На 20% збільшать зарплати вихователів у дитсадках та позашкільних гуртках

На 20% збільшать зарплати вихователів у дитсадках та позашкільних гуртках
  • З 1 квітня більше півтори тисячі педагогів у дитсадках та гуртках отримають муніципальну надбавку — 20% від їх посадового окладу.
  • Як пояснили у мерії, підвищення сягатиме від 700 до 1100 гривень на одну людину.

Таке рішення прийняли на сесії міської ради, 29 березня. Причиною прийняття такого рішення, як пояснили чиновники, став низький рівень зарплат та пов’язаний з цим відтік кадрів у освіті.

— З 2019 року мінімальна зарплата складає 4173 гривні. А педагоги у дошкільній та позашкільній освіті отримують значно менше, на рівні обслуговуючого технічного персоналу, — сказала директор департаменту освіти Оксана Яценко. — Як результат маємо серйозний відтік кадрів: для прикладу на посаду вихователя у дитсадках ми маємо майже 100 вакансій.

Яценко роз’яснила, що з 1 квітня надбавку отримають вихователі у комунальних дитсадках, гуртках Вінниці та селищі Десна. Загалом, це 1675 людей.

Відео дня

— Розмір надбавки складатиме від 700 до 1100 гривень до посадового окладу, — казала очільниця департаменту освіти. — Для бюджету Вінницької міської ОТГ це буде коштувати майже 16 мільйонів гривень.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Світлана Соколенко

    То коли це підвищення нарешті буде

    Олена Кулібаба reply Світлана Соколенко

    Світлана Соколенко це  лише у Вінниці, а ми ж не Вінниця... Ото ж працюймо.....
  • Татьяна Цвигун

    Преклоняюсь перед трудом воспитателей и нянечек!!! Сколько надо терпения и доброты, что бы целый день успокаивать, уговаривать и учить наших детей. Да еще и терпеть выбрыки некотрых родителей.

    Галина Опрышко reply Татьяна Цвигун

    Спасибо.
  • Даша Качур

    При кількості 35 -40 за списком діток, а ще навчити потрібно, одягнути і нагодувати!
  • Людмила Палевська

    Не тільки педагоги так отримують таку зарплатню а й медсестри,акушерки.маючи стаж 15 років отримуеш 3300.чудова зарплата!!!!

    Євгенія Марцинюк reply Людмила Палевська

    Акушерки завжди мають вдячність від пацієнтів, якщо роботу якісно зроблять. В нашій країні мало хто не дякує за добре прийняті пологи. Того не треба про акушерок тут. Хай роботу свою добре роблять. Бо тіки чекають шоб в кишеню поклали. А от вихователям може яку коробку цукерок на свята дадуть, тай по всьому. Того не рівняйте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up