День тиші напередодні голосування. Що варто знати виборцям і кандидатам?

День тиші напередодні голосування. Що варто знати виборцям і кандидатам?
  • Цієї неділі, 25 жовтня, відбудуться місцеві вибори. Ми зібрали у матеріалі корисну інформацію, з якою варто ознайомитися напередодні голосування.

День тиші

У День тиші законом заборонена будь-яка передвиборна агітація, а також проведення масових акцій від імені кандидатів, місцевих організацій партій, політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу. Забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії.

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації передбачена адміністративна відповідальність.

— Звертаємо вашу увагу, що з 00.00 години 23 жовтня забороняється оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов'язаного з виборами, в тому числі щодо партій — суб'єктів виборчого процесу та кандидатів у депутати, — зазначають у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Відео дня

Тим часом, День тиші не поширюється на розповсюдження інформації щодо роз'яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

День тиші настає за 24 години до дня волевиявлення.

День виборів

Вибори, які цьогоріч проходять в умовах епідемії коронавірусу, мають проходити із максимальним дотриманням норм безпеки.

Усіх виборців на вході до дільниці мають опитувати про стан здоров'я, нагадувати, що потрібно буди обов'язково в масці та обробити руки антисептиком. 

У приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців, на вхід та на вихід, повинні бути розділені.

— Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів. Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється, — зазначають на сайті ОДА. — Члени виборчої комісії повинні дотримуватись фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.
Протирання дверних ручок, поручнів, сидіння тощо дезінфікуючими засобами потрібно проводити не рідше одного разу на 2 години, а вологе прибирання приміщення — не рідше одного разу на 4 години.

Читайте також наш матеріал: Вибори-2020: про що треба знати перед голосуванням у Вінниці?

Кандидати в депутати по округах:

Претенденти на мерське крісло:

Що обіцяють виборцям та що треба знати:

  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

  • Ols Kat

    Що значить заробляти достатнью коштiв? У депутати якраз i йдуть щоб заробляти достатнью коштiв!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up