«Конкуренти замовили» — вінницький забудовник розповів, хто і навіщо намагається його очорнити (Новини компаній)

«Конкуренти замовили» — вінницький забудовник розповів, хто і навіщо намагається його очорнити (Новини компаній)

Більше місяця вінницькі сайти-одноденки, які займаються поливанням бруду за гроші та журналісти, що не гребують заробити копійку інформаційним шантажем, взялись активно втоптувати в болото ім’я відомого у Вінниці та далеко за її межами бізнесмена-забудовника, мецената Володимира Адамчука.

Йому «приписують» чи не всі проблемні новобудови Вінниці та, навіть, бізнес «на крові» в сірій зоні Донбасу, звинувачують у грубому порушенні Законодавства України та будівництві за «чорними» схемами.

Що з цього правда, а що – видумки вирішив розповісти сам Адамчук.

Користуючись можливістю, ми поставили йому безліч питань, навіть дуже незручні: про сватовство з головою вінницького суду, сумнівні бізнес-зв’язки, незаконне, на думку окремих журналістів, будівництво ЖК «Джерельного» та будівництво на кістках померлих від тифу військових армії УНР, житлового комплексу «Зоря».

Що з цього вийшло,читайте у нашому інтерв’ю.

— Володимире Миколайовичу, останнім часом ваше ім’я часто фігурує в пресі, більше пишуть хіба про мера Вінниці, але в нього попереду вибори, а що стало причиною такого посиленого інтересу до вашої персони, може Ви теж в політику зібрались?

В когось вибори, а в мене конкуренти. У Вінниці десятки забудовників, деякі з них вдаються до брудних ігор, щоб таким чином вибити з колії свого бізнес-опонента й переманити до себе його клієнтів. А технології інформаційної атаки однакові, що для політиків, що для бізнесменів. Ви тільки гляньте скільки останнім часом у Вінниці розвелось сайтів-зливних бачків, які продаються всім, кому попало. Я думаю, в моєму випадку, хтось з конкурентів заплатив цим інформаційним помийникам, щоб вони мене очорнили. А ті, в свою чергу, за гарну копійку, раді старатись. Пишуть всякі нісенітниці,  а потім пропонують «жертві» своєї брехні зняти ці матеріали за окрему винагороду. Я на таке не поведусь! Мені немає чого боятись, бо всі мої об’єкти, які я будував чи зараз будую в абсолютному порядку і по здачі в експуатацію, і по комунікаціях, і по документах. В політику я йти не збираюсь, в мене чимало бізнес-проектів і не лише у Вінниці, а й в Ужгороді, Дніпрі, Києві, Запоріжжі. Всі вони потребують посиленої уваги і контролю, мені є чим займатись.

— А журналіста, який знімає про вас провокативні відео й пов’язує ваше ім’я з усіма проблемними забудовами міста ви особисто знаєте?

Ні. Я про нього дізнався буквально тиждень тому, коли мені мої знайомі почали пересилати ці відео. Наскільки я знаю, справжні журналісти, які хочуть розібратись в ситуації, мають подавати інформацію не однобоко, як робить цей. Він ні до мене, ні до моєї прес-служби жодного разу не звернувся! Від нього не було жодного інформаційного запиту ні по одному з моїх житлових комплексів. А ми б без проблем надали відповідь на всі питання і показали б всю дозвільну документацію на об’єкти. Але йому це не цікаво, в нього інше завдання.

— Тоді давайте пройдемось по всім звинуваченням, що звучали на вашу адресу. Розпочнемо з ЖК «Джерельного». Ви до цієї проблемної забудови маєте відношення? Бо наче є питання з ідентифікацією цього будівницва, кому воно належить точно невідомо.

Я дійсно маю пряме відношення до цього будівництва, я його фінансую. Але воно не проблемне, як це хочуть подати мої недруги. В 11-му мікрорайоні Вінниці зараз відбувається будівництво 9-ти малогабаритних, блокованих житлових будинків. Ми, щоб не заплутувати вінничан, називаємо їх житловим комплексом «Джерельним», бо всі ці будинки будуються на вулиці Джерельній. Однак кожен з цих будинків матиме окрему адресу та своїх власників. Що значить блокований будинок? Це звична практика для багатьох людей, коли один будинок поділений на блоки, має окремі виходи й кілька власників. Це не квартири, а частини будинку по доступній ціні. Ми про це одразу попереджуємо майбутніх жителів. Будинки будуть двоповерховими з мансардною надбудовую, це дозволяється державними будівельними нормами України. І наголошую, всі необхідні дозвільні документи на всі 9 будинків ми маємо. Ніяких порушень немає, все згідно цільового призначення земельних ділянок. І автор того відео був правий лише в одному: це дійсно зона садибної житлової забудови (код Ж1), на якій дозволено будувати двоповерхові будинки з мансардним поверхом, що ми й робимо. Саме тому на цьому будівництві немає інформаційних плакатів. Адже цього не вимагає Закон. Дозвільні документи видані на фізичних осіб – власників земельних ділянок. Ця інформація є доступною на сайті ДАБІ України. Коли ви будуєте собі будинок, ви ж не чіпляєте плакат?

