Місцеві вибори-2020. Хто збирається стати мером Вінниці?

Місцеві вибори-2020. Хто збирається стати мером Вінниці?
П'ять років тому за посаду мера Вінниці змагалися 12 претендентів. На вибори-2020 поки є чотири кандидати, серед яких і нинішній міський голова Сергій Моргунов
  • Чергові вибори у Вінниці призначені на 25 жовтня. Тоді ми будемо обирати як нову міську раду, так і очільника міста.
  • І зі стартом передвиборчих перегонів політичні партії починають представляти своїх кандидатів на посаду міського голови Вінниці. Розповідаємо, хто ці люди та чим відомі.

З п'ятого вересня стартував виборчий процес, коли політичні партії офіційно можуть представляти та агітувати за своїх кандидатів на посади депутатів та голів рад міст, сіл, районів та областей.

Поступово політсили «розкривають карти», кого будуть висувати на владні посади у Вінниці. У цьому тексті зібрали інформацію про чотирьох претендентів у мери міста. Про ще одну четвірку кандидатів, серед яких екс-боксер В'ячеслав Узєлков, капітан міліції Ірина Котова, дитяча лікарка Наталя Солейко та викладач Борис Максимчук читайте в другому матеріалі.

Олександра Устінова, партія «Голос»

Чинна народна депутатка Верховної ради України. Про те, що буде кандидатом 34-річна Олександра повідомила у своєму фейсбуку.

Відео дня

«Я йду в мери Вінниці! Це було непросте для мене рішення, але в якийсь момент я зрозуміла: Вінниця заслуговує на краще!», — пише Устінова.

Як повідомляє hromadske, Олександра Устінова народилася у Вінниці. Закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю «Історія», а згодом отримала диплом магістра за спеціальністю «Політологія». Випускниця програми Стенфордського університету для нових лідерів України 2019 року. 

З 2014 року Устінова була членом правління ГО «Центр протидії корупції». Була однією з ініціаторів і лобістів створення Національного антикорупційного бюро. 

У Верховній раді є членом Комітету з питань правоохоронної діяльності. Секретар лічильної комісії. З трибуни парламенту Устінова часто критикує президентську партію. Зокрема, в одному з останніх виступів говорить про нинішнього голову Вінницької ОДА Сергія Борзова (на запису дивіться з 01:27)

Сергій Борзов, партія «Слуга Народу»

Нинішній голова Вінницької ОДА. Заявив, що йде на вибори міського голови Вінниці на партійному з’їзді «Слуги народу», 31 серпня.

«Йду в мери Вінниці. Будувати, Змінювати, Вирішувати — БУДЕМО РАЗОМ!», — коротко написав у своєму фейсбуку Борзов. 

У дописі виставлені фото, де 40-річний Сергій Борзов поряд з кандидатами на посаду міського голови Києва Іриною Верещук і міста Тернополя Віктором Гевком. А також разом з президентом України Володимиром Зеленським.

Сергій Борзов родом з Вінниці, навчався у школі №35. Закінчив історичний факультет Педуніверситету. До початку держслужби був директором Клубу веселих та кмітливих «Вінницькі перці» (2006-2011 роки), директор команди КВК «Збірна України» (2011-2012).

У 2014 році президент Порошенко призначив його на посаду заступника керівника Держуправління справами (ДУС) — величезної організації, яка керує держмайном (санаторії, державні дачі тощо) та обслуговує роботу чиновників центральних органів влади. З 2015 року Борзов стає керівником ДУСі. А після перерви між 2016 і 2019 роками його знову призначають на посаду керівника Держуправління справами вже рішенням президента України Володимира Зеленського.

З 19 червня Сергій Борзов очолює Вінницьку ОДА. У своїй промові він заявив, що не буде «кабінетним губернатором» та працюватиме протягом наступних шести місяців, не очікуючи результат. Про те, чим володіє голова ОДА, читайте в матеріалі: «Вінницький перець», керівник ДУСі: що відомо про нового губернатора Сергія Борзова

Сергій Кудлаєнко, партія «Європейська Солідарність»

Екс-нардеп, 44-річний Сергій Кудлаєнко йде на вибори мера Вінниці від партії п’ятого президента України Петра Порошенка.

