Скільки грошей та на що витратила ваша школа? Звіти доступні онлайн

Скільки грошей та на що витратила ваша школа? Звіти доступні онлайн
  • Почала діяти «Єдина система відкритих бюджетів шкіл».
  • На одному сайті можна вже подивитися на що витрачає бюджетні та батьківські школи ваш заклад. До того ж, батьки можуть залишити коментарі та поставити нові завдання щодо витрат
  • Організатори кажуть, що система ще діє у пілотному режимі. Вже підключені 19 шкіл Вінниці.

Єдина система відкритих бюджетів шкіл почала впроваджуватись у 2018 році. Наразі до системи вже підключились 19 загальноосвітніх шкіл м. Вінниці. Про це повідомляла прес-служба міськради.

За словами координаторки системи відкритих бюджетів Світлани Дмитрієвої, ГО «Центр Поділля-Соціум», вінницькі школи і до впровадження нової системи давали звітність про витрачені кошти на своїх сайтах.

— Але сайти шкіл міста дуже різні по структурі, і щоб знайти інформацію потрібно витратити на це певний час. Впровадження Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл вирішує це питання. Адже через онлайн платформу звітують у єдиному форматі, завдяки чому інформацію легко промоніторити та зробити висновки, — казала Дмитрієва.

Відео дня

Крім перегляду звітів батьки можуть залишати коментарі та виставляти пріоритети потреб закладу, здійснювати контроль за використанням благодійних коштів тощо.

Оцінити систему можна за цим посиланням.

Утім, поки що більшість вінницьких шкіл вказали «нулі» у звітах за використання благодійних внесків.

— Заклади працюють в тестовому режимі, вчаться працювати у системі, — пояснила Дмитрієва.

Як розповіла очільниця департаменту освіти міськради Оксана Яценко, нині підключені 19 шкіл, серед яких гуманітарна гімназія №1, школи № 8, 9, 10, 12, 31, 32,11,30, 29, 14, 33, 15, 36, 23, 21, 19, 16, 5 та вінницький технічний ліцей. Решта шкіл у процесі підключення.

Нагадаємо, через кір у Літинському районі дві школи закрили на карантин

Читайте також:

Фото в матеріалі: скріншоти з openschool.in.ua ; vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up