«Хочеться, щоб сімка для всіх була щаслива!» Як гвардійці на плацу «живу» цифру малювали

«Хочеться, щоб сімка для всіх була щаслива!» Як гвардійці на плацу «живу» цифру малювали
«Жива» сімка на плацу — це не перший креатив гвардійців в/ч 3008
  • Сьогодні, 26 березня, своє свято відзначають військові Національної гвардії.
  • На урочистому шикуванні у в/ч 3008 були присутні двоє цивільних жінок.
  • Який сюрприз підготували до свята військові?

Відзначення свята для гвардійців військової частини 3008, що дислокується у Вінниці, розпочалося ще вчора. Наприкінці дня військові «намалювали» на плацу цифру сім. Саме стільки років виповнилося з часу створення Національної гвардії України. Сьогодні у них відбулося урочисте шикування за участю цивільних — матері і дружини загиблих на Донбасі.

Ще один креатив

— У народі кажуть, що ця цифра приносить удачу, — розповіла 20minut.ua прес-офіцер частини старший лейтенант Анна Лазуренко. — Саме цього я бажаю кожному з нашої частини. Хочеться, щоб кожен з нас був щасливим. Навіть у такий непростий час, як нині. Адже гвардійці продовжують виконувати завдання  у районі Операції Об’єднаних сил, починаючи з 2014 року, коли почалися бойові дії на Донбасі, і дотепер.

Відео дня

Військова частина гвардійців щоразу відзначається елементами креативу. Пригадаймо виконання гвардійцями «Щедрика» Миколи Леонтовича на Європейській площі. До Дня вишиванки вони одягли вишите національне вбрання і влаштували флешмоб… Тепер вирішили створити «живу» цифру 7 до сьомої річниці Нацгвардії.

За словами Анни Тітовської, цифру створювали 50 військовослужбовців. У руках вони тримали повітряні кулі двох кольорів. Шляхом пересування по плацу «намалювали» необхідний символ.

Шестеро не повернулися з війни

Сьогодні, а урочистому шикуванні на плацу серед військових можна було побачити двох жінок у цивільному.

Одна з них Людмила Дерен втратила на війні сина. Сергій прийшов на службу у Нацгвардію у 19 років. Своє 20-річчя відзначав з побратимами на блок-посту у районі бойових дій. Боляче говорити про те, що Сергій назавжди залишився 20-річним. Через декілька місяців після свого дня народження гвардієць загинув. Сталося це на блок-посту під час обстрілу позиції російськими найманцями.

Галина Кульбаба-Бухова проводжала на війну чоловіка Віктора разом з сином Андрієм. Тоді, у 2014-му йому було 13 років. Важко увити, якою болючою була втрата батька для підлітка. Він вирішив також стати військовим. Попросив, щоб мама відпустила навчатися у військовий ліцей. По його закінченні продовжив військову освіту, поступив в Одеську академії Сухопутних військ, де навчається нині.

Перед строєм частини названим жінкам вручили відомчі заохочувальні відзнаки «За доблесну службу», якими нагороджені (посмертно) їхні найрідніші люди — син і чоловік. Отримали їх з рук командира в/ч 3008 полковника Володимира Джули.

Галина Кульбаба-Бухова розповіла, що передасть відзнаку синові Андрію. Каже, він пішов по слідах батька, нехай нагадує про його сміливість, про його самопожертву заради інших.

Такі само відзнаки гвардійці вручили матерям і дружинам загиблим за місцем їх проживання.

З нагоди свята нагороджено також майже сто гвардійців з в/ч 3008.


Читайте також:

Як вінницькі чекісти затримували двох диверсантів, закинутих з літака. Відкриваємо архіви

Червоноармійці заходили у Вінницю з піснею під духовий оркестр? Спогади очевидця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач48

    вроде взрослые люди , а занимаются хеней. семерки на плацу куралесят

    Vik Vet reply Читач48

    барыга вы уже 30 лет хер..ней занимаетесь

    Кокос reply Читач48

    Шестёрки и охранители буржуев ходят семёрками -казино Лас-Вегас))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up