— На одному з сайтів продажу нерухомості, де ви рекламуєте ці будинки, зазначена інша локація під будівництво, та, де ви зараз складаєте будівельні матеріали. Ви там теж будуватимете? До речі, саме ця земля, начебто, належить дружині екс-прокурора.

Певно на тому сайті помилились, виставляючи карту з геолокацією, адже та земельна ділянка де-факто не може використовуватись під забудову. Її цільове призначення – ведення сільського господарства. Нам було не зручно складати цеглу на своїх земельних ділянках, де ми будуємось. Тому ми пішли до сусідів запитали чи можна тимчасово скласти її на цій ділянці. Нам дозволили з умовою, що ми після себе приберемо й засипемо те місце щебенем. А хто є власником тієї землі нам невідомо, та й не цікаво, в принципі. Ми будуємось згідно генплану, це можна без проблем перевірити.

— До речі, про власників земельних ділянок.Чи правда, що земля, на якій ви будуєте оформлена на людей, з якими ви працюєте? Автор відео згадує також прізвище забудовника з Хмельницького, що має відношення до сканжальних вінницьких забудов «Рів’єра» та «Резеденція». Він, начебто, має кримінальний «шлейф».

Про пана Єрьоменка з Хмельницького, я вперше почув в тому відео. Хто це такий, я уявлення немаю. Знову ж таки це можна перевірити елементарно з допомогою пошукової системи «гугл». А те, що землі оформлені на моїх людей – це правда і це законна й повсякденна практика для всіх забудовників.

— А як щодо комунікацій в «Джерельному»? Невже дійсно ритимете вигрібні ями для стоків, через те, що найближча каналізація – за 700 метрів?

Це ще одна інформація, висмоктана з пальця. Вздовж Барського шосе, що за 150 м від «Джерельного» проходить центральне водопостачання та каналізація (Схема:500), до них і включатимемось. Вигрібні ями – це хвора уява того журналіста. Неможливо такий масив обслужити вигрібною ямою, це ж якийсь екологічний колапс буде. А для електропостачання – проектом заплановане будівництво трансформаторної підстанції з необхідною потужністю. Окрім того, на весь комплекс новобудов ми облаштуємо 5 маленьких дитмайданчиків, один спортмайданчик та стоянку на 90 паркомісць. З комунікаціями буде все гаразд.

— Вас пов’язують з фірмою «AVM Group». Ви її власник?

Ні, власником цієї фірми мене зробив автор того відео. Це взагалі київська, якщо я не помиляюсь, будівельна фірма. Чому він мене туди «приплів»  - незрозуміло. Я є власником фірми «АВМ Девелопмент» і ця інформація є в публічному доступі. Певно ідентичні три літери в обох компаніях збили з толку журналіста. Можете самі пересвідчитись через «Youcontrol».  Мені, до речі, абсолютно безпідставно «приписали» ще компанію «Особняк центр» та оренду шахти Путилівської (Бутівка) в Донбасі. Я на Донеччині ніколи в житті не був й бізнесу в мене там ніякого не було і немає. В мене є абсолютні тезки – Адамчуки Володимири Миколайовичі в Рівному та в Донецьку, може то їхні компанії. Але ж це треба було «погуглити», поцікавитись. Аналогічна ситуація з ЖК «Зоря», що зараз будують на Стрілецькій,23. Певно тільки через те, що навколо нього був скандал мені його теж «приписали». То не моє будівництво, я до нього ніякого відношення немаю.

— Що скажете про земельну ділянку біля податкової та парку Дружби Народів? Вона дійсно належить Вам?

Так, я разом з партнерами набув права власності на цю землю більше 5 років тому, а викупили ми її дуже давно. Цю ділянку ми періодично прибираємо, щоб не захаращувалась. А цього року ми поставили новий паркан, бо попередній вже був в поганому стані, от її і помітили. І там не 6,7 га, як розказують, а вдвічі менше – 2,7 га. Цільове призначення земельної ділянки – комерційна забудова. Але ми ще не вирішили, що там будуватимемо.

