«Навіть радий, що вона мене вкусила»: вінничанин, який говорить, що на нього напала отруйна змія

«Навіть радий, що вона мене вкусила»: вінничанин, який говорить, що на нього напала отруйна змія
  • Кілька днів тому читачі надіслали нам допис з соцмережі у якому чоловік розповідає про випадок, який трапився з його товаришем. Останнього, за його словами, вкусила отруйна змія у центрі міста. 
  • Ми знайшли постраждалого і поговорили з ним про обставини цього випадку. Наші погляди можуть не збігатися з тим, що він говорить. Але через набуття попереднього тексту широкого розголосу ми публікуємо його версію подій. 
  • Також ми дізнались, що про цю ситуацію думають герпетолог, фахівець по рептиліям, та лікар-дерматолог. 

Декілька днів тому вінничанин Сергій ремонтував дах у свого товариша у районі вулиці Магістрацької. Як розповідає чоловік, поруч з будинком росте величезний старий дуб, а на рівні другого поверху в дубі знаходиться дупло. В процесі роботи, коли Сергій знаходився в півтора метрах від дерева, на нього з дупла вистрибнула змія. Політ змії був направлений в обличчя, однак він зреагував, і укус прийшовся в нижню область живота. 

За словами Сергія, змію він схопив за хвіст, і вдарив головою об цегляну трубу. Згодом змія прийшла до тями, і поповзла вниз, а за тим пірнула в Буг. За описом чоловіка змія була зеленого кольору, довжиною понад один метр. Він припускає, що водяна гадюка. 

У лікарню не звертався, бо не довіряє медикам

— Після того, як вона мене вкусила у мене потемніло в очах. Я розстібнув комбінезон, у який був одягнутий, і побачив на тілі дві дірки, як від цвяхів, — розповідає вінничанин. — Я одразу видавив жовту отруту з рани. Моє самопочуття різко погіршилось, почало кидати у жар. Думаю, якби вона вкусила мене у голе тіло, то я міг би й померти. Знаєте, я коли вперше побачив це дупло, то подумав: «Там білка живе чи анаконда». 

Відео дня

За словами Сергія, у нього з собою було два літри солодкого чаю, який він одразу ж випив. Чоловік каже, що це його й врятувало, бо при укусі змії потрібно пити воду з цукром. 

— Неподалік від місця інциденту є поліклініка, я підійшов туди. Там біля входу палила дівчина, якій я розповів, що мене вкусила змія. Може, вона мене не правильно зрозуміла. Але дівчина лише запитала чи немає у мене температури, сказала, може коронавірус, — продовжує Сергій. — Сироватку сказала, що мають, але вона протермінована. Я вирішив не йти у поліклініку. Після розмови з цією дівчиною, я поїхав додому на велосипеді. Їхати було не легко. Мене всередині ніби голками кололо, але при цьому я відчував повне розслаблення. Зір, то покращувався, то різко погіршувався. 

Більше нікуди чоловік не звертався, бо лікарям не довіряє. Каже, припинив їм довіряти після того, як запломбував зуб у недобросовісного лікаря. Останній, за його словами, зламав інструмент і запломбував його у зубі. 

— Своє здоров'я потрібно берегти. Люди забули про народну медицину і купують все лише у гарних упаковках. Я прихильник народної медицини, — розповідає Сергій. — Лікувався настоянкою лаконоса на самогоні міцному. Після укусу, в мене чотири дня була дуже висока температура, я майже не спав. Було таке відчуття, ніби мене у бік вкусили десять шершнів одночасно. Крім того, я відчував себе дуже нервово, психіка кілька днів була порушена. Спочатку на місці укусу в мене з’явились пухирці, а потім кірочка. 

На четвертий день, за його словами, вінничанин відчув полегшення. Каже, у той день заснув на дві години, а прокинувся зовсім іншою людиною. Чоловік говорить, що відчував сильний приплив сил. 

— Я спитав у знахарок, то вони вважають, що у маленьких дозах зміїна отрута дуже корисна. Вона вбиває ракові клітини, — каже Сергій. — Але, якщо вкусить у шию чи око, то смерть наступає скоро. Якщо ж у руку чи ногу, то можна перебороти. Я у це вірю. У мене навіть виникла ідея ловити медянку чи гадюку щороку, і давати її кусати мене в ногу.

Крім того, Сергій говорить, що у нього покращився зір, тепер, каже, бачить повітря прозорішим у десять разів. Тому чоловік розповідає, що навіть радий цьому укусу змії. 

Сергій, до слова, після інциденту спробував заглянути до дупла, звідки змія вискочила. Звідти він почув шипіння, ймовірно, там було кубло з виводком змій. Але вже за кілька днів він туди повернувся і змій, за його словами, вже не було. 

