Дзвінок із села на «102» приймуть у Вінниці, якщо телефонуєш з мобільного

Дзвінок із села на «102» приймуть у Вінниці, якщо телефонуєш з мобільного
  • Виклики поліції, які роблять мешканці районів за коротким номером «102», приймають у вінницькій диспетчерській "Цунамі".
  • Раніше Центр керування нарядами працював лишень по Вінниці, тепер – по всій області.
  • Для чого потрібні такі зімни?

Оновлена служба «102» з учорашнього дня, із 24 січня, обслуговує всю Вінницьку область. В диспетчерській «Цунамі», що запрацювала приблизно рік тому разом зі стартом патрульної поліції Вінниці, досі приймали лишень виклики вінничан й передавали інформацію міським «копам». Згодом службу розширили та обладнали, щоб була здатна обслуговувати усі населені пункти Вінниччини.

І тепер вінницькі оператори приймають виклики також із районів по «102», а диспетчери - розподіляють їх між новоствореними групами реагування територіальних підрозділів поліції.

Нагадаємо, що групи реагування патрульної поліції створили зі працівників інших поліцейських підрозділів у процесі перерозподілу кадрів за новим штатним розкладом. Ще мають 20 вакансій і оголосили конкурс. Обіцяють зарплату бажаючим служити патрульними у районах, більше 6000 гривень. Докладніше про це та інші поліцейські вакансії можна дізнатися ТУТ.

Що вінницький центр керування нарядами обслуговує усі населені пункти області, розказав виконуючий обов'язки начальника управління превентивної діяльності Руслан Петрунько. За його словами, у центральну диспетчерську ще не потрапляють дзвінки, зроблені зі стаціонарних телефонів інших населених пунктів. Поки що система приймає тільки ті районні виклики, що робилися з мобільних.

Відео дня

- Усі дзвінки з телефонів мобільних операторів «МТС», «Київстар» та «Лайф» вже надходять до нас, в Центр управління нарядами, – сказав він. – Що стосується дзвінків по стаціонарних телефонах, то поки що тривають перемовини з «Укртелекомом». Є деякі технічні проблеми, які врегульовуються. Найближчим часом усі телефонні дзвінки на лінію «102» будуть приходити сюди, в єдиний центр, що базується в Головному управлінні поліції. Це дозволяє більш якісно здійснювати контроль за тим, щоб усі заяви з будь-якого приводу були розглянуті, щоб на усі звернення належним чином відреагували.

Руслан Петрунько пояснив, як раніше контролювали реагування працівників різних чергових частин на дзвінки людей по «102». Тільки, якщо була скарга на котрогось, починали перевірку, піднімали записи. Не було скарги - ніхто й не знав про проблему. Тепер фіксувати і контролювати, як здійснювалося реагування, чи допомогли людині, що набрала короткий номер поліції, будуть фактично в онлайні.

- Кожний дзвінок в системі реєструються, він є у базі і ми можемо підняти в будь-який момент будь-яку інформацю по будь-якому дзвінку, який надходив. І в тому числі, можемо прослідкувати, як відбувалося реагування на це повідомлення, які дії працівниками поліції були ужиті для вирішення проблеми, - говорить Руслан Петрунько.

Зараз у службі «102» позмінно, у цілодобовому режимі працюють 29 операторів. Як сказали у секторі комунікацій обласної поліції, така кількість людей дозволяє опрацьовувати всі повідомлення громадян у короткий термін.


Читайте також: 

Нова поліція поміняє старі лінії «102» на систему «ЦУНамі» за півмільйона гривень
Як нова служба «102» посилає на виклики патрульних поліцейських. Репортаж
Набирають поліцейських у групи швидкого реагування. На які умови і зарплату?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up