На Зодчих, де сталося кілька резонансних аварій, просять встановити огорожу

На Зодчих, де сталося кілька резонансних аварій, просять встановити огорожу
Березень 2021 року. На вулиці Зодчих сталася смертельна аварія. Біла BMW, тікаючи від поліції, перевернулась на перехресті
  • У мікрорайоні Поділля, а саме на вулиці Зодчих, за останні роки сталося п'ять страшних аварій. Три з них — смертельні.
  • Вінничани занепокоєні такою ситуацією. Кажуть, що цей відрізок вкрай аварійний, та просять там встановити металеву огорожу.

Вінничанин Ярослав Дем'яненко 17 березня подав петицію, у якій просить «встановити металеве бар'єрне огородження на аварійно-небезпечному відрізку дороги — місці концентрації ДТП вулиці Зодчих». Звернення Ярослава уже підтримали 225 містян з 350 необхідних.

«Впродовж останніх десяти років частина автомобільної дороги по вулиці Зодчих та її перехрестя з автодорогою вулиці Академіка Ющенка є аварійною ділянкою підвищеної небезпеки, — йдеться у тексті петиції. — З 2011 року в мікрорайоні Поділля, на відрізку вул.Зодчих (Фонтанна площа-бар Карабас) сталося 4 ДТП. Дві з них — зі страшними смертельними наслідками. Щоденно, особливо у вечірню пору доби, можна спостерігати водіїв, які порушуючи як вимоги Правил дорожнього руху, так і здоровий глузд, рухаються на швидкостях 110-130 км/год, нехтуючи сигналами світлофора вказаного вище перехрестя. Такі дії правопорушників є небезпечними для мешканців навколишніх будинків та людей, що прогулюються поруч. На площі, біля дороги розміщується фонтан, як культурний та розважальний елемент благоустрою, також побудований дитячий майданчик, де вечорами часто полюбляє збиратись та відпочивати значна кількість людей — дітей, молодих пар та сімей. Але враховуючи вищезазначене, ми постійно хвилюємося, що через безглуздість одного водія-порушника, під час вечірньої прогулянки зі своїми сім’ями виявиться, що вона може стати останньою».

Ярослав пропонує попередити можливі летальні випадки. Він пропонує:

Відео дня
  • забезпечити та здійснити заходи по влаштуванню центрального піднятого острівця безпеки на перехресті вулиці Зодчих та вулиці Академіка Ющенка, з улаштуванням кільцевої розв’язки проїзної частини, що безпосередньо вплине на обмеження швидкості руху автотранспортних засобів під час проїзду перехрестям;
  • забезпечити та здійснити заходи по влаштуванню металевого бар’єрного огородження за перехрестям вулиць Зодчих та Академіка Ющенка по периметру тротуару від автомобільної дороги в сторону руху до вулиці Пирогова, що безпосередньо вплине на безпеку пішоходів тротуару та відвідувачів площі біля фонтану.

Проголосувати за петицію можна за посиланням.

Ми ж пропонуємо пригадати ті аварії, які були на вулиці Зодчих.  

Хлопців викинуло з «БМВ» на дорогу

ДТП сталася близько 2.40 години 13 березня 2021 року біля кафе «Карабас». На жаль, аварія стала смертельною для 23-річного хлопця. Ще один хлопець, 2000 року народження, опинився у лікарні. Про це коментарі для 20minut.ua розповіла прессекретар обласної поліції Анна Олійник.

«За попередньою інформацією слідства відомо, що водій BMW X5 не впорався з керуванням на заокругленій ділянці дороги та в’їхав у металевий стовпчик», — зазначила Анна Олійник.

Момент ДТП зафіксували камери відеонагляду. Редакція «20 хвилин» отримала ексклюзивні кадри, на яких видно, як BMW мчить на шаленій швидкості та не вписується у поворот. Ззаду за легковиком їхали патрульні з мигалками, що його переслідували.

Також ми дізнались імена тих, хто був в автомобілі, і деталі того вечора: BMW перекинулось кілька разів: хто загинув в аварії на Зодчих? (ВІДЕО). А через п'ять днів стало відомо, що потерпілий 20-річний юнак помер у лікарні.

Загинули троє молодих людей

Біля закладу «Карабас» дев'ять років тому у 2011 році стояла молода пара, 22-річні Сергій та Настя, які мали незабаром побратися. З ними була їх подруга Тетяна, яка збиралася бути у них дружкою на весіллі. Усі троє загинули під колесами Hyundai.

П'яний водій в'їхав у молодих людей зі швидкістю 134 кілометри на годину. Обвинуваченому дали 10 років в’язниці. Але він відсидів менше трьох.

Загиблі у тій страшній аварії 2011 року:

Про трагічну історію журналісти 20minut.ua писали у цих публікаціях: 

П'яний в'їхав у «Карабас»

У березня 2020 року біля цього кафе-бару сталася п'яна аварія. Водій на Toyota Camry врізався в стіну закладу. На щастя, цього разу все обійшлося без постраждалих.

За інформацією прес-служби патрульної поліції Вінницької області, п'яний 34-річний водій Toyota Camry на великій швидкості вилетів на тротуар, далі врізався в бар «Карабас». В його крові виявили більше 1 проміле алкоголю. На водія склали протоколи за двома статтями, в тому числі, за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

П'яне ДТП біля «Карабасу»: що відомо про аварію і винуватця?

Ще дві ДТП з мотоциклістами

На цій же вулиці мотоцикліст на Kawasaki врізався у позашляховик BMW X5, який саме виїжджав від багатоповерхівки. Від отриманих травм він загинув на місці. Сталося це у 2017 році.

А у 2016 році у зупинку на Зодчих виїхало двоє молодиків на одному мотоциклі. Вони не вписалися у поворот та збили сім'ю з трирічною дитиною, яка стояла на зупинці. Дівчинку забрала швидка.

 

Читайте також:

Маску носити скрізь? Роз'яснили, де не можна знімати маску, а де вона не потрібна

Вінничанка Анна Ткаченко здобула бронзу на чемпіонаті України з плавання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Тетяна Федик

    Огорожа навколо фонтанної площі була б доречна, щоб діти, яких там гуляє чимало, не вибігли випадково на дорогу. Та від crazy-  гонщиків вона не врятує
  • Кто-то

    Конченное государство в котором правят конченные люди, за 30 лет независимости ничего не поменялось. 3-их убил и через 3 года вышел. Цена жизни человека 1 год за решеткой? Это пи..дец!!!
  • Читач68

    Обов'язково потрібно ставити стовпчики, та ще й з півметровими шипами. Щоб мажористих і швидкоїдучих одразу відправляти.
  • Виталий Демченко

    Металевий парканчик не допоміг. Пілот  просто зніс огорожу на відео це видно . Від таких водіїв нічого не врятує пасажирів шкода     https://www.facebook.com/zupynylosya/videos/805070476752313/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up