Будинку надії, який рятує життя, бути. Для цього потрібна наша допомога

Будинку надії, який рятує життя, бути. Для цього потрібна наша допомога
  • У Гнівані діяв «Дім Надії» — центр реабілітації для безхатченків. Через тиск перевіряючих заклад перестав відкрито працювати та пішов у підпілля. Щоб повернути його та надати знедоленим шанс, необхідна фінансова підтримка.

Вінничанка Ольга Бобрусь нині мешкає у Гнівані. Там вона разом з однодумцями відкрила «Дім Надії», де піклувалися про бездомних людей. За час існування закладу волонтери допомогли 135 чоловікам. Однак після ряду перевірок очільниця прийняла рішення закрити «Дім Надії».

Справа у тому, що центр розміщувався у будинку Ольги. Оселя старенька та не підходить під встановлені державою норми для соціально закладу. Численні перевірки виснажили усіх, і волонтерів, і мешканців будинку.

«Нещодавно нам сказали, що ми не маємо права займатися допомогою, тому що немає відповідних документів. Щоб на нас не наклали штраф у 17 тисяч гривень ми повідомили про припинення діяльності та пішли в підпілля. Тоді в старенькому будинку жили 7 чоловік», — розповідає Ольга Бобрусь. 

Відео дня

Після довгих пошуків вирішення проблеми стало ясно, що ремонтувати старий будинок немає сенсу. Варто звести новий та продовжувати допомагати знедоленим. Самостійно потягнути будівництво волонтерам не під силу.

«Протягом двох місяців ми зробили документи. Наразі вже все в порядку зі статутом та КВЕДами. Але, щоб нам вийти з підпілля, нам дуже потрібен будинок з усіма вигодами. Бо так вимагає закон. А без закону далеко не дійдеш. От і я вимушена благати про допомогу, — каже Ольга Бобрусь. — Коли почнеться тепло розпочинаємо будівництво. В цьому році плануємо залити фундамент та вигнати коробку. На це потрібно близько 280 тисяч гривень. Зараз є лише 5 тисяч від одного доброго депутата та нашого друга, який просить не афішувати його ім'я. Тож вимушена звернутися до людей по допомогу та оголосити збір грошей на будівництво. Хто скільки може, прошу скиньте та вам це обов'язково зарахується там наверху. Куди ми всі врешті решт потрапимо».

Реквізити для допомоги:

  • № UA903026890000026002055375275
  • АТ КБ Приватбанк
  • з вказівкою «благодійна безповоротна пожертва на потреби організації»

 

 

Читайте також:

На Зодчих, де сталося кілька резонансних аварій, просять встановити огорожу

Готуйте легші куртки. В Україну йде потепління та відступають опади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up