У маршрутках поставлять валідатори для е-квитка. Коли видаватимуть картки?

У маршрутках поставлять валідатори для е-квитка. Коли видаватимуть картки?
  • У «Вінницякартсервіс» розповіли, що з осені почнуть встановлювати валідатори у маршрутних таксі. Перевізники погодилися на безконтактну оплату проїзду.
  • Цього місяця валідатори увімкнуть, щоб їх почали тестувати 100 людей з фокус-групи.
  • Водночас, за кордоном друкуються 50 тисяч карток, які готуються роздати вінничанам.

У КП «Вінницякартсервіс», яке керує впровадженням електронного квитка у вінницькому транспорті, розказали, що готуються до наступного етапу проекту

«До кінця серпня усі трамваї, тролейбуси та автобуси будуть облаштовані валідаторами, після чого розпочнеться активна робота над встановленням системи на бортах маршрутних таксі», — йдеться у їх дописі на фейсбуку.

Відео дня

Крім того, фахівці зустрілися з приватними перевізниками, під час якої обговорили наявні перешкоди та варіанти їх вирішення для швидкого запуску системи. Звернулися до керівниці «Вінницякартсервіс» Катерини Бабіної, аби дізнатися про подробиці перемовин і подальший розвиток е-квитка.

— На зустрічі обговорили з перевізниками питання щодо монтажу обладнання, домовилися скласти графік виконання робіт. І також обговорили питання щодо відповідальності за валідатори й бортові системи: за цілісність обладнання слідкуватиме перевізник. Таку ж відповідальність за обладнання має і «Вінницька транспортна компанія», — роз’яснила Бабіна.

І додала, що з приватними маршрутками складніше, аніж з муніципальним транспортом:

— Машини відрізняються за розмірами, але нічого страшного в цьому немає: будемо більше часу витрачати на монтаж.

Питаємо, яка нині ситуація з картками вінничанина, якими люди будуть розраховуватися за проїзд?

— Перша партія на 50 тисяч карток вже у друку. Його виконує «Мікроелектроніка» (чеська компанія, підрядник проекту е-квиток у Вінниці - авт.). Плануємо запустити валідатори 1 вересня. З цієї ж дати почнемо видавати «Муніципальну карту» в офісі на Соборній, 36. Домовляємося, щоб роздавати картки ще й у приміщеннях колишніх ЖЕКів. Коли пластик буде готовий, то заявникам пришлемо СМС-повідомлення.

Утім, валідатори запустять раніше. Їх почне тестувати фокус-група.

— Орієнтовно 100 людей будуть тестувати систему вже у серпні, щоб виявити недопрацювання у роботі валідаторів та інших компонентів систем у муніципальному транспорті, — каже Катерина Бабіна.

Водночас, з 1 вересня увімкнуть обладнання е-квитка на перших 100 одиниць транспорту. Ймовірно, це будуть всі трамваї та частина автобусів. Поступово, до 1 листопада, увімкнуть в систему увесь транспорт: і маршрутки також.

— З 1 вересня ми запускаємо продаж неперсоналізованих карток у кіосках «Вінницької транспортної компанії» та «Преса». А до цього часу запустимо мобільний додаток і функціонал на нашому сайті (et.vn.ua), POS-термінали для поповнення карток. Можливість купувати пакет проїзного квитка буде доступною після повноцінного запуску всієї системи, 1 листопада. Саме на цю дату призначений фініш нашого проекту, — пояснила керівниця «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Нагадаємо, електронний квиток можна оформити за цим посиланням: et.vn.ua/order-card 

Інструкція як це зробити у цьому і цьому матеріалах.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», fb.com/VinnytsiaKS

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лена

    як правильно читати: бабіна чи бабіна? куди наголос
  • Поpошок

    Давно пора ввести легальну схему оплати за проїзд в маршрутках
  • fank franko

    Та хлопці,зробіть простіше.Вмонтуйте в м'яку частину кожного вінничанина чіп і при посадці він зразу зніме кошти,а то ще якісь картки понавидумували.
  • З.А.Глядач

    Наступний крок Бабіної-висунути себе в депутати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up