачили, що найбільша потреба мікрорайону в школі 1-2 ступенів: дітей, що будуть вчитися з 1 по 9 клас, майже півтори тисячі. І близько сотні школярів, що ходять у старші 10-11 класи.

Окрім того, створення гімназії 1-2 ступенів спричинено ще й законом України «Про освіту» та концепцією «Нової української школи», якою передбачено створення профільних шкіл, що прийматимуть дітей з 10 по 12 клас і вони мають бути відділені від шкіл 1-2 ступенів. Тому ми вже зараз думаємо про створення профільних шкіл і щоб не займатися реорганізацією новоствореного закладу на Поділлі у майбутньому, — розказала очільниця департаменту освіти Оксана Яценко.


У середині листопада заступник міського голови Андрій Очеретний поділився у своєму фейсбуку результатами будівництва школи на Поділлі, яке зводить концерн «Поділля» і додав, що заклад готовий на 70%.

«Запустили систему опалення. Це дає змогу виконувати роботи в зимовий період. Триває монтаж світильників. Закінчили фасадне опорядження і більшу частину зовнішнього благоустрою виконано. Виконуємо сантехнічні роботи, влаштування плитки в санвузлах. Влаштовують підлогу в спортзалах», — пише Очеретний.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • AK

    А можна було без гімна обійтись і назвати її "школою"? Для чого цей пафос?
  • Natalia Lishchuk

    Бред...!!!!!!
  • Винницкий

    Какие Вы закомплексованные и суеверные, школа была вечерней с номером 24, дайте номер 77. Девять классов, что обязательно с первого как в своем любимом селе учиться с первого по 11. Я проучился в 3 Винницких учреждениях и только рад этому, и мои дети тоже учатся в разных.
  • Ольга Морозюк

    А коли можна реєструватися до школи, якщо врахувати той факт, що відкриється у 2020 році
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up