«Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» У Вінниці на набережній з'явився напис, до вечора його замалювали

«Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» У Вінниці на набережній з'явився напис, до вечора його замалювали
  • Напис «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» використовували під час акцій із засудження злочинів за участю поліцейських.
  • Яким подіям передував цей напис у Вінниці, який з'явився сьогодні, 4 квітня?
  • Хто його до вечора встиг замалювати?

Напис «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» у Вінниці помітили сьогодні, 4 квітня, на набережній біля Храму Покрови Пресвятої Богородиці.

Про його появу сьогодні в Твітері написав користувач «пан Голуб ACAB». У дописі він зазначив, що це «нова робота відомого митця, який працює під псевдонімом «Випадковий Перехожий» у Вінниці!».

Відео дня

Цей вислів використовували під час акцій із засудження злочинів за участю поліцейських, тиску з боку правоохоронців на активістів та бездіяльності поліції в розслідуванні злочинів. Такі написи з’являлися в різних містах України. 

Київська набережна

До вечора напис «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» на набережній у Вінниці частково замалювали.

В обласному главку повідомили, що про художника нічого не знають, а замальовували напис, швидше за все, представники комунальних служб.

Певно хотіли зробити патріотично, а вийшло, як вийшло.

Що цьому передувало?

В соцмережах подейкують, що напис з'явився після того, як у Хмельницькому під час затримання помер 25-річний чоловік. Нагадаємо,  ввечері, 31 березня 2021 року, у місті Старокостянтинів, Хмельницької області, працівники поліції зупинили громадянина для з’ясування особи та перевірки пакунку, який той отримав у відділенні пошти. Знехтувавши правоохоронців, 25-річний чоловік кинув посилку та почав тікати. Коли ж поліцейські його наздогнали, в чоловіка стало серце.

Також вислів «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» можуть приурочити арешту Влада Сорда, —міркують у соцмережах. 

Нагадаємо, що у березні 2021 року після акції у Києві було затриманого за підозрою в хуліганстві вінницького письменника Влада Сорда (справжнє ім’я Владислав Гранецький-Стафійчук).

Активісти назвали це викраденням, адже, зі слів очевидців, четверо поліцейських без жодних пояснень, ордерів і пред’явлення посвідчень на вимогу свідків, висмикнули чоловіка з групи людей, заломили руки, посадили в автівку і швидко поїхали. При цьому повідомлялося, що свідки теж постраждали, адже намагалися блокувати машину, вимагаючи пояснень. Зараз Влад Сорд знаходиться під домашнім арештом.

За рік до цих подій, влітку 2020 року у Вінниці відбулася акція на підтримку відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Серед написів на плакатах також був вислів «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?».

Тоді учасники акції свої слова пояснили, що обурені нападами на активістів, злочинами за участю правоохоронців, а також тим, що досі не покарані замовники вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, на яку скоїли замовний напад через її антикорупційну діяльність.

«Ці написи з’являться і в інших місцях»

 Роман Сініцин

За повідомленням волонтера та громадського діяча Романа Сініцина, вислів «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» вперше намалювали на київській набережній у 2019-му році. Відтоді її замальовували шість разів, але щоразу відновлювали.

«І відновлюватимуть скільки треба буде. І ці написи з’являться і в інших місцях. Чому? Дивіться яка ситуація. Сім років тому в Києві мус*ра в прямому ефірі розстріляли більше сотні людей. За цей злочин по суті ніхто не покараний, більшість співробітників Беркуту і інших підрозділів, які стріляли-били-калічили людей на Майдані  продовжують служити в уже «новій поліції». Деяким просто дали втекти в Росію, Крим, Білорусь.

П’ятирічного Кирила Тлявова п’яні мус*ра розстріляли на власному подвір’ї і жоден не визнає провини. Частина підозрюваних не ув’язнені, а просто під домашнім арештом. В Кагарлику цілий відділок поліції мовчав поки гвалтували дівчину. Жоден херсонській мус*р досі не покараний за участь у покриванні вбивць Каті Гандзюк». 

P.S.За кілька днів напис «Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» на вінницькій набережній повністю замалювали, перетворивши два рядка тексту на прапор України.

 

Читайте також:

Лікували ковід за гроші хворої чи коштом лікарні? Про конфлікт в тиврівській районці

У Вінниці пенсіонер випав з вікна восьмого поверху. Подробиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Владимир Сподарук

    Хтів написати коментар.....Якось  за життя страшно...Знайдуть посадять вбьють,скажуть що сердце невитримало...Це жахливе середньовіччя,а неєвропейське місто.
  • Живо Даждь Велесов

    дурне посилання, яке потребує авторизації, щоб просто ПОЧИТАТИ
    не ведіться нак дурню від 20 хвилин
  • Lingua Liubasha

    В мене ще є 3 спроби відкрити статті безкоштовно 🤣
  • Денис Гутарев

    Там был нарисован флаг.
    Какого,вообще,там кто-то решил написать какую-то фразу?

    Юрий Игнатенко reply Денис Гутарев

    Её хорошо видно с моста из транспорта.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up