“Квітковий” бюджет: область витратила майже 86 тисяч гривень на тюльпани та гвоздики

“Квітковий” бюджет: область витратила майже 86 тисяч гривень на тюльпани та гвоздики
  • Порівняно із областю частка Вінницької міської ради у "квітковій" діаграмі за минулий місяць доволі мала
  • Лідерами разових витрат на квіти став Калинівський район - 2 сільради придбали квітів на 12 тисяч гривень

Жоден пам'ятний день державного значення не обходиться без покладання квітів до меморіалів. Але якщо звичайні вінничани покладають до пам’ятників квіти, куплені за кревні кошти, то міські органи самоврядування зазвичай виділяють на такий випадок певні суми із бюджету.

Для того, аби підрахувати, скільки місцеві органи самоврядування використали бюджетних коштів на квіти, ми використали пошукову аналітичну систему 007.org.ua, який “підтягує” фінансові операції з єдиного веб-порталу використання публічних коштів e-Data. Для дослідження ми обрали термін із 9 лютого по 9 березня 2018 року, тобто місяць. На цей час прийшлось кілька значних дат української історії: роковини розстрілів на Майдані і день народження та смерті Кобзаря. І звісно, найбільш “щедрий” на квіти Міжнародний жіночий день 8 березня.

Певно сказати, що за квіти купувались, не можна, адже єдиного формулювання для них у досліджених транзакціях немає. Хтось називає їх квітковою продукцію, хтось пише конкретно про “гвоздики” чи “м’ячі, рушники та квіти до 8 березня”. Ну, з репортажів вінницьких ЗМІ про квіти для відвідувачів міськради на 8 березня можна зробити висновок, що тюльпани у тому списку точно є. 

Відео дня
 

Загалом за цей період по області вдалось знайти 71 транзакцію, що стосуються придбання квітів. Найбільші суми одразу, однією транзакцією, за квіти по області витратили три сільради: Теплицька(Калинівський район) - 6750 гривень, П’ятківська(Бершадський район) - 6250 гривень та Корделівська сільська рада(Калинівський район) - 6000 гривень на “м'ячі, 6000, рушники та живі квіти до 8 березня”.

Усього із 9 лютого по 9 березня у області місцеві органи самоврядування на квіти із бюджету витратили 85831 гривню. Серед них і Вінницька міська рада із "квітковими" витратами у розмірі 7800 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Ничего себе, богатый сельсовет, 6 тыщ гривен только на цветы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up