Міськрада дає 6,5 мільйонів гривень тим, хто має ідеї для благоустрою Вінниці

Міськрада дає 6,5 мільйонів гривень тим, хто має ідеї для благоустрою Вінниці
  • Кожен громадянин може змінити місто на краще, навіть не маючи фінансової змоги на це. 
  • Для цього 15 липня стартувала друга хвиля конкурсу “Бюджет громадських ініціатив” від міськради.
  • Від вінничанина для участі у конкурсі потрібна тільки ідея для благоустрою міста. І готовність її втілити.
  • Вже є три перші заявки на конкурс.

Півроку тому міськрада вперше запровадила поняття “Бюджет громадських ініціатив”, виділивши 5 мільйонів гривень на ідеї містян щодо благоустрою міста. Усього на конкурс проектів тоді подавалися 174 проекти, з яких конкурсна комісія обирала 80. Але право вибору переможців залишили все ж за вінничанами. Із 80 кращих проектів віннничани вибрали 12 най-найкращих. І міськрада виділила кошти на реалізацію тих проектів.

На другому конкурсі “Бюджету громадських ініціатив” буде більше переможців. Бо цьогоріч сума бюджету громадських ініціатив “скакнула” вверх на 1,5 мільйони.

Проекти за обсягом фінансування, як і вперше, розподіляються на:

Відео дня

- великі – обсяг фінансування від 200 тис. грн. до 1000 тис. грн.;

- малі – обсяг фінансування до 200 тис. грн.

Поки що за 15 днів конкурсу вінничани подали лише три заявки.

Альманах «Вінницький альбом»

Належить до малих проектів, його вартість складає 146 тисяч гривень за 300 примірників. Як пишуть у анкеті самі автори Андрій Стебєлев та Володимир Петров, це видання - про Вінницю та вінничан, їхню історію та сьогодення для городян та гостей міста/ 

Подібне видання, як написано в анкеті, не з'являлось 12 років. Його поява сприятиме культурному розвитку міста, культурі та обізнаності городян про рідний край, популяризації Вінниці за її межами.

Сам альманах планується у форматі А4. Один примірник складатиметься із 484 сторінок.

Інноваційне джерело “зеленої” енергії

Електрохімічний перетворювач(ЕХП - авт.) теплоти в електроенергію - новітня технологія для вінничан. Це великий проект, і його реалізація обійдеться місту у 880 тисяч гривень. Автор проекту Дмитро Олійник планує створити конструкторське бюро та виготовити один промисловий зразок такого пристрою. Що від цього простим вінничанам? 

ЕХП, пише Дмитро Олійник, є джерелом чистої "зеленої" автономної електроенергії. А така енегія потрібна всім скрізь і завжди.

Відеоспостереження у школі № 22

Проект «Безпечна школа» належить до великих проектів. Орієнтовна його вартість – 335 тисяч гривень.

Навіщо школі понад 30 камер спостереження? Автори проекту Галина Колесник та Наталя Чернищук обгрунтовують таку необхідність от чим:

Саме тому, пишеться у проекті, комплексна організація заходів безпеки у школах неможлива без якісної системи відеонагляду. Для реалізації проекту «Безпечна школа» є необхідність у встановленні зовнішніх та внутрішніх камер відеонагляду, моніторів, відеореєстраторів, блоку безперебійного живлення та відповідного програмного забезпечення.

Час ще є

Подати заявку на те, щоб вашу ідею для міста втілили у життя, можна до 28 серпня. Далі відбор відбуватиметься за такою ж схемою, що й на попередньму конкурсі: спочатку заявки проаналізує експертна група, скоротивши їх кількість. А далі вінничани знов обиратимуть, який проект підтримати, а який  - ні.

Детальніше про правила подання своєї ідеї на конкурс громадських проектів читайте за посиланням: http://gromada.vmr.gov.ua/Lists/InfoAbout/Default.aspx

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Панюков Алексей

    Ну , да правильно видеонаблюдение в школах нужно. Дабы можно было отследить неправомерные действия, вымогательство , кражи личных вещей, детские разборки ( когда крайних не найти ). Но как это относится к благоустройству ГОРОДА Винница.???

    Почему никто не предлагает привести в порядок например Вишенское озеро? Да и парк Дружбы народов неплохо было-бы привести в порядок. Все таки район достаточно густо заселен и много людей там отдыхают. Но какое удовольствие может доставить грязная , цветущая вода . Дно заиленое с кучей всякого мусора в воде.

    Вот взяли бы спустили воду , вычистили бы дно ( хотя-бы в районе где люди купаются) , насыпали бы песка, и оборудовать сам берег для удобства спуска в воду. На сколько я знаю уже больше 20 лет плиты пляжа где упали , где сломались , а никому нет дела чтоб их поправить.

    Надеюсь что ждать до какого-то несчастного случая все-же не будут ( как на Львовской свалке например ) и займутся приведением в порядок для безопасного пользования.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up