Квартири, гроші та три рушниці. Чим володіють мери міст та голова ОДА

Квартири, гроші та три рушниці. Чим володіють мери міст та голова ОДА
Найбільшу зарплату має мер Могилів-Подільського — понад 1 мільйон за рік. А найбільше заощаджень є у родині мера Вінниці — загалом 20,5 мільйонів гривень
  • Хто задекларував мільйонні активи, а хто склав враження одиноких бездомних, які ночують в машині або в лікарні? Майно і статки топ-чиновників з нашої області оцінюємо з поданих ними декларацій

Днями в Україні завершився термін для подання щорічних декларацій. Чиновники мали час до 31 травня, щоб прозвітувати за свої доходи й майно, яке вони отримали у 2019 році. 

Вивчили звіти шести голів міст обласного значення та очільника Вінницької ОДА. Обрали їх, бо ці люди керують містами з найбільшими бюджетами і кількістю населення у області. А особа Владислава Скальського зацікавила тим, бо за статками наш голова ОДА посідає четверту сходинку серед всіх 24 губернаторів України.

Трійка лідерів по зарплатам

Проте, найбільшу зарплату за минулий рік заробив міський голова Могилів-Подільського Петро Бровко. За 2019 рік він задекларував 1 мільйон 41 тисячу гривень доходу, який отримав на посаді мера міста. Свої заощадження — 3,2 мільйона гривень — зберігає у готівці. Чиновник два роки поспіль купує машини: минулого року придбав Range Rover, а в 2018-му — Mercedes G55 AMG. Однак, свого помешкання немає: за декларацією Петро Бровко живе в будинку на 41 квадратів, який отримав у безоплатне користування.

Відео дня

Другий за величиною зарплати — секретар Жмеринської міськради Юрій Світлак. З травня 2018 року він виконував обов’язки міського голови, поки «вигнаний» мер Анатолій Кушнір не повернув собі посаду через суд.

У 2019 році Юрій Світлак заробив 945 тисяч гривень та задекларував 500 тисяч гривень заощаджень у готівці. З нерухомості має квартиру на 69 квадратних метрів, та житловий будинок на 61 «квадратів», куплений минулого року. Свого транспорту, ані в Юрія, ані в його сім’ї немає.

Третім у зарплатному рейтингу став міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Мер найбільшого і найбагатшого міста області отримав за рік 577 тисяч зарплати. Проте, більшість грошей в родину приносять його дружина та донька: близько 3 мільйонів гривень за рік вони отримали як дохід від підприємницької діяльності.

Уся нерухомість зареєстрована у Вінниці: житловий будинок на 352 квадратних метри, три земельних ділянки та приміщення у двох торгових комплексах, які орендують дружина і донька.

Власної машини у Сергія Моргунова немає. Єдина автівка у родині є тільки у дружини — Mercedes-Benz GLE 400 2016 року випуску. При цьому родина Моргунових лідирує в по сумі заощаджень — 20,5 мільйонів гривень зберігають у банках та готівкою.

Найдовша декларація у губернатора

З мінімальним відривом від мера Вінниці, далі у зарплатному рейтингу йде очільник Ладижина Валерій Коломєйцев. На своїй посаді за 2019 рік він отримав 573 тисячі гривень зарплати. У грошових активах має гривні, долари, євро та англійські фунти стерлінгів, що за курсом на 31 грудня 2019 року складає 5,3 мільйона гривень загалом.

Серед нерухомого майна — дві земельних ділянки, будинок на 318 квадратів та два гаражи. Однак машини ані у мера Ладижина, ані в дружини — немає. Свою Audi A6 Коломєйцев продав наприкінці року. З цінних речей, які вказані у декларації: кольє з білого золота і діамантами та три мисливських карабіни.

Доходи з двох «основних місць роботи» задекларував голова Вінницької ОДА, який донедавна був заступником міського голови Вінниці. У сумі Владислав Скальський отримав 466 тисяч гривень зарплати. Його дружина-підприємець заробила суму в чотири разу більшу: 1,6 мільйона гривень доходу за рік. А ще декларація голови ОДА є найдовшою з тих, що оглядали для рейтингу.

Нерухомість очільника ОДА є у Вінниці та Зарванцях. Має у власності або отримав у користування Владислав Скальський три квартири, дві земельних ділянки, гараж, житловий будинок. Ще у Зарванцях є незавершене будівництво житлового будинку.

Задекларованих машин у родині службовця дві — це Nissan X-Trail (2013), який належить Владиславу Скальському та Toyota Rav 4 (2019), що у власності дружини і яка, ймовірно, була куплена в кредит. Свої грошові активи родина Скальських зберігає і в банках, і готівкою — загалом 7,7 мільйона гривень.

Живуть «на одну зарплату»

На передостанньому місці серед топ-чиновників області опинився міський голова Козятина Олександр Пузир. За 2019 рік він задекларував 424 тисячі гривень зарплати, тоді як дружина-підприємець задекларувала 626 тисяч гривень доходу. За декларацією, заощаджень у родині Пузирів немає, як і земельних ділянок. З нерухомості — квартира на 61 квадратний метр, а з рухомого майна — машина Renault Megane Scenic 2015 року випуску, куплена наприкінці минулого року.

Закриває наш зарплатний рейтинг міський голова Хмільника Сергій Редчик. У його декларації за 2019 рік вказано, що єдиний дохід, який він отримав — це 448 тисяч зарплати. Своєї нерухомості мер Хмільника немає — квартиру на 28,6 квадратних метрів та житловий будинок на 83 квадрати отримав у безоплатне користування. Заощадження, транспортні засоби та інші цінні речі в декларації Редчика не вказані.

Скальський, нагадаємо, пропонує на всеукраїнському рівні запровадити початок роботи держустанов з сьомої години ранку.

 

Читайте також:

Буде п’ять районів. Кабміну пропонують новий поділ Вінницької області

«Навіть 2000 гривень економії — це добре». Чи діють пільги для підприємців у Вінниці?

До Вінниці приєднають ще шість сіл. Кабмін ухвалив перспективний план

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іван Катринець

    Їх собак треба посадити на мінімальну а всі статки конфіскувати на користь шахтарів  та пенсійного фонду

    Кеп reply Іван Катринець

    Даёшь экспроприацию экспроприаторов!Поддерживаю
  • Tramp

    да да мы типа поверили все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up