«З 2014 року, разом з колегами у парламенті, на численних зустрічах із Вінничанами, ми просували європейські цінності, допомагали армії та були відкритими до людей.

Мої пріоритети залишились незмінними!», — написав Кудлаєнко у своєму фейсбуку. Допис закінчив хештегом #КудлаєнкоПовернувся

Сергій Кудлаєнко народився у Вінниці, закінчив школу №10. Після школи в технікумі отримав спеціальність «Радіоапаратобудування». У 2003 році здобув другу вищу освіту за фахом «Облік та аудит», пізніше вступив до Академії держуправління при Президентові України, де здобув ступінь магістра державного управління. І ще згодом отримав ще дві спеціальності — «Правознавство» та науковий ступінь доктора економічних наук.

За інформацією порталу «Слово і Діло», з 1994 до 2006 року Кудлаєнко займається бізнесом у двох спільних українсько-венесуельських підприємствах «КиївРусь» та «Фокус». З 2006 до 2010 років працював керівником управлінь у вінницькій мерії, коли міським головою був Володимир Гройсман.

З 2014 року став народним депутатом за списком «Блоку Петра Порошенка». У 2019 році балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але програв Максиму Пашковському — нинішньому народному депутату від «Слуги народу».

З січня 2020 року був керівником держпідприємства «Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту «Одеса». Його керівником, за даними Опендатабот, Сергій Кудлаєнко був до 17 вересня 2020 року.

Одеський аеропорт, нагадаємо, один з тих об’єктів для добудови якого Вінницю ледь не виключили з держпрограми підтримки аеропортів.

Сергій Моргунов, партія «Українська стратегія Гройсмана»

Чинний міський голова Вінниці. 52-річний Сергій Моргунов буде балотуватися на посаду мера від «Української стратегії Гройсмана», про що зазначив у своєму фейсбуку.

«Шість років поспіль Вінниця визнається найкомфортнішим містом в Україні. Разом з вами ми взяли високу планку. Зроблено, дійсно, чимало. Але зупинятися не можна. І у нас є чіткий план, який ми готові виконувати», — йдеться в його дописі.

Сергій Моргунов родом з Вінниці. Закінчив школу №33. Вищу освіту отримав у Чернівецькому університеті Федьковича, за фахом «історик». Другу вищу здобув в Академії держуправління при Президентові України за спеціальністю «Управління на регіональному та місцевому рівнях». 

У 90-х працював викладачем історії та суспільствознавства в технікумі м'ясної та молочної промисловості. До 2006 року працював керівником у різних підприємствах, серед них товариство «АМІК». Тричі обирався у депутати міськради, а з 2006 року став секретарем міської ради. 

З лютого 2014 року виконувач обов'язків міського голови Вінниці. А після виборів-2015 став повноправним мером Вінниці. У першому турі змагався з 12-ма кандидатами, а в другому — з головою осередку партії «Батьківщина» Людмилою Щербаківською.

Тоді за нього проголосували 63,92%, або 50 763 виборці. За Людмилу Щербаківську віддали свої голоси 33,21%, або 26 377 виборців.

Портал «Слово і діло» підрахував, що за свою каденцію Моргунов дав 182 обіцянки, з яких 119 виконав (65%), 27 провалив (15%) та ще 36 потрібно реалізувати. 

Про статки чинного мера Вінниці писали в матеріалі: Квартири, гроші та три рушниці. Чим володіють мери міст та голова ОДА.

А що інші? 

Станом на 21 вересня інші політичні партії не назвали кандидатів на посаду міського голови. Вінницький осередок «Батьківщини» пообіцяв представити кандидата в мери Вінниці дещо згодом. 

А, зокрема, у «Партії вінничан» вирішили не «займати чергу у «війні» за посаду міського голови Вінниці» та висувають кандидата обласного виконкому — керівника області. 

Віктора Бронюка, якого у різних соцопитуваннях називали ймовірним кандидатом у мери Вінниці, представили як «першого номера» від партії до Вінницької міськради.

Опитування

Підете на місцеві вибори 25 жовтня?

Читайте також:

Чи стане Вінниця столицею Поділля? Цей статус перетягують до Хмельницького

Місцеві вибори-2020. Хто ще хоче стати міським головою Вінниці?

Сітарський пішов з посади голови у заступники. У Вінницькій райраді обрали нового керівника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up