— Проблемним називають житловий комплекс «Пироговський», який будувала ваша компанія. Там дійсно маленька прибудинкова територія і паркомісць усіх жителям не вистачає, а третя секція ще й досі нездана в експлуатацію

Цей комплекс будувався в 2016-му році. Дозвільні документи видавались згідно тодішніх будівельних норм, які змінились лише восени 2019-го. Раніше, для того, щоб отримати державну будівельну  експертизу, варто було мати поблизу автопарковку. А вона там є, якраз навпроти житлового комплексу, до неї  50 м. Таку проблему з відсутністю повноцінної власної парковки мають чи не всі новобудови України, побудовані до 2019-го року. Зараз вже так не можна будувати. Що стосується третьої секції, то вона якраз в процесі здачі в експлуатацію. Там немає проблем з комунікаціями, все обладнано як має бути. Ніяких негараздів з водопостачанням теж немає, а те, що журналіст показує розриті труби – це плановий ремонт перед опалювальним сезоном, який проводить ВМТМ. Але йому аби приписати мені якнайбільше казочок. Чому затримали здачу 3-ої черги? Скажу відверто, конкуренти постарались, щоб виникла затримка з документами на квартири. Але вже все вирішено.

— Автор відео натякає, що ви погано повелись з незрячими, на місці гуртожитку яких ви й побудували «Пироговський».

Та вони чекали, що з ними так поведуться все своє життя. Дійсно, на місці, де зараз ЖК «Пироговський» колись був старенький радянський гуртожиток, де проживали незрячі вінничани. Вони жили в поганих умов, дах протікав, стіни руйнувались... один туалет та душ на поверсі. За підтримки місцевої влади, ми побудували їм на провулку Максимовича, біля УТОСу, де більшість з них працює, комфортабельний шестиповерховий житловий будинок. Вони отримали по окремій квартирі площею від 40 до 60 м² ( замість 18 м² в гуртожитку) з гарним ремонтом, сантехнікою та кухонними плитами. Поставили їм спеціальний ліфт для незрячих, облаштувати територію та дитячий майданчик. Навіть переїхати всім допомогли. Вони чекали цього 30 років. Можемо зателефонувати й запитати чи залишились вони на нас ображеними.

— А чому все ніяк не здасться 5-та секція ЖК «Династія», там і благоустрій не завершений належним чином і парковки немає? Цей житловий комплекс теж ваш, принаймні про це в фейсбуці писала забудовниця Вікторія Галіцька. Вона зазначила, що всі питання по цьому комплексі тепер вам треба ставити.

Я в процесі викупу цієї компанії. Чесно кажучи, я зацікавлений в іншому об’єкті – земельній ділянці, що належить цій компанії. А житловий комплекс на Янгеля йшов «в комплекті». В нас є письмові домовленості, згідно яких «Династію» мають передати мені без боргів та будь-яких проблем. Мені вже люди почали дзвонити, запитувати чи можу я їм допомогти у вирішенні якихось питань по тому ЖК. Якщо попередні забудовники не здатні чи не хочуть продовжувати займатись цим житловим комплексом, я візьму це на себе, але вже буде інша вартість компанії, що логічно. Ми це обговорювали. Але поки мова про це не йде. До тих пір, поки компанія не у 100% моїй власності,  я до тих проблем ніякого відношення немаю.

— Як прокоментуєте скандал між забудовниками Вікторією Галіцькою та Олександром Даном?

Думаю їм треба просто сісти за стіл переговорів, а не передавати повідомлення одне одному через пресу.

— По забудовам розібрались. А чи прокоментуєте ви плітки стосовно того, що ваш син одружений на донці голови суду і що це родичівство, начебто, допомагає вам зручно й безпроблемно вирішувати питання по будівництві у вінницьких судах?

По-перше, я займаюсь будівництвом вже більше 20 років, а мій син одружився лише декілька місяців тому. Він дійсно взяв собі за дружину доньку голови одного з вінницьких судів. В них, до речі, навіть весілля не було, бо ж карантин. А про те, що вони розписались – знають лиш деякі колеги-забудовники й друзі. І це ще раз доказує, що всі ці наклепи на мене замовили мої конкуренти. Той журналіст не може знайти інформацію якими компаніями я володію, що вже говорити про мої родинні зв’язки. Ну, а по-друге, в мене немає що «вирішувати» в судах.

— Можливо будете подаватись до суду за наклеп?

На кого там в суд подавати? Ви бачили ті сайти, на яких весь цей бруд розміщується? Одразу видно, що вони для інформаційного шантажу й створювались. Хоча я чув, що в нашому місті вже була подібна практика й тоді ніби засудили журналіста. Зі мною намагались домовитись по зняттю цих матеріалів, є навіть переписка. Але то не моя історія. Я вирішив піти іншим шляхом – звернутись до нормальних журналістів й розповісти все як є. Я навіть готовий більш детально, демонструючи відповідні документи пройтись по всім своїм об’єктам чи прес-конференцію провести, щоб одразу відповісти на всі можливі запитання журналістів. Мені нема чого приховувати, я відкрита людина.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up