Двоповерховий бус у Вінниці буде возити на екскурсії. Що про це відомо?

Двоповерховий бус у Вінниці буде возити на екскурсії. Що про це відомо?
  • Автобус Volvo з відкритим дахом може стати ще одним видом екскурсійного транспорту в місті.
  • Подробиць вкрай мало: у мерії відхрещуються від цього проекту і кажуть, що це ідея приватної особи, яка хоче розвивати туризм в Вінниці.
  • Однак у місті вже можна замовити поїздки на ретро-трамваях і старовинному тролейбусі. Розказуємо, як це зробити і скільки коштує.

Цієї весни у Вінниці можуть запустити двоповерховий, туристичний автобус. На ньому будуть проводити екскурсії містом. Про це стало відомо з дописів у соцмережах.

«Скоро, по Вінниці буде їздити ось такий екскурсійний автобус. Мав можливість побувати на тестовій екскурсії», — розмістив у сторіс користувач фейсбуку Артем Романович.

З його світлин видно, що екскурсію проводили на другому поверсі бусу.

Відео дня

За номером транспорту дізнались, що це VOLVO B9 L 2008 року випуску.

«Людина хоче розвивати туризм»

А ще раніше 17 березня в соцмережі з’явилося відео з демонстрацією цього ж автобусу, яке опублікував фб-користувач Володимир Гіря. З кадрів видно, що бус припаркували біля будівлі міськради. І схоже, що оглядали машину міські чиновники, тому звернулися за коментарем до прес-служби вінницької мерії.

Нам розповіли, що цей двоповерховий автобус є одним з проектів по розвитку туризму в місті, його планують перефарбувати у кольори вінницького бренду. Але більше подробиць не розказали. Мовляв, проект ще на стадії підготовки, тому передчасно не анонсують.

За додатковою інформацією звернулись до директора департаменту маркетингу міста та туризму Олександра Вешелені. Але й тут невдача:

— Цей проект не наш. Автобус, наскільки мені відомо, не в комунальній власності. Це приватна особа, яка хоче розвивати туризм у Вінниці.

— У соцмережах пишуть, що відбулася перша тестова екскурсія. Що розповідали відвідувачам? — питає журналіст.

— На тій екскурсії я не був, інформацією не володію. Зараз, наскільки мені відомо, ця людина проходить дозвільні процедури. У майбутньому, якщо він запуститься, ми з радістю будемо допомагати і розвиватись цьому виду екскурсійного транспорту, — відповів Вешелені.

Коли саме автобус стане возити на екскурсії туристів та вінничан? Наразі невідомо. Олександр Вешелені припустив, що це може статися на початку туристичного сезону в місті. Тобто у квітні-травні.

Тим не менш, у Вінниці вже можна покататись на старовинних трамваях і ретро-тролейбусі. І ми дізналися всі подробиці.

Ціна та умови

«Cезон подорожей на ретро-трамваях оголошується відкритим!», — повідомляють на сторінці Музею вінницького трамвая.

Організація, яка діє на території «Вінницької транспортної компанії», пропонує поїздки на німецькому вагоні «Гота», швейцарських «Міражах» і «Карпфенах», до яких можуть причепити «Сліпу Корову» (Blinde Kuh). Також пропонують відвідувачам поїздку на ЗиУ-5.

На весь екскурсійний транспорт діє єдина ціна — 2000 гривень за першу годину, 1000 гривень за наступну годину, розповів екскурсовод Музею вінницького трамвая Олег Матюхов.

— Через карантин возимо зараз тільки на сидячих місцях. Тролейбус зможе прийняти групу до 20 людей, трамвай — до 25 пасажирів, — сказав Матюхов. — А так можемо возити і одного, і двох людей. Нещодавно на ретро-трамваї їздила подружня пара: дружина зробила такий подарунок своєму чоловікові.

Якщо бажаєте почути розповідь про історію вінницького транспорту, цікаві факти з минулого Вінниці, то можна замовити ще й послуги екскурсовода. Ціна — 150-200 гривень за годину.

— Зазвичай, екскурсія триває 1-1,5 години. Як правило, проїжджаємо з центру до Замостя і назад в депо, — каже Олег Матюхов — Але маршрути на екскурсійному транспорті можна обирати: групі пропонують декілька напрямків на вибір.

До РАЦСу? На трамваї!

При цьому екскурсійним може бути не тільки ретро-транспорт, а й інші машини, що на балансі «Вінницької транспортної компанії».

— У нас було таке, що замовляли поїздку на VinWay, тролейбусах «Богдан». Їх важче замовити, бо це потрібно вилучити транспорт з міського маршруту, підготувати його до гостей. Але найпопулярнішим, звісно, є ретро-трамваї, — каже екскурсовод.

Однак буває таке, що комунальний транспорт замовляють і як весільний «кортеж».

— Було замовлення, щоб ретро-трамвай під'їхав під РАЦС і повіз молодят. Вони ще фотосесію всередині вагону робили. Ми не надаємо послуги фотографа, але можемо порадити до кого звернутися.

Замовити поїздку можна за цим номером — (098)-004-30-57. Дзвонити треба завчасно — за один-два дні до екскурсії. А перед поїздкою можна прийти до депо, щоб обрати екскурсійний транспорт.

Раніше, нагадаємо, склали список з ТОП-10 культурних подій, які мають відбутися у Вінниці.

 

Читайте також:

Як проїхатися на паровозі? Вінниця не орендує ретро-поїзд, але туристи їздять ним по області

Бюджетний тур Вінницею: якщо не можете подорожувати світом, то познайомтесь з містом

Вінничанка Світлана Радостєва провела віртуальну екскурсію з Йорданії для «Сніданку»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юля Щербата

    А яка ціна такої екскурсії?
  • Владлен Капустин Боевой

    Вопрос только на что с него смотреть?
  • Kate Schatz

    Супер!
  • Benya Raiderman

    Аж интересно что можно показать, список не такой уж и большой
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up