Готель з пірсом хочуть збудувати біля басейну «Авангард»

Готель з пірсом хочуть збудувати біля басейну «Авангард»
Предметом договору є земля за адресою Коріатовичів, 7А. Вона в приватній власності, але закинуті будинки — комунальна власність міської громади / Фото: Сергій Дзвонко з гугл карт
  •  Готель на чотири поверхи, благоустрій території та пірс на річці планує збудувати товариство «Солодкий світ ЛТД». Вінницька міська рада погодила умови договору з цим підприємством.
  • Однак цей проект є частиною значного більшого — перебудови від Центрального моста до «Спартака» вздовж вулиці Коріатовичів.

На сесії міської ради 30 квітня ухвалили договір про забудову території на Коріатовичів, 7А. Зараз за цією адресою розміщені закинуті будівлі. Рішення, за яке проголосували 35 з 51 депутатів, передбачає будівництво готельно-ресторанного комплексу.

Що будують

Вінницька міська рада укладає договір з товариством «Солодкий світ ЛТД». Предметом договору є земельна ділянка, площею 12 соток, яка в приватній власності цього товариства. На ній розміщені недобудови та закинуті будівлі, що зараз в комунальній власності Вінницької міської громади.

Жовтим маркером вказана земельна ділянка, яка в приватній власності у товариства «Солодкий світ ЛТД»

На цій території планують побудувати готельно-ресторанний комплекс, який матиме 4 поверхи та мансарду. Площа під забудову 970 квадратних метрів. В рішенні прописали, що на цій ділянці має бути орієнтовно 40 паркомісць.

Відео дня

Також йдеться про суміжні земельні ділянки, якими приватна фірма буде користуватись на умовах платного земельного сервітуту. На приватну компанію покладають обов’язок зробити благоустрій суміжної території — берегоукріплення, набережну та пірс.

Бізнес платить за все

За умовами договору, товариство «Солодкий світ ЛТД» фінансує розробку детального плану території, демонтаж закинутих будівель, якщо в цьому буде необхідність, будує об’єкт та робить благоустрій. І також фінансує разом з третіми особами виконання проектно-вишукувальних робіт «Межі та режими використання зон охорони пам‘яток культурної спадщини у Вінниці».

Майбутній комлпекс побудують орієнтовно за 200 метрів від «Авангарду» / Фото з гугл карт, Сергій Дзвонко

Вінницька міська рада за бюджетні кошти замовляє обстеження будівель, що на цій ділянці, їхню експертну грошову оцінку. Відшкодувати ці витрати в бюджет громади, а також викупити закинути будинки має «Солодкий світ ЛТД».

Ще сторони домовились, що після виготовлення проекту землеустрою, буде змінено цільове призначення ділянки під забудову. Зараз це «03.08 Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». А буде — «03. Землі громадської забудови».

Вже цього літа може розпочатись демонтаж закинутих будинків біля «Авангарду». Паралельно процесу отримання дозволів на забудову, фірма має профінансувати розробку проекту комплексного благоустрою з набережною та пірсом. Його мають реалізувати до введення в експлуатацію готелю. Конкретної дати початку будівництва в договорі не вказано.

Масштабна перебудова Коріатовичів

Про перебудову території біля «Авангарду» стало відомо з минулої осені, коли на громадських слуханнях, 12 жовтня, вінничанам представили візуалізацію.

За задумом чиновників там могла би бути футуристична будівля зі скла, пірс у формі катера та облаштована набережна з велодоріжками. Проте це передпроектне бачення, а от в реальності все може бути інакше. 

Фото з сайту deputy.in.ua

Більш того, цей проект є частиною значного більшого, новий детальний план вулиці Коріатовичів, від Центрального мосту до пляжу «Спартак». Він передбачає будівництво таунхаусів замість нинішніх приватних будинків, поблизу пристані «Вінниця» — чотири офісних центри і невеличкий парк, а за сервісним центром «Рено» — яхт-клуб. 

Фрагмент детального плану території. Готельний комплекс з пірсом на схемі під номерами 8 та 9 / Фото: vmr.gov.ua

Чиновники пояснювали, що цей план є «дороговказом» для інвесторів, які й будуть займатись викупом ділянок та старих будинків. За цей проект проголосували 13 з 16 вінничан, які були присутні на слуханнях, повідомляє портал deputaty.in.ua

Привокзальну площу, нагадаємо, хочуть переробити в транспортний вузол.

Що відомо про «Солодкий світ»

Товариство «Солодкий світ ЛТД» було засноване в 2017 році. Має юридичну адресу у Вінниці, на вулиці Гонти, директор — Вікторія Гладько. Основний вид діяльності: 46.36 Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами. Статутний капітал — 5 мільйонів гривень, які внесла єдина засновниця компанії Надія Гладько, про що повідомляє портал Opendatabot.

В бізнес-«портфелі» родини Гладьків є ще декілька компаній, які займається торгівлею цукерками. Це торговий дім «Солодкий світ», товариство «Світ Гарден», наукове-технічне підприємство «ММ Хайтек», приватне підприємство «Матрікс», товариство «Голуба світс» (має вид діяльності — виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів). 

Натомість Надія Гладько є засновницею товариства «Будівельна компанія «Експерт», створеної у 2018 році. Фірма має вид діяльності «41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель».

 

Читайте також:

«Нам потрібен новий скейтпарк». Підлітки звернулися до мера Вінниці

На Київській змінять перехрестя, щоб прибрати затори. Аналіз плану реконструкції

«СКА» готовий на 70%. Скільки витратили на його реконструкцію?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • AK

    Футуристична профанація від недалекого Івана, як і вежа ейфелева. Проект має бути вписаний в архітеркуру міста, а не бути як прищ на дупі.
  • Татьяна Ющишена

    А каналізацію в Буг...
  • Ievgen Vasylevskyi

    А як же санітарна зона 100 метрів від великого водного об'єкта. Річка Південний Буг (Бог) страшенно страждає від забудованих берегів. Подивіться в у Польщі у Кракові, Варшаві, які доглянуті і чисті береги річок. Там скрізь набережні і прогулянкові зони. А що в нас? Або захопленні кимось береги або захаращенні.  Де наші екологи, скільки їм заплатили за дозвіл такого будівництва. Ганьба!!!
  • Мария Цюнь

    А, може, краще лікарню, школу.

    AK reply Мария Цюнь

    Школу простіше закрити, нехай 10-11 класів не буде, церква ФСБ МП пояснить як життя влаштоване, а то не дай бог розумними стануть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up