Е-квиток тестують на трамваях маршруту №5

Е-квиток тестують на трамваях маршруту №5
  • У «Вінницякартсервіс» повідомили про тестування е-квитка у трамваях, які їздять за маршрутом №5 «Барське шосе - Електромережа».
  • У вагонах увімкнули валідатори, через які можуть платити власники «Муніципальних карток вінничанина».
  • Щоправда, такі картки мають тільки тестувальники. І не можна розраховуватися за проїзд через NFC-чіп у смартфонах.

На фейсбук-сторінці КП «Вінницякартсервіс», що займається впровадженням е-квитка у громадському транспорті, повідомили про запуск тестування е-квитка:

«Сьогодні запущено трамвайний маршрут (№5: Барське шосе-Електромережа) з автоматизованою системою обліку проїзду для тестування її роботи та роботи Муніципальних карт. Для цього створили фокус-групу з представників різних категорій: пільговиків, студентів, учнів та вінничан, що не мають пільг. Для них були надруковані тестові картки», — пишуть в дописі.

Учасники фокус-групи допоможуть компанії визначити перед повноцінним запуском чи є збої в роботі, чи правильно працюють картки та валідатори. 

Відео дня

«Тож, побачивши людину, яка оплачує проїзд за допомогою Муніципальної картки, не поспішайте з висновками — видача карт ще не розпочата. Очікуйте смс-повідомлення про надходження саме вашої карти у Центр обслуговування», — повідомляють у «Вінницякартсервіс».

У коментарях під цим дописом представники підприємства додали, що поки що тестуються «Муніципальні картки». Тож оплатити проїзд за допомогою NFC-чіпа у смартфоні чи банківською карткою ще не можна.

Нагадаємо, старт е-квитка, який був призначений на 1 вересня, знов відтермінували. Повноцінне впровадження проекту з безготівковою оплатою проїзду має бути до 1 листопада, про що писали в матеріалі: У маршрутках поставлять валідатори для е-квитка. Коли видаватимуть картки?

Як оформити електронний квиток через Інтернет? Інструкція

Опитування

Чи будете купувати «Муніципальну картку вінничанина», щоб платити за проїзд у транспорті?

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Вася

    А где взять карту турусту или иногородним что это за е.я?

    Ніка reply Вася

    Поблизу зупинок транспорту та на жд і автовокзалах, автобусних станціях  будуть у вільному продажі неперсоніфіковані картики. Їх можна буде придбати за 60 грн, відразу отримати на руки  й постійно користуватись (якщо ви частиц гість) або ж розглядається можливість придбання картки за заставну вартість.

    Поpошок reply Вася

    Для чого тобі * про це знати?
  • Інна

    Уже є 1,2 скоро вводяться монети 5,10 грн. Зробили б автомати по видачі квитків за монети і не треба отих карток та іншої дурні!!!

    Андрей Николаев reply Інна

    "Дурня" у вас в голове, Инна. А тут нормальная европейская практика.

    Валерий Чудновский reply Інна

    Такі автомати багато коштують. І потрібно будувати окрему інфраструктуру: зокрема, підводити світло та оптоволокно до кожної зупинки. І не враховуючи кількість автоматів по продажу квитків.
    До того ж, потрібна ціла служба, яка буде "заряджати" автомати квитками та «забирати» готівку/монети з них.
    Плюс, місто робить е-квиток за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Європейці погодили саме такий проект, який у нас впроваджують.
    Будемо бачити та аналізувати як тільки система запуститься.

    Dmytro Gg reply Валерий Чудновский

    Ви напевне здивуєтеся але світло у місті проведено до кожної зупинки одночасно із ліхтарями які освітлюють вулиці у вечірній час

    Анонім reply Валерий Чудновский

    Валерій, поважаю Вас як журналіста але у коментарях свої переконання краще підтверджувати мовою цифр. Для прикладу "потрібна ціла служба" у порівнянні з коштами витраченими на Вінницякартсервіс напевне  це дрібниця.
    Чи є плюсом такі темпи впровадження системи за кредитні кошти? Не впевнений. Додайте до своїх матеріалів цифри затрат на Вінницякартсервіс, Проценти за кредитом, план виплат самого кредиту, бізнес обгрунтування такого проекту.
    Дивно чути від Вас пан Валерій що аналізувати ми будемо коли система запуститься. Нам розповідають про ринкову економіку, про плюси впровадження і жодного економічного обгрунтування. Вам не дивно?  Я розумію Європейців, що саме на цей проект вони надають недешевий кредит, це їх термінали , їх система хочеться від Вас Валерій побачити переваги для пересічного вінничанина, але поки аналізуючи витрати Вінницякартсервісу під керівництвом пані Бабіної та пана Моргунова складається враження що йде планове освоєння бюджету міста. Дякую.

    75Димон reply Валерий Чудновский

    Винницкий украинец трижды дурак. Взял в кредит ЕВРО под проценты и отдал их чехам, а не своим за работу, а потом за карточку должен заплатить 50-100 грн, чтоб платить за проезд. Потом он еще купит телефон с нфц за 4444 грн, бо это ж удобно и европейская практика. Не видят мутных схем банка и радуются бусам и зеркальцам.

    Два качки reply 75Димон

    Ну да у вас на россии -совок. Нужно тягать наличку и платить водиле, а на выхлопе черный нал в карманах перевозчика без оплаты налогов.

    75Димон reply Два качки

    У меня в Виннице совок сидит в горисполкоме и при бюджете 4.8 млрд лезет в негривневые кредиты. Но ниче все расходы будет нести пересичный.

    Анонім reply 75Димон

    Пане 75Димон, в " горисполкоме" совком не пахне. Капіталізм  та бажання керувати потоками це далеко не совок. Так проблеми витрат  та процентів  це проблема  платника податків а не як пана Моргунова, У чому цинізм дій та обіцянок влади ? " Витрачені 240 млн грн ніяк не вплинуть на вартість проїзду"

    75Димон reply Анонім

    А покупка карты? А 240 млн грн это сколько дней вообще  бесплатной езды? А покупка новых, а не списаных трамваев в которые нельзя зайти с коляской? А почему не дали заработать нашему заводу и ИТ а чехам? Перемножте сумму карты на число заказавших и будете знать сумму ущерба. Ну или заработок неких любителей прогресса...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up