Що ремонтували у вашій школі чи дитсадку? Подивіться онлайн-мапу Вінниці

Що ремонтували у вашій школі чи дитсадку? Подивіться онлайн-мапу Вінниці
  • Скільки витратили на ремонт школи чи дитсадка, куди ходить ваша дитина?
  • Це дуже просто дізнатися за допомогою онлайн-мапи, яку зробили в DOZORRO.
  • На карту нанесли закупівлі всіх навчальних закладів, підпорядкованих Вінницькій міській раді.

На Google-мапі відображені закупівлі ремонтів, товарів, різного інвентаря по кожній вінницькій школі. Не значиться тільки харчування та оплата комунальних послуг. Також вказана загальна сума витрат на школу.

Загалом тут є 107 навчальних закладів, інформація може оновлюватися. Це звичайні школи, музичні та художні, дитячі садки та гімназії. Використані дані по закупівлям від 2016 року, відколи використання ProZorro стало обов’язковим в Україні.

Розробник мапи Артем Бабак з DOZORRO каже, що вона створювалася в першу чергу для батьків.

Відео дня

«Керівництво та вчителі школи навчальних закладів часто просять батьків здавати гроші на ремонт, миючі засоби або інші потреби. Інформація про закупівлі дає змогу зрозуміти, чи це вже не закуповувала школа. Якщо на ремонт школи місто виділяло кошти нещодавно, тоді треба задавати питання директору і вимагати пояснень», — говорить Артем. «Якщо ремонт уже триває, то на сторінці тендеру можна подивитись ціни, перелік робіт, терміни. Так можна контролювати якість ремонту, вимагаючи від підрядника виконання взятих зобов’язань».

Як працювати з мапою?

Щоби знайти школу за номером чи адресою, натисніть на квадрат у правому верхньому куті або перейдіть на сторінку Google-карти і скористайтесь пошуком.

Якщо помітили неточності в даних — повідомте громадській організації Transparency International Україна, проекту DOZORRO у Facebook, напишіть листа автору статті чи залиште коментар під публікацією. І ми спробуємо додати чи виправити інформацію.

А ще можете подивитися інструкцію про те, як знайти закупівлю, якщо її немає.

Термомодернізація

Міняють вікна, реконструюють дах, утеплюють фасади — у Вінниці проходить глобальна термомодернізація шкіл. Про роботи в тому чи іншому навчальному закладі регулярно повідомляє міський голова Сергій Моргунов.

Ось у липні він писав на facebook, що роботи по утепленню будівель більшості шкіл уже добігають кінця.

«На 90 % виконані роботи з утеплення покрівлі 16-ї школи. Мінватою, на яку кладеться спеціальна мембрана, утеплено дах школи, басейну та галереї, що з’єднує ці дві будівлі. Загальна площа — понад 3 тисячі квадратних метрів», — повідомляв Моргунов.

Крім 16-ї школи, роботи проводили і в інших навчальних закладах. Ось, у 20-й замінили 150 вікон на металопластикові, утеплили фасад та цоколь. У 33-й школі реконструюють та утеплюють покрівлю.

На початку серпня також розпочали термомодернізацію восьмої школи, що на вулиці Винниченка. Там навчаються близько чотирьохсот дітей. Перекривають дах металочерепицею. Відомо, що саме через дах втрачається близько 25 % тепла. Також замінюють вікна на енергозберігаючі. Далі утеплюватимуть і фасад.

Завдяки мапі DOZORRO, можна швидко дізнатися, на що згадані школи витратили загалом близько 25 мільйонів гривень від 2016-го року.

Ризиковані закупівлі

Найбільший тендер на мапі отримала компанія «БМУ-3». Вона виконує роботи по будівництву школи на Поділлі. В укладеному договорі написано, що термін закінчення будівництва — 2020-й рік.

Другий учасник, який отримав найбільше грошей, понад 26 мільйонів, фірма «Сфера». Вона фігурує в кримінальному провадженні про зловживання службовим становищем. Під слідством опинилася субпідрядна компанія «Резон-Інвест», яка будувала школу на 33 класи в Томашполі. Роботи ці їм доручила «Сфера» на замовлення Управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Про компанію «Олеріт», яка отримала, щонайменше, 13 мільйонів, ми писали в матеріалі «Як департамент капітального будівництва закрив очі на порушення в мільйонних тендерах». Здалося дивним те, що інші учасники постійно поступаються переможним місцем «Олеріту».

Текст: Микита Панасенко, «20 хвилин»

Мапа: Артем Бабак, DOZORRO

Матеріал опубліковано одночасно виданням «20 хвилин» та на порталі DOZORRO.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Знание - сила

    Коли ви вже будете все називати своєю рідною...? "Мапа" (яка мапа? це ти мавпа). Ви настільки плазуєте перед гамерикою, що гімно їли б, тільки на ньому була табличка "Зроблено в Гамериці".

    Почитайте що про вас пишуть євреи, яких ви посадили в крісла: Менахем Мендель Шнеєрсон (ребе любавичеський)

    "Прежде всего, мы расчленим все славянские народы (их 300 миллионов, половина — русских) на маленькие ослабленные страны с прерванными связями. Здесь мы будем пользоваться нашим старым методом: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАСТВУЙ. Постараемся эти страны стравить между собой. Втянуть их в междоусобные войны с целью взаимоуничтожения.

    Украинец будет думать, что борется против экспансионистской России, борется за свою самостоятельность, будет думать, что, наконец, обрел свою свободу, в то время, как полностью попадает в зависимость от нас. То же самое будут считать и русские, будто отстаивают они свои национальные интересы, возвращают «незаконно» отобранные у них земли и прочее.

    Все это мы будем делать под предлогом разных суверенитетов, борьбы за свои национальные идеалы. В то время мы не дадим ни одной из сторон самоопределиться на основе национальных ценностей и традиций. В этой войне дураков славянское быдло будет ослаблять себя и укреплять нас, главных дирижеров смуты, якобы стоящих в стороне и не только не участвующих в кровавых событиях, но и не вмешивающихся в них".
  • Natik Natik

    Це дуже добре😊
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up