«Стан на межі смерті»: у соцмережах пишуть, що у центрі Вінниці чоловіка вкусила змія

«Стан на межі смерті»: у соцмережах пишуть, що у центрі Вінниці чоловіка вкусила змія
  • Читачі надіслали нам допис у якому чоловік розповідає про випадок, який трапився з його товаришем. Останнього, за його словами, вкусила отруйна змія у центрі міста. 
  • Ми дізнавались, куди звертатись у таких випадках. 

Допис Сергія Н. набрав розголосу в соцмережі. У ньому чоловік розповідає, про випадок, який трапився з його товаришем Сергієм. Останній ремонтував дах в приватному секторі, у районі вулиці Магістрацької, за лікарнею. Як читаємо у дописі, поруч з будинком росте величезний старий дуб, а на рівні другого поверху в дереві знаходиться дупло. 

«В процесі роботи, коли Сергій знаходився в 1,5 метрах від дерева, на нього з дупла вистрибнула змія. Політ змії був в обличчя, однак він зреагував, і укус прийшовся в нижню область живота», — пише автор допису. 

За словами Сергія, змію чоловік схопив за хвіст, і вдарив головою об цегляну трубу. Згодом змія ожила, і поповзла вниз, а за тим пірнула в Буг. За описом автора допису, змія була зеленого кольору, довжиною понад один метр. Він припускає, що водяна. Укус, як читаємо у дописі, був дуже болючий. 

Відео дня

«Майже непритомним Сергій дістався до лікарні. Там сказали, що якийсь препарат є, але вже прострочений. Якщо імунітет сильний, і впродовж трьох днів не помреш, то виживеш. Сергій від препарату відмовився, розмірковуючи, що від нього швидше «коні рушить», — пише Сергій. 

Далі, як читаємо у дописі, у чоловіка була температура під 40 та стан на межі смерті. Зараз вже все налагодилось. За словами автора допису, Сергій спробував заглянути до дупла, звідки змія вискочила. Звідти він почув шипіння, ймовірно, там було кубло з виводком змій.

Ми пішли на територію, де трапився інцидент, описаний у дописі. Оскільки точного місця зазначено не було, ми пошукали ймовірне місце, де міг статись напад змії. Дубів там росте багато, але описаного дерева з дуплом ми не знайшли. Ми намагались зв’язатись з автором допису, щоб детальніше дізнатись про ситуацію, але на наші повідомлення він не відповів. 

Ми припустили, що чоловік, який постраждав від укуса змії, звернувся у міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. У приймальне відділення додзвонитись нам не вдалось, слухавку ніхто не підняв. Далі ми зателефонували у відділення невідкладної медичної допомоги, але там сказали, що сироваток у них немає і порекомендували звернутись у травмпункт. 

Директор міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Фомін пояснив, що у випадках укусу змії обов’язково потрібно звертатись у «швидку» або в травмпункт, а там «вже лікарі розберуться». Сироваток, за його словами, від укусів змій у лікарні швидкої медичної допомоги немає. 

Контакти у травмпункт: (0432) 66-41-10. 

Як кажуть у ДСНС, з отруйних змій в Україні розповсюджені лише гадюки. Загалом їх налічується п’ять видів. Отрута наших гадюк є дуже небезпечною і за своїми властивостями та дією прирівнюється до отрути гримучої змії, проте, укус гадюки є несмертельним і тільки у надзвичайних випадках може призвести до летального наслідку. Це пов’язано з тим, що кількість отрути, яку змія впорскує у жертву, на правду, є мізерною, а її виробництво — енергозатратним процесом, тому гадюка завжди економить свою смертоносну зброю. Лише у випадку безпосередньої навмисної провокації зі сторони людини, або якщо людина випадково наступила на цю істоту, вона застосовує останній рубіж оборони — смертоносну отруту.

Продовження історії з коментарями експертів читайте у цій статті: «Навіть радий, що вона мене вкусила»: вінничанин, який говорить, що на нього напала отруйна змія.

 

Читайте також:

На Вишеньці 23-річний вінничанин побив водія трамваю. Втік, але загубив пістолет

Велоекскурсію «козацькими стежками» влаштують у Вінниці до Дня Прапора. Як долучитися?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (78)
  • Павел Руденко

    На фото вероятнее всего вирус герпеса... Перестаньте постить чушь! Всем остальным читающим - совет!) Когда Вы видите очевидный бред и несоответствие фактов - пожалуйтесь в  Фейсбук. Пункт в настройках статьи ( Пожалуйтесь на публикацию). Эти жалобы принимает робот и он автоматически в связи с большим числом жалоб снижает рейтинг подобных желтых изданий или же блокирует их. Это более действенный метод нежели возмущения в комментариях.
  • Алексей Плакида

    Соромно.  Зовсім фахівців мас-медіа не залишилось?  На фото -  оперізуючий лишай (Herpes zoster).  У заголрвках пишіть "фантазії на тему..."  або ж "проба пера..."  чи щось таке...
  • Тор Онтуй

    За больницей растет только один дуб. На территории школы. Гадюки не живут в дуплах. Они в траве, в камнях, в норах.
  • Тор Онтуй

    Это был Зеленый Змий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up