— Змії ж дуже хитрі. Якщо до них не лізти, то не вкусять. А я просто там шумів, різав болгаркою. Напевно, мама-змія вирішила захистити своїх дітей, — каже Сергій. — Головне, що я зараз почуваю себе чудово. 

«Укус змії так не виглядає»

Дерево з якого вистрибнула змія знаходиться, за словами Сергія, на приватній території його знайомого. Останній відмовляється до себе на подвір'я пускати журналістів, тому на власні очі побачити дерево, де за словами постраждалого, мешкала змія нам не вдалось. 

У коментарях до першої публікації на сайті 20minut.ua наші читачі писали, що сліди від укусів схожі на оперізуючий лишай. Ми звернулись до лікаря-дерматолога Сергія Бельца за коментарем. Глянувши на фото слідів від укусів лікар сказав, що стовідсотково сказати складно, але на 80-90% він впевнений, що це оперізуючий лишай. Крім того, перебіг хвороби схожий: спочатку утворюються пухирці, які потім покриваються кірочками. 

Також ми надіслали фото слідів укусів герпетологу Олексію Марущаку, який запевнює, що укус змії так не виглядає. А на фото, на його думку, чоловік демонструє дерматологічне захворювання. Фахівець розповів нам, які змії водяться у Вінниці і що у розповіді Сергія, на його думку, не відповідає дійсності.

— Насамперед варто сказати, що водяних гадюк не буває взагалі, бувають лише водяні вужі. Це я кажу з 100% гарантією. Українських видів зелених гадюк не існує, і у нас немає гадюк, які довжиною близько метра, — розповідає герпетолог. — У Вінниці взагалі не повинно бути таких змій, які жили б на дереві. Також змія не може стрибнути, як описує чоловік, вона може лише впасти на людину. 

Дзвоніть у «швидку»

За словами фахівця, в Україні є два види вужів: звичайний та водяний, і вони абсолютно безпечні для людей. У нас є п'ять видів полозів, які теж не отруйні. Їхній укус не становить загрози більше, ніж вколотись шипом троянди. Є медянка, яка теж не отруйна. З інших є два види гадюк: звичайна і степова. Звичайна у свою чергу поділяється на два підвиди: власне звичайна та гадюка Нікольського. Всі ці три види є отруйні, але не смертельно. 

— Здоровій людині укус буде болючий та з небажаними наслідками, але симптоматичне лікування допомагає  це перебороти. Мені не відомі випадки смерті в Україні дорослих людей від укусу гадюки, — говорить Олексій. 

Найголовніша порада, яку дає чоловік, у ситуації, коли ви побачите змію: «Йдіть своєю дорогою і не чіпайте змію». За його словами, змія ніколи не нападе просто так, тільки, якщо вона відчуває загрозу своєму життю. Якщо ж все ж таки вкусила змія, то найкраще рішення — викликати «швидку». Деякі фахівці радять, якщо у вас в роті немає ран, відсмоктати отруту. Також бажано, за словами герпетолога, прийняти антиалергенні пігулки і багато пити. Не панікувати і мало рухатися, адже так отрута швидко розноситься організмом. 

Директор міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Фомін пояснив, що у випадках укусу змії обов’язково потрібно звертатись у «швидку» або в травмпункт, а там «вже лікарі розберуться». Сироваток, за його словами, від укусів змій у лікарні швидкої медичної допомоги немає. 

Контакти у травмпункт: (0432) 66-41-10. 

Читайте також: 

Транспортний колапс через дощ: Вінниця у заторах, на авто падали дерева

Мінімалка — 5000 гривень. Як за це рішення голосували вінницькі нардепи

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • просто BOND

    круто 😂,
    1.знаток определил болотную змею
    2.болотная змея заползла в дупло на дереве !!!😂👍
    3.она набросилась на человека, целилась в голову, но реакция не подвела следопыта, он увернулся и она успела укусить за живот 😂🤣👍...
    больше похоже на алкаша, поймавшего змейку для проведения самолечения херни на животе 👍🤣😂
  • Ірина Агне Пийвода

    Йой, давно так не сміялась 🤣🤣🤣
    В мене поганий зір, буду збирати гроші на лазерну корекцію, а тут таке: раз вкусила і зір вдесятеро гострішим став🤪. І безкоштовно 🤣
  • Таня Ковальчук

    Це його вкусив “зелений змій” , а з дупла вискочила “бєлка”😀😀😀. Бо на тверезу голову таку маячню не придумаєш
  • Володимир Гусляков

    Це оперізувальний лишай (Herpes zoster).

    Скаже любий невролог чи дерматолог. Планка журналістики стрімко наближається до нуля
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up