Дороги, агрохаб, відеокамери. На що дали гроші вінницькі депутати?

Дороги, агрохаб, відеокамери. На що дали гроші вінницькі депутати?
Сесія Вінницької міської ради / Фото: vmr.gov.ua
  • Міські фінанси розподілили на черговій сесії міськради. Депутати погодили видатки на закупівлю відеокамер, що розпізнаватимуть номери машин. Дають гроші на ремонт доріг у приміських селах. І виділяють 1,5 мільйона гривень на створення агрохабу, який роблять спільно з французами.

На сесії міської ради 25 червня депутати ухвалили ряд рішень щодо передачі коштів на різні сфери життєдіяльності міста, про що повідомили у прес-службі міськради.

Дають гроші на ремонт доріг у приєднаних громадах.

— Виділяється 300 тисяч гривень на поточний ремонт двох центральних вулиць в селах Писарівка та Щітки. По цих дорогах постійно їздить пасажирський транспорт, і вони мають бути у  належному стані. Ще кошти виділили для будівництва шляху на вул. Тимофіївській. Це вже останній етап забудови мікрорайону, і там має бути розворотне коло, тому потрібно облаштувати ще невелику частину дороги», - зазначив в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Відео дня

Крім того, виділяють кошти на реконструкцію мережі водогону, каналізації та теплопостачання до будинку на вулиці Стельмаха, 53. А ще дають кошти на спортивний майданчик на вулиці Шимка; на облаштування мережі вуличного освітлення по вулиці Гагаріна у Десні; на будівництво нової дороги на вулиці Тимофіївська, що в мікрорайоні Академічний.

Депутатський корпус погодив передачу 800 тисяч гривень вінницьким рятувальникам. На ці гроші вінницька служба ДСНС підсилить матеріально-технічну базу.

Підвищать безпеку в громаді й за допомогою нових відеокамер, які зможуть розпізнавати номерні знаки авто та іншого транспорту. На суму майже 1,5 млн грн планують придбати чотири комплекси відеоаналітики, плюс 1,2 мільйони витратять на додаткове серверне обладнання. Аналітичною інформацією з Ситуаційного центру зможуть користуватися поліцейські.

Ще 1,5 млн грн дають на ремонт приміщення в Аграрному університеті. Спільно з муніципальною владою Діжону, Міністерством закордонних справ Франції, вінницька мерія впроваджує проект «Агрохабу» в нашому міст. Мета проекту — напрацювати інноваційні рішення у сфері сільгоспу.

— Сьогодні весь світ розуміє, що є великі загрози мати дефіцит продуктів харчування у майбутньому. Можливо, зараз це здається нереальним, але наші партнери із міста Діжон достатньо серйозно відносяться до цих викликів. Тому разом з нашими колегами з аграрного університету ми створюємо агрохаб. До Вінниці приєдналися громади, де багато сільськогосподарських земель. І ми маємо розуміти, що з цим робити, не тільки з точки розвитку малого та середнього бізнесу в частині аграрного сектору, — зазначив міський голова Сергій Моргунов.

І ще депутати виділили 300 тисяч гривень на флагшток на Замковій горі. Там буде найвищий прапор України в нашій області.

 

Читайте також:

Дорогі авто та мільйони статків. Чим володіють депутати Вінницької міськради

Спочатку — земля, потім будівництво. План підготовки до будівництва мосту на Тяжилів

«Чекаємо на гроші від держави». У аеропорті Вінниці готуються до старту реконструкції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач88

    Черешню ещё не привезли с Европы.... Бананы есть, а черешня еще таможню проходит....
  • Ols Kat

    Вчера в супермаркете на Киевской наблюдал - бананы продаются, а черешни нет. Офигенная аграрная сверхдержава. Создавайте агрохаб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up