«Нам потрібен новий скейтпарк». Підлітки звернулися до мера Вінниці

«Нам потрібен новий скейтпарк». Підлітки звернулися до мера Вінниці
  • Платформи з дірками, тріщинами та болтами, які стирчать з фанери — таким нині є скейтпарк в Центральному парку.
  • Відремонтувати його вже неможливо, і юні екстремали звернулися до міського голови Сергій Моргунова з проханням «побудувати їм новий скейтпарк».
  • Як це зробити? Небайдужа вінничанка спробує отримати фінансування на цей майданчик через «Бюджет громадських ініціатив» і розказала подробиці.

Тільки у місті пригріло сонце, так на вулиці виїхали сотні підлітків на велосипедах і самокатах. Молодь стрибає по бордюрах, лавочках, через що часто виникають конфлікти як з перехожими, так і з охоронцями об’єктів, біля яких «трюкачать» підлітки. 

— Нормального місця, щоб кататись в нас немає, — стверджують юні екстремали. — Приходьте подивитись на той скейтпарк, що в Центральному парку.

«Фанера відійшла, стирчать болти»

Майданчик для трюків на самокатах, скейтах і велосипедах є в Центральному парку, навпроти «Міні-Вінниці». Це асфальтована ділянка на декілька десятків метрів, де розміщено кілька рамп для розгону і стрибків. Її ділять між собою підлітки, дорослі та зовсім маленькі діти з батьками.

Відео дня

Назар на самокаті з’їжджає з найвищої рампи, а перед цим просить в інших «дати йому дорогу». Не дочекавшись відповіді все ж з’їжджає в натовп, але спритно обминає інших дітей.

— Цей скейтпарк мене не влаштовує. Він вже старий, востаннє його ремонтували не повністю. І тут є багато дірок, на яких можна впасти та травмуватись, — каже Назар.

Ще один самокатер Артем додає, що один раз спіткнувся об діру і сильно вдарився.

Нарікань в підлітків на скейтпарк вдосталь:

— На одній з форм відійшла фанера. В цей зазор легко встрягає колесо самокату. Прибрали частину огородження з рампи. І якщо сильно розженешся, то можна впасти з двометрової висоти на асфальт, — каже Ілля.

— Я б хотів передати величезне дякую за такий поганий парк. Потрібних фігур для розвитку немає. А ті, що є — в жахливому стані. Тут дірки, стирчать болти, всюди тріщини. Кататись просто неможливо, — каже Микита.

Насамкінець нашої розмови діти гуртуються, звертаються до міського голови Сергій Моргунова зі словами — «Нам потрібен новий скейтпарк».

Вінниця втрачає імідж на вуличних змаганнях

Наталія Жданова — мати одного з хлопців, який полюбляє кататись на самокаті та BMX. Себе вона називає небайдужою вінничанкою, яка хоче, щоб влада зробила дітям новий скейтпарк.

— Підлітки подавали щонайменше три петиції до мерії. А у відповідь — «немає грошей». Тому вони просто зневірились, що щось зміниться на краще, — каже жінка.

Відсутність умов для того, щоб екстремали покращувати свої навички, вдаряє і по іміджу Вінниці. Учора 24 квітня до міста приїхали спортсмени з Києва, Одеси, Харкова. Проводили вуличні змагання з трюків на велосипедах. І вінницькі підлітки не змогли показати себе.

— Організатор відмовився робити змагання на скейтпарку в Центральному парку, бо там жахливі умови. А діти не змогли проїхатися по цим фігурам, бо вперше їх бачили і не вміють виконувати трюки на них! Таких платформ в них немає, — говорить Жданова. 

Щоб це виправити жінка разом з дітьми сформувала проект, який незабаром подадуть на міський конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Ним вони хочуть збільшити площу наявного скейтпарку в Центральному парку, замінити всі фігури, що в ньому є та поділити майданчик на зони для дітей та підлітків.

Вінницькі підлітки, нагадаємо, пропонували зробити новий скейтпарк в «Хіміку».

Раніше ми писали, що за ідеї з покращення Вінниці дають 10 мільйонів. Як подати заявку на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» і перемогти та які проекти перемагали раніше, читайте ТУТ.
 

Читайте також:

«СКА» готовий на 70%. Скільки витратили на його реконструкцію?

Ремонт вулиці за 48,2 мільйона. На Сабарові почали асфальтувати дорогу

Привокзальну площу хочуть переробити в транспортний вузол. Деталі та візуалізація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (73)
  • Luda Druz

    Дети нуждаются в скейт-парке, ведь это в скором времени будет олимпийскими видами спорта
  • Паша Кедик

    Нам нужен скейтпарк ведь Бмх, скейтборд это олимпийский вид спорта!! А что делать тем кто хочет прогрессировать больше если скейтпарк в плохом состоянии ? Можно считать что скейтпарк это точно такая же детская площадка но для бмх,самокат, скейтборд. Возможно кто-то станет олимпийским чемпионом по выше перечисленным видам спорта .По этому нам нужен скейтпарк !!!!!
  • Tiomich

    будь ласка, побудуйте, бо старий вже не відремонтувати
  • Tiomich

    нам потрібен скейтпарк!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up