Емоційні фото. Як пройшов перший дзвоник у вінницьких школах

Емоційні фото. Як пройшов перший дзвоник у вінницьких школах
Урочиста лінійка в школі №5
  • Цього ранку, 1 вересня, в школах святкували День знань
  • Журналісти «20хвилин» відзняли фоторепортажі з двох шкіл №5, №31 та гімназії №17.
  • Дивіться на кумедні фотографії позіхаючих, серйозних та усміхнених першачків

Попри те, що початок навчального року припав на суботу, міські школи вирішили не переносити святкування на 3 вересня. Урочисті лінійки провели в школах сьогодні, 1 вересня. Ми побували в трьох школах, де подивилися як зустрічали школярів після літніх канікул.

Школа №5

Цей заклад після оптимізації став школою 1-го ступеню, де вчаться тільки початкові класи. Але попри відсутність 5-11 класів, шкільне подвір’я було заповнено вкрай. Усі з квітами, маленькими презентами для вчителів.

Відео дня

Діти стояли біля своїх однокласників, батьки споглядали за дійством за їх спинами та попід парканом. Журналіст нарахував аж дев’ять перших класів: від букви А до букви З (класу на букву Ґ не було - авт.).

— Цього дня у школу вперше зайдуть 280 найменших учнів. Це наші першокласники, яким відкриває двері «Нова українська школа». Ми готувалися все літо - школа майже повністю термомодернізована, що стало можливим завдяки міській владі. Вчителі та батьки підготували класи до початку року. А міський голова подарував кожному першокласнику «Книгу вінницького школяра», де є про історію нашого, найкомфортнішого міста, — сказала директорка школи №5 Наталія Кучма.

Серйозні першачки уважно слухали вчителів. Але було видно, що їм важко ще вставати так рано, тому маленькі вінничани позіхали одразу цілими «хвилями».

На урочистостях співали вихованці школи, виносили прапор України та одразу три пари школярів подзвонили в дзвіночки. Після того, першокласників запросили на їх перший урок. Урочиста лінійка тривала близько півгодини.


 

ФМГ №17

Урочиста лінійка пройшла в Фізико-математичній гімназії 17. За 40 хвилин директор Валентина Нестюк встигла привітати першачків, вимовити промову і оголосити про початок навчального року.

Варто сказати, що будівля гімназії ще не повністю готова після тривалого ремонту, проте це не завадило учням зібратися у подвір’ї навчального закладу. Всіх привітали, різнокольорові шари запустили в небо та зробили кілька загальних фото.

 

Школа №31

У цьому закладі ми встигли потрапили лише на завершальну частину урочистої лінійки. Учні з 5 по 11 класі відпустили в небо кульки, педагоги побажали їм гарного навчального року.

Директор школи №31 Ольга Іванець вмикала перший дзвоник як на початку для всіх класів, так і потім — лише для одинадцятикласників. Вона сказала, що цього року це буде для них останній перший дзвоник, тому чому б його ще раз не послухати дітям.

Нагадаємо, з цього року починає діяти «Нова українська школа». Ось тут ми зібрали відповіді на популярні запитання:

Бажаємо школярам гарних оцінок та цікавих уроків!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Dima Skubilov

    Хочу в школу.....

    Алла Андрієвська reply Dima Skubilov

    Твой поезд уехал.))))
  • Svyatoslav Usatyuk

    Нервово, як завжди...
  • Dasha

    гарні фото )
  • Next

    Час показує, що від цих лінійок і "перших дзвоників" за батьківські гроші, потрібно відмовлятись як від пережитків минулого, яке смердить букетами квітів і презентами для вчителів.

    Вася reply Next

    Не переймайся...

    Вже готовлять закон про те, що вчителей будуть вітати "Слава Україні!", а він відповідатиме "Зіг героям".

    Закон не прийняли тому, що не вирішали - праву руку прикладати до сердя, або викидати уверх...

    Свари йдуть через те, що коли у руках квіти, ці жести недоречні. Але патріоти вимагають викидати не лише руку, ал ж і квіти.

    Задунайский Торонтуй reply Вася

    Узнаете?

    Вася reply Задунайский Торонтуй

    Панночка у низу щось нагадує.

    Часом не Марина?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up